کرباسیان در این نشست که مرتضی هاشم پور مدیر جدید مجتمع سنگان، مدیران عامل فولاد مبارکه، اوپال پارسیان و نمایندگان شرکت های فولاد خراسان، توسعه ملی به عنوان سرمایه گذار سنگان حضور داشتند، اظهار داشت: تامین زیرساخت های این ناحیه تنها مربوط به سنگان نمی شود بلکه توسعه اقتصادی و اجتماعی شرق کشور را دربر می گیرد از همین رو وجود طرحی جامع که تمامی نیازها و توانمندی های منطقه را ترسیم کند، ضروری است.
وی گفت: تامین آب مجتمع سنگان در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت دیده شده که در بخش کوتاه مدت مشکل خاصی وجود ندارد و منابع مورد نیاز تعیین شده اند اما در بلند مدت، نیازمند منابعی هستیم که کارخانه های فرآوری را تغذیه کند.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: یکی از راهکارها استفاده از تسهیلات ستاد اقتصاد مقاومتی است که بدین ترتیب دغدغه سرمایه گذران در این زمینه برطرف خواهد شد. وی افزود: اخیرا تعدادی شرکت خارجی با مدل های سرمایه گذاری «بی او او» و «بی او تی» پیشنهاد انتقال آب از سواحل جنوبی به سنگان را داده اند اما با توجه به اهمیت موضع باید بررسی دقیقی روی آن انجام گیرد.
مجتمع سنگان با ذخایر فعلی سنگ آهن که به 1.2 میلیارد تن می رسد، برنامه توسعه ای را در حال اجرا دارد که بر اساس آن برای تولید 17.5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن و 15 میلیون تن گندله سنگ آهن ظرفیت سازی می شود.
در این نشست کرباسیان همچنین با ابراز تشکر از علی صدیقی فر مدیر پیشین مجتمع و اقدامات انجام شده گفت: مدیر جدید این مجتمع با نیرویی تازه تر برنامه های توسعه ای و زیرساخت را اجرایی کند.
از سوی دیگر بهرام سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه و مصطفی ضرابی مدیر عامل اوپال پارسیان دیدگاه های خود را درباره تامین زیرساخت ها به ویژه آب مطرح کردند. سبحانی در این باره اظهار داشت: در سال های نخستین دهه 70 شرکت بی اچ پی بیلیون پس از مطالعه معدن سنگان اعلام کرد که برای رفع محرومیت و یکبار برای همیشه، باید در این منطقه سرمایه گذاری شود.
مدیر عامل فرآوری مواد معدنی اوپال نیز خواهان استفاده از آب دریاهای جنوب برای انتقال به سنگان و رفع نیازهای بلند مدت شد.