به گزارش می متالز، با بررسی شاخص های بازار سرمایه، شاهد افزایش ۱۶.۱ درصدی شاخص کل (وزنی- ارزشی) بورس اوراق بهادار در پایان معاملات یک ماهه منتهی به آذرماه ۱۳۹۸ و رسیدن آن به مقدار ۳۵۳۹۹۷ واحد هستیم. این بیشترین مقدار شاخص کل طی دوره ۱۳ ماهه اخیر محسوب می شود. همچنین مقدار شاخص کل بورس اوراق بهادار از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان آذرماه ۱۳۹۸، معادل ۹۸.۱ درصد رشد داشته است. شاخص کل (وزنی ارزشی) فرابورس ایران نیز در دوره یک ماه منتهی به پایان آذرماه ۱۳۹۸ با ۱۵.۴ درصد افزایش به مقدار ۴،۵۵۹ واحد و بیشترین مقدار خود طی دوره ۱۳ ماهه اخیر رسید. این در حالی است که مقدار شاخص کل (وزنی ارزشی) فرابورس ایران از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان آذرماه ۱۳۹۸، معادل ۱۰۲ درصد رشد را نشان می دهد.
به طور کلی مجموع ارزش معاملات بورس ها (بورس تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی) در پایان آذرماه ۱۳۹۸ به ۹۹۱،۷۳۵ میلیارد ریال رسید که این مقدار ۷۷.۲ درصد نسبت به دوره یک ماهه گذشته افزایش داشته است. در آذرماه سال ۱۳۹۸ شاهد بیشترین مقدار ارزش معاملات ماهانه طی دوره ۱۳ ماهه اخیر بوده ایم.
ارزش جذب و تجهیز منابع به تفکیک سرمایه ای و بدهی از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۱۳۹۸ به ۱،۲۹۱ هزار میلیارد ریال رسید. این در حالی است که ارزش جذب و تجهیز منابع در دوره ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۷، ۱،۲۵۴ هزار میلیارد ریال بوده است. همچنین در پایان آذرماه ۱۳۹۸، ارزش مانده اوراق بدهی منتشره در پایان آذرماه ۱۳۹۸ به ۱،۳۶۶ هزار میلیارد ریال رسید که از این مقدار ۸۳.۳ درصد اوراق با ناشر دولتی، ۱۲.۷ درصد اوراق شرکتی و ۳.۹ درصد سهم اوراق شهرداری ها است. همچنین از منظر نوع اوراق، بیشترین ارزش مانده اوراق به ترتیب مربوط به اوراق اسناد خزانه اسلامی با ۴۷.۴ درصد و اوراق منفعت با ۱۶.۲ درصد است.
تعداد نهادهای مالی در پایان آذرماه ۱۳۹۸ به ۶۳۰ نهاد رسید که ۳۴ درصد آن ها به صندوق های سرمایه گذاری اختصاص دارد. در نمودار زیر درصد تعداد نهادهای مالی به تفکیک و در پایان آذرماه ۱۳۹۸ نشان داده شده است.
سه ماهه سوم سال ۱۳۹۸ شاهد کمترین تعداد روزهای تاخیر در انتشار اطلاعات در دوره یک ساله اخیر بوده ایم، به طوری که متوسط تعداد روزهای تاخیر در انتشار اطلاعات توسط ناشران در پایان آذر ماه به ۰.۶ روز رسیده است.