به گزارش می متالز، ۲ شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۵۵۰ هکتار زمین صنعتی به بهرهبرداری رسید.در مدت کوتاه آغاز به کار دولت دوازدهم ۵۲۳ واحد صنعتی با اشتغال ۶ هزار و ۷۲۶ نفر در شهرکها و نواحی صنعتی مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ۲۲۹ واحد صنعتی که غیرفعال بودند دوباره راهاندازی شدند و با بهرهبرداری دوباره از این واحدها ۴ هزار و ۳۱۰ نفر مشغول به کار شدند.
صادق نجفی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم گفت: بهرهبرداری از ۱۵ واحد کارگاهی و واگذاری ۳۹ واحد کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی و نیز ممیزی HSEE برای ۳۳۶ واحد تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی در این مدت انجام شده است.به گفته نجفی، در این مدت ۱۵۷۳ دوره آموزشی برای۴۱ هزار و ۵۷۱ نفر از شاغلان واحدهای صنعتی برگزار شده است. برپایی این دورهها افزونبر ۳ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۶۴ نفرساعت برآورد شد که در بخشهای ستادی استانها و سازمانهای تابع بوده است.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین تشکیل ۵ کنسرسیوم صادراتی و تامین آب برای ۳ شهرک و ناحیه صنعتی به میزان ۱۱۲ لیتر بر ثانیه را از دیگر اقدامات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دولت دوازدهم برشمرد و افزود: ساخت ۸ ایستگاه آتشنشانی و نیز اتصال ۶۷۷ واحد صنعتی به شبکه جمعآوری فاضلاب دیگر گامهای مثبتی است که از سوی این سازمان در مدت ۱۰۰ روزه دولت برداشته شد.نجفی افزود: در مدت کوتاه آغاز به کار دولت دوازدهم ۵۲۳ واحد صنعتی با اشتغال ۶ هزار و ۷۲۶ نفر مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ۲۲۹ واحد صنعتی که غیرفعال بودند دوباره راهاندازی شدند و با بهرهبرداری دوباره از این واحدها ۴ هزار و ۳۱۰ نفر مشغول به کار شدند.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در این مدت ۲ شهرک و ناحیه صنعتی به بهرهبرداری رسید و ۵۵۰ هکتار زمین صنعتی ایجاد شد.به گفته نجفی، برگزاری ۱۰۱ تور صنعتی برای شاغلان واحدهای صنعتی، حضور ۱۳۹۷ واحد صنعتی کوچک در نمایشگاههای داخلی و خارجی، ۲ پروژه توسعه خوشهای خاتمهیافته و حمایت از ۱۵ پایاننامه کارشناسی ارشد و دکترا از سوی این سازمان در طول دوره آغاز به کار دولت دوازدهم انجام شده است.
محمدحسین مقیسه، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک اظهار کرد: در فعالیت ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم ۱۱۵ ضمانتنامه به ارزش ۸۸۸ هزار میلیون ریال برای صاحبان صنایع کوچک صادر شده است. همچنین بیش از ۱۴ میلیارد ریال از مطالبات صندوق در ابتدای مرداد تا پایان آبان دریافت شده است. مقیسه ادامه داد: تکمیل فرآیند، بهینهسازی و ارتقای سامانه صدور ضمانت، بازطراحی دوباره و بروزرسانی سایت صندوق به منظور افزایش کارآیی این سامانه از اقدامات کیفی انجام شده در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم است. مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در بیان سایر اقدامات انجام شده در این مدت به پیگیری افزایش سرمایه صندوق از محل بودجه سال آینده اشاره و اظهار کرد: به دلیل ماهیت حمایتی صندوق در راستای افزایش تولید داخلی، رشد اقتصادی و کاهش بیکاری در این مدت تلاش شده تا این صندوق از فهرست واگذاریهای اصل ۴۴ خارج شود.
به گفته مقیسه، ایجاد تنوع در وثیقههای دریافتی به منظور آسانی بیشتر در روند صدور ضمانتنامه، بازبینی در قراردادها، پیادهسازی شیوهنامه حقوق شهروندی و نظارت بر اجرای آن از دیگر اقدامات انجامشده در این مدت است.
وی اضافه کرد: واحد نظارت و ارزیابی در صندوق ایجاد شده است که علاوهبر نظارتهای ابتدایی و در زمان خسارتی شدن طرحها، نظارت بر طرحهای غیرخسارتی را با اولویت طرحهای استانی که ضمانتنامههای آنها مبلغ بالایی دارد به منظور پیگیری قبل از سررسید انجام میدهد. این امر بر ترغیب صنعتگران به انجام تعهدات مطابق شرح وظایف مصوب در راستای کاهش خسارتهای وارد شده به صندوق تاثیرگذار است.
این درحالی است که فرشاد مقیمی، معاون برنامهریزی سازمان با اشاره به اقدامات انجامشده سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ۲۲ ماه گذشته گفت: در ۲۲ ماه گذشته ۳ هزار و ۷۸۰ طرح صنعتی با اشتغال بیش از ۸۸ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی به بهرهبرداری رسیده است. علاوهبر این در کل کشور از ۱۹۵ واحد کارگاهی بهرهبرداری شده است.
وی اضافه کرد: در این مدت ۱۸۰۳ واحد صنعتی به چرخه تولید دوباره بازگشته است، همچنین ۱۳ طرح توسعه خوشههای صنعتی به اتمام رسیده و شهرک فناوری اصفهان که از سالهای گذشته راکد مانده بود، راهاندازی شد.
به گفته مقیمی، راهاندازی مراکز خدمات فناوری کسبوکار در اهواز و یزد و راهاندازی ۶۳۹ دفتر برای استقرار مشاوران نیز از دیگر اقدامات انجامشده است.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: در این مدت بیش از ۲۲۶ هزار نفر دورههای آموزشی را گذراندهاند. همراهی با دورههای GIZ آلمان، همکاری با سازمان بهرهوری آسیایی و ایجاد مرکز مبادله فناوری نیز از دیگر اقدامات انجامشده است.
مقیمی ادامه داد: ۷۰ کنسرسیوم صادراتی نیز در رشته- صنعتهای مختلف راهاندازی شده است. شناسایی ۱۷۱۲ واحد تولیدی صادراتی در شهرکها و نواحی صنعتی با حجم صادراتی ۹/۲ میلیارد دلار نیز از دیگر اقدامات انجامشده است.
وی افزود: شناسایی و ساماندهی اصناف نیز از دیگر هدفهای دنبالشده در سازمان بوده که به همراه ایجاد مراکز لجستیک در دستور کار قرار داشته است.
پیش از این، مسئولان از تعطیلی ۲۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی گفته بودند که با همکاری مرکز آمار ایران قرار است آخرین گزارشها از وضعیت فعالیتهای صنعتی و تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی آماده و اطلاعرسانی شود.