به گزارش می متالز، عبدالکریم گراوند بعدازظهر در نشست مشترک شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان بوشهر با حضور معاون اول رئیس جمهور قابلیتهای استان بوشهر را در بخشهای مختلف برشمرد و اظهار داشت: این استان در بخش کشاورزی ظرفیت مهمی دارد چراکه 15 درصد خرمای کشور از شش میلیون اصله نخل این استان تولید و تامین میشود.
وی از وجود 34 هزار هکتار اراضی مستعد برای پرورش آبزیان در سواحل استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: استان بوشهر دارای 11 بندر است که نقش مهمی در تجارت خارجی و صید و صیادی دارد.
استاندار بوشهر پارس جنوبی و شمالی را از دیگر ظرفیتهای استان دانست و خاطر نشان کرد: حوزههای اولویتدار استان صنایع دریایی، صنایع نفت و گاز، شیلات و کشاورزی و گردشگری است.
گراوند با بیان اینکه طرح راهآهن بوشهر - شیراز با نگاه ویژه معاون اول رئیس جمهور عملیات اجرایی آن آغاز شد گفت: این پروژه نقش مهم و حیاتی در استان بوشهر دارد که انتظار میرود کمک به تسریع در اجرای این پروژه شود.
وی با تاکید بر نقش مهم این پروژه در توسعه استان بوشهر خاطر نشان کرد: تسریع اجرای این خط ریلی که نقش مهمی در رونق اقتصادی استان بوشهر دارد از مطالبات مهم مردم و مسوولان استان است.
استاندار بوشهر به آغاز ساخت 5 سد در استان بوشهر پرداخت و تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به زیرساختهای استان بوشهر شده است که در سرانه فضای ورزشی رشد قابل توجهی ایجاد شده است.
گراوند تامین آب آشامیدنی را یکی از اولویتهای مهم استان بوشهر دانست و گفت: استان بوشهر تنها استانی است که مرکز استان مشکل نوبتبندی آب شرب دارد و محلات جنوبی را بعد از 40 سال از جیرهبندی خارج شد و به زودی بقیه نقاط شهر بوشهر از نوبتبندی آب خارج میشود.
استاندار بوشهر با اشاره به اجرای شش پروژه آبشیرینکن در روستاهای استان بوشهر بیان کرد: در یک سال گذشته 130 میلیارد تومان برای تکمیل فاضلاب شهر بوشهر تخصیص یافت و این پروژه تا دهه فجر افتتاح میشود.
وی از ساخت 50 خانه بهداشت در نقاط مختلف استان خبر داد و تصریح کرد: طرحهای مهمی در حوزه سلامت در دست اجرا است که به زودی به بهرهبرداری میرسد.
استاندار بوشهر با بیان اینکه در حوزه رونق تولید کارهای بسیار خوبی انجام شده است خاطر نشان کرد: با اجرای این طرحها جایگاه استان بوشهر در این زمینه ارتقا یافته است.
گراوند خواستار توجه به اجرای پروژههای آبخیزداری در نقاط مختلف استان شد و افزود: در زمان بارش باران آبهای روان راهی دریا میشود و با اجرای طرح آب شیرینکن باید دوباره این آبها با هزینه بسیار بالا شیرینکنیم که اجرای طرحهابی آبخیزداری نقش مهمی در استحصال آبهای باران دارد.
وی با اشاره به اینکه 20 دشت استان بوشهر ممنوعه شده است، افزود: با اجرای طرحهای آبخیزداری میتوان این دشتها را احیا کرد.
استاندار با تاکید بر توجه به تکمیل سد دشت پلنگ در منطقه دشتی خاطر نشان کرد: با تکمیل سد دشت پلنگ ضمن جلوگیری از هدر رفت آب باران 150 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز کشاورزی تامین میشود.
گراوند با تاکید بر توجه وزارت نفت به طرحهای استان بوشهر گفت: 71 درصد گاز کشور از استان بوشهر تامین میشود از این رو انتظار میرود وزارت نفت توجه ویژهای به استان بوشهر داشته باشد.
وی اجرای طرح نخلستان در ستاد اقتصاد مقاومتی را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر تخصیص اعتبارات این طرح، افزود: توسعه آبیاری تحت فشار از اهمیت بالایی برخوردار است که برای تسریع اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخیلات نیاز به توجه ویژه است چراکه 7 هزار هکتار اراضی نخیلات آبپخش آماده اجرا است.