تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۴
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۸۳۸۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رکوردشکنی ممتد بازار سهام

می متالز - طی ۱۰ دقیقه ابتدایی معاملات دیروز شاهد رشد بیش از ۵۵۰۰ واحدی دماسنج اصلی بورس تهران بودیم.
رکوردشکنی ممتد بازار سهام

به گزارش می متالز، اما بعد از این جهش بود که فشار فروش ناشی از شناسایی سود شدت گرفت به‌طوری که شاخص کل از سقف روزانه خود بیش از ۴۲۰۰ واحد افت کرد. در نهایت نیز رشد روزانه این دماسنج به ۱۳۱۹ واحد محدود شد. در معاملات روز گذشته فشار فروش بر نمادهای کوچک و متوسط بازار بیشتر بود به‌طوری که نماگر هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد در پایان بازار با افت بیش از ۳/ ۰ درصدی مواجه شده بود. این درحالی است که این شاخص طی ۱۰ دقیقه نخست معاملات و قبل از غلبه فشار فروش بر بازار رشد ۱/ ۱ درصدی را تجربه می‌کرد.

طی روز گذشته افت متوسط قیمت‌ها در بازار موجب شد بار دیگر شاهد هجوم پول‌های در کمین خرید سهام باشیم. به‌طوری که ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) در بورس تهران به رقم بی‌سابقه ۴ هزار و ۶۶۳ میلیارد تومان رسید. در این بین سهم خودروسازها از ارزش معاملات خرد بیش از ۷۵۸ میلیارد تومان بود. این در حالی بود که صنعت ساخت خودرو و قطعات با افت ۷/ ۰ درصدی متوسط قیمت‌ها مواجه شده بود. دومین صنعت پرمعامله بورس تهران نیز گروه بانک‌ها بود. بیش از ۷۰۳ میلیارد تومان معامله در این صنعت موجب شد تا ارزش بازار نمادهای بانکی بورس تهران با میانگین رشد بیش از ۳/ ۳ درصدی همراه شود. ارزش معاملات این دو صنعت با اختلاف بسیار زیادی از دیگر صنایع بورسی بیشتر بود. به‌طوری که سومین صنعت بازار با بیشترین ارزش معاملات، فلزات اساسی با ۲۹۳ میلیارد تومان معامله بود.

نماد اطلاعاتی«فن‌آوا» روز گذشته به دلیل افشای اطلاعات بااهمیت متوقف شد تا امروز یا شنبه به‌صورت حراج ناپیوسته و با دامنه نوسان قیمتی بازگشایی شود. طبق این اطلاعیه شرکت فن‌آوا ماهواره (از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فن‌آوا) مطابق اعلام و موافقت «شرکت ایرانسل» جهت برقراری ارتباطات VSAT به شماره درخواست خرید (PO) ۹۲۶۵۴ با موضوع «ارائه خدمات پهنای باند و برقراری ارتباطات VSAT در مدل‌های مختلف و بر اساس مقادیر متفاوت و سرویس‌های مربوط به پهنای باند» مذاکره کرده است. به گفته گروه فن‌آوا مبلغ پروژه ۲۶ میلیارد تومان است و همچنین مدت پروژه از زمان انعقاد ۲۶ ماه است. هزینه‌های مربوط به اجرای خدمات، طبق شرایط اعلامی حدود ۲۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان و پیش‌بینی سود عملیاتی حدود ۷درصد تا پایان مدت قرارداد است. به عبارت دیگر شرکت پیش‌بینی می‌کند سود حاصل از این قرارداد یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان برای ۲۶ ماه آینده (دو سال مالی آتی) است.

در روز گذشته «سهرمز» نیز آگهی ثبت افزایش سرمایه خود را در سامانه کدال منتشر کرد. این افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی است. همچنین به نقل از سیمان هرمزگان، ماه گذشته ۴۰ هزار تن سیمان به‌صورت بسته‌بندی پاکت در اسلینگ بگ به‌صورت یک‌جا، در یک محموله و در یک کشتی بارگیری و به آفریقا صادر شده است. این محموله از طریق اسکله‌ شهید رجایی در استان هرمزگان طی ۹ روز بارگیری و به مقصد موردنظر ارسال شده است که یک رکورد در میزان نرخ بارگیری سیمان در کشور محسوب می‌شود.

روز گذشته شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلستان افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها را در گزارش شفاف‌سازی خود اعلام کرد. البته گویا به دلیل وقفی بودن یک دانگ از زمین «غگلستا» افزایش سرمایه از ۴۱۰ درصد به ۳۴۱ درصد می‌رسد که شاید نیاز به اصلاحیه باشد. در همین حال این شرکت در گزارش شفاف‌سازی درخصوص گزارش منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر افزایش سرمایه این شرکت از محل سود انباشته اعلام کرد این شرکت بعد از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های استهلاک‌ناپذیر، برنامه و تصمیمی درخصوص افزایش سرمایه دیگری از محل سود انباشته نداشته است. از سوی دیگر موضوع بومی‌سازی از حدود ۱۸ سال پیش در فولادمبارکه آغاز شد و طی این سال‌ها تجهیزات، قطعات یدکی، مواد اولیه و مواد مصرفی زیادی داخلی‌سازی شدند. به گفته معاون فناوری فولادمبارکه به‌طور کلی بیش از ۶۵ درصد حجم خرید (از نظر تعداد) از اقلام داخلی انجام می‌شود که در برخی موارد تا ۸۲ درصد هم رسیده است. مهدی نقوی در این خصوص تاکید کرد: اقدامات خوبی در راستای داخلی‌سازی اقلامی که به‌عنوان قطعات بحرانی شناخته می‌شود انجام شده و همه ساله در این زمینه هدف‌گذاری می‌شود. داخلی‌سازی دست کم هزار قطعه یدکی تا پایان دی ماه با کاهش ارزبری ۳۵ میلیون یورویی محقق شد در حالی که تا پیش از این، اقلام از خارج تهیه شده و تامین‌کننده داخلی برای آنها نداشتیم. از دید نقوی بخش دوم فعالیت‌ها، بومی‌سازی فرآیندهای تولید است که از ابتدای سال در دستور کار قرار گرفته است. معاون فناوری فولادمبارکه گفت: نقشه راه فناوری از ابتدای فرآیند تا پایان چرخه تولید انواع ورق‌های پوشش‌دار مورد مطالعه قرار گرفته و در حال بررسی امکانات موجود برای تحقق این مهم هستیم. به این منظور فرآیندهایی را که بر مبنای تولید فولاد طراحی و بومی‌سازی نشده استخراج می‌کنیم و سال آینده نخستین خط تولید را که طراحی داخلی داشته و ساخت قطعات آن از سوی صنعتگران داخلی انجام شده راه‌اندازی خواهیم کرد.

روز گذشته «اخابر» در پی صف خریدی که در بیشتر ساعات معاملاتی تجربه می‌کرد رشد ۸/ ۴ درصدی ارزش بازار را تجربه کرد. در همین راستا این نماد توانست اثرگذاری ۵۲۶ واحدی بر دماسنج اصلی بازار داشته باشد و در صدر فهرست نمادها با بیشترین تاثیر بر شاخص کل بورس تهران قرار بگیرد. جایگاه دوم این فهرست نیز به «وبملت» با تاثیر مثبت ۴۶۶ واحدی بر شاخص کل اختصاص یافت. این نماد به واسطه ۱۶۹ میلیارد تومان معامله بعد از «خساپا» با ۲۱۷ میلیارد تومان معامله و «وتجارت» با ۱۸۰ میلیارد تومان معامله، سومین نماد بازار با بیشترین ارزش معاملات روزانه بود.

عناوین برگزیده