تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۳۰
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۸۴۰۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ایران، رتبه پنجم صنعت تاسیسات در آسیا

می متالز - رییس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت تاسیسات سابقه بیش از ۶۰ ساله در کشور دارد و ایران پس از ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، چین و هند رتبه پنجم این صنعت را در آسیا داراست.
ایران، رتبه پنجم صنعت تاسیسات در آسیا

به گزارش می متالز، مهشید نیاززاده شامگاه سه‌شنبه در آیین گشایش نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی اصفهان افزود: بر اساس اطلاعات موجود ایران از نظر واردات رتبه ۵۰ و از نظر صادرات در رتبه ۸۳ قرار دارد که امید می‌رود با تلاش تولیدکنندگان داخلی این رتبه بهبود پیدا کند.

وی بیان کرد: در بسیاری از محصولات گرمایشی بیش از ۹۰ درصد عمق ساخت داریم اما به صورت میانگین در محصولات سرمایشی و گرمایشی بیش از ۷۰ درصد عمق ساخت داریم و همچنان باید در راستای افزایش عمق ساخت با توجه به مشکلات ارزی موجود تلاش کنیم.

رییس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، مازندران، گیلان، خراسان رضوی، البرز و قزوین بیشترین فعالیت را در این زمینه دارند.

به گفته وی، بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه در سطح کشور داریم که به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال بالای ۵۰ هزار نفر را فراهم کردند.

نیاززاده تشریح کرد: بازار هدف در حوزه آسیای میانه و سایر همسایگان است و صادراتی اندکی هم به اروپا به ویژه کشورهای اسپانیا و ایتالیا داریم که مهم‌ترین اقلام صادراتی یخچال‌های ویترینی، فن، پکیج و رادیاتور هستند.

وی با بیان اینکه صادرات در سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داشت، یادآور شد: نزدیک به ۴۰ میلیون دلار صادرات و ۴۰۰ میلیون دلار واردات داشتیم که از این میزان ۳۰ درصد اجزا و قطعات و سهم تامین بازار داخل بالای ۷۰ درصد بود.

رییس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ایران پس از ترکیه جایگاه دوم صنعت تاسیسات را در منطقه دارد که امید می‌رود تا افق ۱۴۰۴ به مقام نخست دست پیدا کند.

وی تاکید کرد: باید میزان ارزبری را با استفاده از تکمیل زنجیره تامین و کالای ساخت داخل کاهش دهیم، همچنین بازار جدید صادراتی پیدا کنیم و ارتقای خدمات پس از فروش و کاهش مصرف گازهای مخرب در کشور را عملیاتی کنیم.

نیاززاده با بیان اینکه صنایع متعددی به صنعت تاسیسات وابستگی دارد، از جمله به صنایع هتلداری، بیمارستان، سیمان، آهک، صنایع غذایی و دارو اشاره کرد.

وی ادامه داد: مقام عالی وزارت در سال‌جاری به قطعه‌سازی توجه کردند و از این رو نمایشگاه توانمندی و نیازمندی هم به میزبانی تهران برگزار شد.

هوشمندسازی، اولویت سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت‌، معدن و تجارت استان اصفهان نیز گفت: هوشمندسازی باید به سیستم‌های حرارتی و گرمایشی تعمیم داده شود که جای کار زیادی دارد.

محمد زینلی‌پور افزود: کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری سیستم، تاسیسات و کاهش آلایندگی متاثر از فعالیت سیستم‌ها از نکات قابل توجه است.

وی همچنین هوشمندسازی، استانداردسازی، افزایش بهره‌وری و حمایت از تولید داخل را از جمله سیاست‌ها و اولویت‌ها در زمینه سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی عنوان کرد.

بخش ساختمان مصرف کننده ۴۰ درصد انرژی کشور

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان هم در ادامه تشریح کرد: ۴۰ درصد از مصرف انرژی کشور مربوط به بخش ساختمان است که باید تمرکز بیشتری بر مصرف انرژی و بازدهی وسایل خوب تاسیساتی داشته باشیم.

غلامحسین عسگری اضافه کرد: بر اساس آمار و اطلاعات موجود، در صورت تداوم شرایط کنونی با تاسف در سال‌های آینده یکی از واردکنندگان منابع انرژی خواهیم بود.

وی تاکید کرد: باید دستگاه‌هایی تولید شود که در مصرف انرژی کاهش داشته باشد، ما ظرفیت بالقوه‌ای داریم که باید از آن استفاده کنیم.

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی از ۲۴ تا ۲۷ دی‌ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان واقع در پل شهرستان از ساعت ۱۵ تا ۲۱ برای بازدید عموم دایر است.

عناوین برگزیده