تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۴۱۶
کد خبر: ۸۴۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

کرباسیان در دانشگاه اصفهان: آماده اجرای طرح های پژوهشی با بخش خصوصی هستیم

می متالز - ایمیدرو آماده اجرای پروژه های پژوهشی به صورت مشترک با بخش خصوصی است. مهدی کرباسیان یکی از اهداف این برنامه را کاهش بار مالی و ریسک پژوهش برای بخش خصوصی اعلام کرد.
کرباسیان در دانشگاه اصفهان: آماده اجرای طرح های پژوهشی با بخش خصوصی هستیم

 کرباسیان که در دانشگاه اصفهان و در جلسه راهبرد و بررسی نقش تحقیق و توسعه در معدن و صنایع معدنی و ارتباط صنعت با دانشگاه، سخن می گفت تصریح کرد: ما کارهای پرریسک پژوهشی را تقبل می کنیم به این دلیل که بخش خصوصی وارد فعالیت های پرریسک نمی شود اما زمانی که این نوع فعالیت ها به صورت عملیاتی درآمد، آن را به بخش خصوصی منتقل می شود.


رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که به پیشنهاد ایمیدرو و بین وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت علوم امضا شده شده در سال جاری به جای پرداخت حقوق دولتی معادن به حساب خزانه، 5 میلیارد تومان صرف انعقاد قرارداد با دانشگاه ها در بخش پژوهشی شد.


وی در این جلسه که هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان، بهرام سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه، اسرافیل احمدیه رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، شمس الدین سیاسی راد مدیر آموزش ،پژوهش و فناوری ایمیدرو و تعدادی از استادان دانشگاه و همچنین نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان حضور داشتند، یادآور شد: بودجه پژوهشی ایمیدرو در سال های گذشته 1.8 میلیارد تومان بود در حالی که این سازمان طی 10 ماه گذشته، 12 میلیارد تومان در این حوزه هزینه کرده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو در عین حال رابطه دو طرفه صنعت و دانشگاه را ضامن توسعه فعالیت های پژوهشی در کشور دانست.

وی تاکید کرد: مدیران هر دو بخش صنعت و دانشگاه باید به این ارتباط دو سویه باور داشته باشند.
کرباسیان گفت: دانشگاه ها باید رشته و کارگروه های جدید در حوزه پژوهش تعریف کنند و علاقه مندی نزد شرکت های صنعتی را افزایش دهند. رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد که استادان دانشگاه و دانشجوها از مراکز صنعتی هم دیدن کنند که این امر هم در راستای تقویت رابطه دوسویه است.
کرباسیان افزود: شرکت فولاد مبارکه برنامه ای در این زمینه دارد و اتاق بازرگانی هم کمیته ای را برای این منظور تشکیل دهد.
وی اظهار داشت: آینده صنعت و معدن در گرو تحقیقات و فناوری های جدید است و و توجه به این مهم، صنایع را بیمه می کند.
کرباسیان با بیان اینکه واحدهای صنعتی موفق تر هستند که در تحقیق و توسعه به روزتر باشند گفت: شرکت هایی امروزه می توانند پیشرو باشند که درصد قابل توجهی از درآمد خود را برای بودجه تحقیق و توسعه در نظر گرفته اند.


رییس هیات عامل ایمیدرو به سفر اخیر هیات ایرانی به ژاپن که به ریاست وزیر امور خارجه انجام شد، اشاره کرد و گفت: یک شرکت ژاپنی که فعالیت آن در زمینه آهن اسفنجی بوده، با انجام فعالیت های پژوهشی و اصلاح روش ها توانسته 40 درصد مصرف انرژی در این روش را کاهش دهد که این امر به پایین آمدن قیمت تمام شده کمک کرده است.


مدیر عامل فولاد مبارکه نیز با تاکید بر اینکه این شرکت همواره ارتباط تنگاتنگی با مراکز علمی داشته گفت: تاکنون 36 دانشگاه و مرکز علمی طرف قرارداد با فولاد مبارکه شده اند. بهرام سبحانی تاکید کرد: بهبنه سازی ظرفیت تجهیزات، بومی سازی تجهیزات، توسعه محصول، ایمنی، بهداشت و محیط زیست و کاهش مصرف منابع از جمله موارد قراردادی با بخش های علمی است.
وی ادامه داد: تاکنون 953 پرزه اتمام یافته به ارزش253 میلیارد تومان و 93 قرارداد باز به ارزش 459 میلیارد تومان با مراکز علمی و دانشگاهی بسته شده است.
سبحانی با بیان اینکه در حال حاضر 85درصد قطعات بومی شده گفت: برنامه ایجاد مرکز آهن و فولاد را با مراکز علمی پیش رو داریم.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده