به گزارش می متالز، فعالان معدنی به ناچار و برای اینکه کالای خود را با نرخ بالاتری بفروشند و برای خود درآمدزایی کنند به خام فروشی روی میآورند. در این روند اغلب فعالان معدنی برای اینکه معدن خود را نگه داشته و بتوانند هزینههای خود را جبران کنند دست به خام فروشی میزنند با اینکه خامفروشی مضراتی برای اقتصاد کشور دارد.
خامفروشی مثل وابستگی به نفت مضر است، باید بدانیم معادن و منابع محدودیت دارند و مثل نفت روزی تمام میشوند. بنابراین باید در مقابل خامفروشی حرکت و سعی کنیم تفکرمان را به سمت رشد و افزایش ارزشافزوده ببریم. اگر معتقد هستیم این مهم خوشایند نیست، دولت باید در سیاستگذاری خود تجدید نظر کند. به عنوان راهکار مقابله با خامفروشی باور دارم که دولت باید نقش پر رنگ تری را بازی کرده و با سیاستگذاری درست جلوی این امر را بگیرد.
اول از همه باید بر شرکتهایی که به بخش دولتی وابستهاند نظارت کافی شود تا دست به خام فروشی نزنند. شرکتهای دولتی خود باید جلوی خامفروشی را گرفته و نگذارند چنین مسئلهای اتفاق بیفتد و اول از همه خودشان پیش قدم شوند.
در این بین باید بر رشد واحدهای فرآوری معادن برای دوری از خام فروشی تاکید کرد تا شاهد رشد اشتغال بیشتری در کشور باشیم و همچنین در روند رشد اقتصادی کشور موثر واقع شویم. البته برای رشد ارزش افزوده به سرمایهگذاری و فناوری پیچیده نیاز است و باید تا جایی که میتوانیم از ماشینآلات و دانش روز بهرهمند شویم.