به گزارش می متالز، این تصمیم قانونگذاران ایالتی در حالی است که واردات این کشور به خاطر تنشهای تجاری دوسوی اقیانوس اطلس با خطر وضع تعرفه توسط اروپاییها مواجه است.
در این رابطه هفته گذشته دولت آمریکا تصمیم گرفت نرخ تعرفههای خود را علیه رقیب دیرینه سختگیرانهتر کند. این تصمیم پس از آن بود که ماه گذشته «سازمان تجارت جهانی» در اختلافات یارانههای پرداختی دولتی به شرکتهای هواپیماساز دو طرف به نفع آمریکا رای داد. البته طرف اروپایی نیز انتظار دارد تا ماه تابستان سازمان رای مشابهی به نفع آنها صادر کند. در این رابطه تحقیقات صورتگرفته توسط «سازمان تجارت جهانی» نشان میدهد شرکتهای هواپیماسازی دو طرف یارانههای ناعادلانهای را از دولتهای خود دریافت کردهاند، یارانههایی که تاریخ پرداخت آنها به سال ۲۰۰۴ باز میگردد. در این پرونده این بدنه تصمیمگیر تجارت جهانی هر دو طرف را در عدم تبعیت از قوانین سازمان مقصر دانسته، امری که درها را برای تشدید تنشهای تعرفهای دو طرف خواهد گشود.
پس از سالها مجادله، بخشی از انتقادات اتحادیه اروپا در رابطه با آمریکا به نرخهای مالیاتی ایالاتی ترجیحی این کشور برای صنعت هوایی برمیگردد، معافیتهایی که اولین بار ۱۶ سال پیش معرفی شدند و در سال ۲۰۱۳ به منظور کمک به تولیدات بوئینگ در آن تجدیدنظر شد. در این رابطه روز چهارشنبه قانونگذاران ایالت واشنگتن اعلام کردند طرحی ضمیمهای را به سنا و مجلس این کشور ارائه کردهاند که به موجب آن معافیتهای مالیاتی شرکت هوایی لغو خواهد شد، قانونی که به موجب آن شرکت بوئینگ توانست بیش از ۲۰۰ میلیون دلار پسانداز کند. فرماندار جی اینسلی در یک بیانیه در این خصوص میگوید: «در این نشست اجماعی گسترده پیرامون این موضوع وجود داشت که باید کاری شود تا به موضوعات مطرح شده در سازمان تجارت جهانی که منجر به اعمال تعرفههای تلافیجویانه توسط اروپا میشود رسیدگی شود، تعرفههایی که نه تنها به صنعت هوایی تجاری، بلکه به سایر جریان صادرات آمریکا صدمه خواهد زد.» به گفته این مقام ایالتی گزارشهای مکرری رسیده است که نشان میدهد در گذشته شرکت بوئینگ لابیهای گستردهای برای تمدید این معافیتهای مالیاتی صورت داده است، همچون برنامه جدید این شرکت برای تولید مدل ۷۷۷ ایکس در ۲۰۱۳. با این در حال حاضر مقامات این کشور خواستار آن شدهاند که به این معافیتها پایان داده شود. در این رابطه در بیانیه اینسلی آمده است: «بوئینگ میگوید تا زمانی که اختلافاتی تجاری با اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی حل شود، ترجیح میدهد مشوقهای مالیاتی حداقل به حالت تعلیق درآیند.» بر این اساس شرکت بوئینگ نیز در بیانیهای اعلام کرده است بهطور کامل از قانون لغو معافیتهای مالیاتی حمایت خواهد کرد. در بیانیه این شرکت آمده است: «این قانونگذاری نشاندهنده تعهدات واشنگتن و در مجموع کل کشور آمریکا به قوانین تجاری قانونمحور و عادلانه است. این کشور بهطور کامل به قوانین سازمان تجارت جهانی متعهد خواهد ماند.