تاریخ: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۳۲
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۹۲۸۸۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پیش‌بینی تحلیلگران انرژی:

نفت به قعر «دهگان‌ها» سقوط می‌کند

می متالز - رویا پیامنی: کارشناسان حوزه انرژی معتقدند که پایان دوران سقوط قیمت نفت مشخص نیست. قیمت نفت طی هفته‌های آینده، متأثر از ویروس کرونا و جنگ قیمت ممکن است در حوالی ۱۲ تا ۱۹ دلار قرار گیرد.
نفت به قعر «دهگان‌ها» سقوط می‌کند

به گزارش می متالز، Abhi Rajendran، مدیر تحقیقات اطلاعات انرژی گفت: نفت در قعر خودش، می‌تواند در حوالی دهگان‌ها (۱۲ تا ۱۹ دلار) قرار گیرد و حتی می‌تواند در پایین‌ترین سطح به ۱۰ دلار در هر بشکه نیز برسد. محرک اصلی این است که برای یک یا دو هفته، عرضه مازاد بازارهای جهانی حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز باشد که این مقدار دیوانه‌وار و بی‌سابقه است.

سهام شرکت‌های انرژی در بحبوحه تشدید بحران روزافزون ویروس کرونا و کاهش تقاضا سقوط کرده است، اما اقدامات بازیگران اصلی دولتی برای رها کردن سیل عرضه، این سهام را به شکلی قاطع بر زمین می‌زند.

عربستان سعودی گفته است که نفت خود را با تخفیف‌های عجیب به خریدارن عرضه می‌کند و مانند روسیه تولید خود را افزایش می‌دهد، چرا که دو تولیدکننده اصلی برای کسب سهم بیشتری از بازار، خود را برای یک جنگ تمام‌عیار قیمت آماده می‌کنند.

Jim Burkhard، قائم‌مقام و مدیر بخش بازار نفت در HIS MarkiT در یادداشتی عنوان کرد: تا کنون جهان با این حجم زیاد از مازاد مواجه نبوده است. پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های مارس و آوریل، تقاضا برای نفت تا ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. پیش از این بزرگ‌ترین مازاد جهان در قرن حاضر یک دوره شش‌ ماهه با مازاد ۳۶۰ میلیون بشکه بود، اما آنچه پیش روی ماست دو برابر این میزان یا بیشتر خواهد بود.

بزرگترین شوک احتمالا از اوایل ماه آوریل بروز می‌کند، یعنی زمانی که توافق قبلی اوپک و غیراوپک از جمله روسیه (که با هدف افزایش قیمت نفت ایجاد شده بود) منقضی شود.

عربستان سعودی اعلام کرده است که قصد دارد تولید روزانه خود را در ماه آوریل به ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز افزایش دهد، در حالی که میزان تولید این کشور در ماه فوریه ۹.۷ میلیون بشکه در روز بوده است.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه نیز در هفته گذشته اعلام کرد که این کشور می‌تواند در کوتاه‌ مدت ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز و همچنین در بلندمدت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش دهد.

Rajendran تأکید می‌کند که در هفته‌های آینده بدون گفتگو بین روسیه و عربستان سعودی، احتمال اینکه نفت محدوده ۱۳ تا ۱۹ دلاری را تجربه کند، وجود دارد. با وجود این تحولات، امکان اینکه شاخص قیمت وست‌تگزاس اینترمدیت و برنت یکسان شود و یا حتی به سمت منفی کشیده شود، وجود دارد. این درحالی است که به طور معمول شاخص نفت ایالت متحده وست تگزاس بین ۵ تا ۱۰ دلار در هر بشکه زیر قیمت نفت خام برنت معامله می‌شد.

وی افزود: «این تغییرات در تقاضا بی‌سابقه است و همه به ویژه در ایالت متحده در حال خاموش شدن هستند.»

انتهای این وضعیت را ندیده‌ایم

خطوط هوایی ایالت متحده آمریکا و مهم بین‌المللی، پروازهای خود را حداقل ۷۰ درصد کاهش داده‌اند و به کسب و کارهای مختلف در چندین کشور و ایالت دستور داده شده است فعالیت خود را تعطیل کنند. میلیون‌ها انسان در سراسر جهان برای جلوگیری از انتشار ویروس کووید ۱۹ در قرنطینه هستند، به‌خاطر بیماری که تاکنون ۶۶۰۰ تن را کشته و بیش از ۱۶۸ هزار تن را در ۱۴۰ کشور بیمار کرده است.

دیگر تحلیلگران نیز با این موضوع موافق هستند که با وجود سقوط قیمت نفت، احتمالا هنوز کف آن را ندیده‌ایم.

Kang Wu، مدیر بخش تجزیه و تحلیل شرکت S&P Platts Global می‌گوید: «به طور کلی تقاضای عرضه این‌گونه نشان نمی‌دهد که در این سطح متوقف شود، چرا که ما هنوز بدترین وضعیت را ندیده‌ایم. ماه آوریل زمان رسمی که توافق اوپک و غیراوپک به پایان می‌رسد دست کشورها برای تولید بیشتر باز می‌شود و این حجم از افزایش به بازار لطمه خواهد زد.

سقوط قیمت نفت به کشورهای صادرکننده صدمه می‌زند و یک ضربه ویژه برای تولیدکنندگان شیل ایالت متحده آمریکاست، صنعتی که در حال حاضر به شدت بدهی دارد و این خطر بزرگی است برای یک میلیون انسانی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در صنعت شیل اشتغال دارند.

Tamas Varga تحلیلگر بازار نفت در PVF Oil Associates که مستقر در لندن است نیز احتمال کاهش عمیق‌تر قیمت نفت را تکرار کرد.

او در یک یادداشت الکترونیکی نوشت: «اگر مجبور شویم اوضاع را پیش‌بینی کنیم، باید گفت که انتظار داریم نفت به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه کاهش یابد. با توجه به شیوع تصاعدی ویروس کرونا و سرسختی روسیه و عربستان سعودی برای امتیاز دادن، احتمال اینکه قیمت نفت به زیر ۳۰ دلار کاهش یابد وجود دارد، حتی ممکن است اوضاع بدتر از این شود. تحت شرایط فعلی حتی ممکن است نفت به زیر ۲۰ دلار در هر بشکه سقوط کند و بازارهای سهام نیز می‌تواند به راحتی ۳۰ تا ۴۰ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.»

عناوین برگزیده