به گزارش می متالز، فرشاد مقیمی با انتشار پیامی به بهانه نوروز درباره مهمترین اقدامات سال گذشته و برنامه های سال جدید اعلام کرد: در سال 98 ایرانخودرو، شعار ملی رونق در تولید را معنا بخشید و توانست با حمایتهای صنعتگران، بیش از ۴۰۵ هزار دستگاه خودرو را روانه بازار کند. این موفقیت در شرایطی کسب شد که تامینکنندگان این خودروساز در خط مقدم مبارزه با تحریمهای بینالمللی و با تکیه بر توانمندیها، توانستند بخش زیادی از قطعاتی که پیش از این از منابع خارجی تامین میشد را خود طراحی و تولید کنند.
در سالی که گذشت، ایرانخودرو توانست از خروج بیش از 58 میلیون یورو ارز جلوگیری کند و در تولید 43 قطعه و 8 آیتم مواد اولیه خودکفا شود.
تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید به میزان روزانه 2500 دستگاه، کاهش تعهدات معوق به میزان حدود ۹۰هزار دستگاه و جلب رضایتمندی مشتریان از ثمرات امضای دو میثاق نامه با قطعهسازان در نیمه دوم سال 98 بود.
همچنین عرضه 5 محصول راناپلاس، سورن پلاس، سمند بهینه، دناپلاس اتوماتیک و 207 پانوراما از برنامه توسعه محصول است و چهار محصول صندوقدار K132، کراس اوور K125 و هاچ بک K121 و همچنین دنای برقی نیز از بهمن سال 99 تا بهمن 1401 عرضه خواهند شد.
ایجاد توازن و برقراری عدالت در نظام پرداخت به زنجیره تامین، عاملی مهم در ایجاد انگیزه و همراهی سازندگان در مسیر سخت تولید در سال گذشته بود. ایرانخودرو با پا نهادن در میدان جهاد، انگیزهای صدچندان در جامعه قطعهساز ایجاد و با بازمعماری در شبکه تامین و تعامل موثر و شفاف با آن و با رعایت انصاف و ایجاد تعادل در نظام پرداخت به قطعهسازان، سبب ایجاد یکنواختی در آهنگ تولید و جمعآوری خودروهای ناقص جامانده در کف کارخانه شد.
از دیگر اقدامات مهم و در راستای خروج از ماده 141 قانون تجارت، انجام فرآیند تجدید ارزیابی داراییها به منظور بهبود ساختار مالی شرکت بود که این آبان و پس از تصویب در هیات مدیره در سرفصلهای سرمایهگذاریها، زمین، ساختمان و ماشینآلات آغاز شد و قریب به 800 کارشناس رسمی دادگستری همکاری داشتهاند و نتیجه آن، افزایش نزدیک به ۲ هزار درصدی سرمایه است.
از دیگر سو ایرانخودرو برای تامین نقدینگی تولید و سرمایه درگردش، واگذاری داراییهای غیر مولد و مازاد را در دستور کار قرار داد و تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفت که نتیجه آن واگذاری ۶۲ میلیارد تومان از اموال و داراییهای مازاد ایرانخودرو و 2500 میلیارد تومان از سهام شرکتهای تابعه است.
همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در توسعه صنعت خودرو و ایجاد حرکت یکپارچه و منسجم جهت دستیابی به محصولات جدید از جمله خودروهای برقی، موضوعات مورد توجه ایرانخودرو بوده است.
ایرانخودرو نقشه راه توسعه در بخشهای مختلف موتور، گیربکس، پلتفرم، صادرات را تدوین کرده و جهت اجرای هر چه بهتر آن، نیازمند معاضدت و یاری صنعتگران خدوم کشور است. یقیناً با اتحاد و وفاق ایجاد شده فیمابین سازندگان و ایرانخودرو، محصولات جدیدی رونمایی شده در سال 98، به مرحله تولید انبوه خواهد رسید.
هرچند در روزهای پایانی سال، شاهد تهدید سلامت کارکنان بواسطه ویروس منحوس کرونا بودیم اما توانستیم با کنترلهای شبانهروزی و پایشهای مستمر و به کارگیری سازوکارهای متنوع در پیشگیری از ابتلای کارکنان، امکان ورود این ویروس را به حداقل برسانیم.