به گزارش می متالز، محمدعلی دهقاندهنوی به برنامهریزیها برای جهش تولید اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههایی که باید انجام شود و درحالحاضر روی آن تمرکز داریم، بهبود فضای کسبوکار است یعنی سیاستهایی که لزوما نیازمند تزریق منابع بودجه و مالی نیستند.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه جهش تولید نیازمند ملزومات و بسترهایی است، گفت: در ابتدای سال با شیوع بیماری کرونا روبهرو شدیم که یک پیامد ناگوار محسوب میشود و آثار اقتصادی شدیدی خواهد داشت. برآوردهای اولیه این است که تولید کشور را در سه ماه نخست تحتتاثیر قرار میدهد و بهنظر میرسد ۱۰ تا ۱۵ درصد با کاهش تولید روبهرو خواهیم بود. وی در عین حال تصریح کرد: در صورتی که بیماری تا خرداد ماه مهار شود، میتوان انتظار داشت در سه ماه بعد بخشهای خدماتی و اقتصادی که درحالحاضر متوقف یا کم کار شدهاند، قابل جبران خواهد بود و بنابراین نخستین اقدام، مقابله با آثار اقتصادی منفی کرونا است. معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ۹۸ پیشبینیها درباره وضعیت اقتصادی و رشد کشور خوب نبود اما در طول سال با تلاشی که انجام شد، توانستیم در بخش غیرنفتی اقتصاد رشد مثبت داشته باشیم.
وی به برنامهریزیها برای جهش تولید اشاره کرد و افزود: یکی از برنامههایی که باید انجام شود و درحالحاضر روی آن تمرکز داریم، بهبود فضای کسبوکار است یعنی سیاستهایی که لزوما نیازمند تزریق منابع بودجه و مالی نیستند بلکه بهدنبال اصلاح فرآیندها، تسهیل شرایط مجوزها، رفع قوانین و مقررات مانع در تولید، میتوان انتظار جهش تولید را داشت. دهقان عنوان کرد: در کنار تسهیل فضای کسبوکار، سیاستهای بخش اعتباری و تامین مالی در سالجاری باید با قدرت بیشتری به حرکت در بیاید زیرا بهدلیل شیوع کرونا بخشهای زیادی با مشکل تامین اعتبار روبهرو هستند. این شامل خطوط اعتباری که بانک مرکزی در اختیار بانکها قرار میدهد تا به تولید تزریق شود، خواهد بود. وی همچنین اشاره کرد: بازار سرمایه یکی از کانالهای مهم تامین مالی است که درحالحاضر ظرفیت بسیار خوبی دارد و هم دولت و هم بخشخصوصی میتوانند از این مسیر استفاده کنند تا برنامههای خودشان را تامین مالی کنند و به نتیجه برسانند. طرحها و پروژههای سرمایهگذاری عمرانی و دولتی و همچنین بخشخصوصی با بهرهبرداری باعث رونق تولید خواهد شد.