از جمله این طرحها، پروژه تغییر تکنولوژی کورههای قدیمی ذوب مس سرچشمه از ریورب به فلش است که با سرمایهگذاری 125 میلیون یورو و 2080 میلیارد ریال اجرا گردید. با راهاندازی این کارخانه، ظرفیت تولید مس آندی حاصل از کنسانتره، از 120 هزار تن به 280 هزار تن در سال افزایش مییابد. از مزایای این تکنولوژی میتوان به کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینههای تولید، راندمان بالاتر، کاهش تولید گازهای گلخانهای و کاهش میزان آب مورد نیاز فرآیند اشاره کرد.
پالایشگاه مس خاتون آباد، از دیگر طرحهای مس است که تولید آزمایشی آن شروع شده و قادر است سالانه 200 هزار تن کاتد گرید A تولید کند. اجرای این کارخانه 142.81 میلیون یورو و 443.72 میلیارد ریال هزینه برده و زمینه اشتغال مستقیم 200 نفر را فراهم کرده است. این پالایشگاه به گونهای طراحی شده که هیچگونه آلایندهای از سیکل تولید آن وارد محیط زیست نشده و کلیه پسابها به شکل مناسب تصفیه می شود.
براساس این گزارش، فاز اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی سمنگان سیرجان نیز که با سرمایه گذاری شرکت صنایع ملی صنایع مس ایران و صندوق توسعه ملی ظرف 24 ماه آماده بهرهبرداری شده، رکورد جدیدی را در احداث نیروگاههای کشور به ثبت رسانده است. سرمایه گذاری این نیروگاه بالغ بر 285 میلیون یورو و 700 میلیارد ریال بوده است.
باند دوم جاده سرچشمه به شهربابک، به طول 65 کیلومتر و با سرمایهگذاری 800 میلیارد ریالی شرکت مس به اتمام رسیده است. ارتقاء سطح ایمنی محور سرچشمه - شهربابک، سهولت در حمل و نقل، جلوگیری از بروز تصادفات و کاهش خسارات جانی و مالی از پیامدهای اجرای این طرح است. فاز اول این طرح که سال گذشته به بهرهبرداری رسید، احداث باند دوم جاده رفسنجان به سرچشمه بود. با اتمام این طرح، محور رفسنجان به شهربابک به طول 128 کیلومتر از یک جاده تکباندی به بزرگاه تبدیل شده است.
پروژه سیستم انتقال گاز کنورترهای ذوب سرچشمه، پروژه تغییر تکنولوژی پالایشگاه سرچشمه به کاتد دائمی، افزایش ظرفیت کارخانه کنسانتره مولیبدن سرچشمه، ساخت انبار کنسانتره جدید خاتون آباد، افزایش ظرفیت کارخانه آهک سرچشمه و ساخت کارخانه و انبار مواد ناریه سرچشمه از دیگر طرحهای آماده بهرهبرداری مس کرمان است. این طرحها در حوزه سرچشمه، خاتون آباد و سیرجان به اجرا در آمده است و مجموع سرمایهگذاری آنها حدود 3000 میلیارد تومان است.