به گزارش می متالز، «داریوش اسماعیلی» روز دوشنبه در نشست خبری به شکل ویدئو کنفرانس در محل این وزارتخانه توضیح داد: سال ۹۸ سهم بخش معدن و صنایع معدنی ۲۵ درصد ارزش صادرات غیرنفتی بود و در بخش تولیدات هم روند افزایشی را داشتیم.
وی میزان استخراج مواد معدنی پارسال را بیش از ۴۱۰ میلیون تن ذکر کرد و گفت: سال ۹۷ میزان استخراج مواد معدنی ۳۸۰ تا ۳۸۵ میلیون تن بود و انتظار می رود در سال ۹۹ رشد حداقل ۲۰ درصدی را در این زمینه داشته باشیم.
اسماعیلی که پس از سپری شدن ۷۹روز از انتصابش در پست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، نخستین نشست خبری خود را برگزار کرده بود، خاطرنشان ساخت: سال ۹۸ باوجود تحریم های بسیار شدید و قوی که آمریکا برروی کشورمان اجرا کرد تا اقتصاد ایران را به زانو درآورد، اما موفقیت ها در بخش معدن و صنایع معدنی، دشمن را نا کام ساخت.
آمار صادرات سال ۹۷ در بخش معدن و صنایع معدنی رقم ۹ میلیارد و ۲۲۶.۱ میلیون دلار را نشان داد که حدود ۲۱ درصد ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران سال ۹۸ ارزش صادرات غیر نفتی به ۴۱.۳ میلیارد دلار رسید که ۲۵ درصد آن رقم ۱۰ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار را نشان می دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پارسال پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال در کشور فعال بودند که میزان حقوق دولتی وصولی معادن به یک هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان رسید.
به گفته اسماعیلی، اکنون ۱۰ هزار و ۴۰۴ معدن در کشور وجود دارد و حدود ۱۴۲ هزار نفر اشتغال مستقیم در معادن دارند.
وی اضافه کرد: سال گذشته (۱۳۹۸) امکان واردات ۳۲۱ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات معدنی فراهم شد که میزان ناچیزی از تقاضای این بخش را پاسخ داد.
اسماعیلی بابیان اینکه امسال برنامه ریزی ها در بخش معدن و صنایع معدنی در چارچوب جهش تولید دنبال می شود، گفت: دو موضوع اصلی امسال، نخست گسترش فعالیت های اکتشافی و دوم رشد بهره برداری از صنایع معدنی است.
وی یادآور شد: امسال برنامه ها به شکلی پیاده سازی می شود که مردم به شکل مستقیم افزایش تولید را احساس کنند و افزایش ۲۰ درصدی ذخایر معدنی در زمینه های مختلف از جمله طلا، سنگ آهن، مس، سرب و روی، سنگ تزیینی و مصالح ساختمانی پیش بینی شده است.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: این وزارتخانه در بخش معدن و صنایع معدنی پیاده سازی ۲۴ سیاست را در برنامه دارد که در راس آنها نقشه راه معدن و صنایع معدنی است و در حوزه اکتشاف نکته کلیدی تعیین تکلیف محدوده های اکتشافی است.
وی افزایش اعتبار صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی از سطح ۳۵۰ به ۵۰۰ میلیارد تومان را به عنوان دیگر برنامه وزارت صنعت در مسیر حمایت از فعالیت بخش خصوصی در عرصه معدن برشمرد.
اسماعیلی در سخنانش بر پرهیز از خام فروشی در بخش معدن و صنایع معدنی یاد کرد و گفت: سال گذشته برای سنگ تزیینی عوارض بالای ۲۰ درصد وضع شد، درحالی که در داخل مازاد تولید وجود دارد و دلیلی ندارد که مانع ارزآوری آن شویم.
وی تصریح کرد: بخشی از صنایع کشور از جمله فولاد در زنجیره نیاز به پشتیبانی یکدیگر دارند، چنانچه صادرات مانع تداوم تولید شود، وضع عوارض به منظور حمایت از تولید داخلی است، باید برای این منظور اجرایی شود.
اسماعیلی بهره گیری از هم اندیشی تشکل های این بخش را برای استفاده در پیاده سازی برنامه ها حایزاهمیت دانست.
معاون وزیر صنعت گفت: امروز تولید کشور به ویژه با محوریت وزارت صنعت خط تولید محصولات مقابله با کرونا را در کنار فعالیت جاری پیش بینی کرده و این مفهوم همپوشانی صنایع در قالب عزم ملی مفهوم پیدا می کند.
وی خاطرنشان ساخت: اقدامات تحسین برانگیز ایران در مقابله با ویروس کرونا در عرصه بین المللی نیز مورد توجه قرار گرفته و اکنون اقلام مختلفی در خط تولید واحدها تا سطح خودکفایی دنبال می شود و کالاهایی که نیاز به واردات داشته باشد، در زمان کوتاهی تامین می شود.
معاون وزیر صنعت گفت: امروز اپیدمی کرونا تمامی کسب و کارها را تحت تاثیر قرارداده و برای این منظور مهلت سه ماهه برای تمامی فعالیت های مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی پیش بینی شده، اعم از پرداخت حقوق دولتی معادن، تمدید و تجدید اعتبار مجوزهای کاری و نیز گواهی های مرتبط به استان ها ابلاغ شده است.
اسماعیلی گفت: بهره گیری از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده در بسیاری از معادن از جمله زغالسنگ به رویه معمول اجرا می شد، اما اکنون در همه معادن به عنوان یک الزام در قالب پروتکل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیاده می شود.