تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۳۸
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۹۸۴۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
موسوی لارگانی:

اعتماد به سازوکار بورس کالا، ثبات آفرین است

می متالز - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اعتماد به سازوکار بورس کالا، ثبات آفرین است، گفت: لازمه توفیق در صنایع و تحقق جهش تولید، وجود زیرساختی برای مبادلات عادلانه کالاها همچون بورس کالا است؛ از این رو باید در مسیر توسعه و بزرگتر شدن بورس کالا در اقتصادمان حرکت کنیم تا شفافیت حداکثری و عدالت در مبادلات کالاها برقرار شود.
اعتماد به سازوکار بورس کالا، ثبات آفرین است

به گزارش می متالز، سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: قیمت انواع محصولات در کشور از جمله فولاد به نرخ ارز وابسته است اما موضوع مهم در مسیر تعادل بخشی به بازار و رضایت تولیدکنندگان، نظارت دقیق بوده که از طریق تالار بورس کالا این امکان فراهم است تا عرضه و تقاضای محصولات به شکل واقعی در مقابل هم قرار گیرند و ثبات در بازارها برقرار شود.

وی اظهار داشت: لازمه توفیق در صنایع و تحقق جهش تولید، وجود زیرساختی برای مبادلات عادلانه کالاها همچون بورس کالا و حتی انجام معاملات بین المللی در بورس کالای ایران است، از این رو باید در مسیر توسعه و بزرگتر شدن بورس کالا در اقتصادمان حرکت کنیم تا شفافیت حداکثری و عدالت در مبادلات کالاها برقرار شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم نظارت دقیق در بازارهای کالایی کشور گفت: نظارت بر کالاها و مایحتاج مردم در صنایع مختلف ضرورت دارد بنابراین با برنامه ریزی درست باید نگرانی مردم را کاهش دهیم. در این زمینه مشکل اصلی عدم نظارت یا نظارت نادرست در کشور است که با تمرکز معاملات کالایی یعنی مواد اولیه و کالاهای واسطه ای در بورس کالا، کل دادوستد های در تالار شیشه ای و شفاف بورس انجام می شود و مسوولان نیز می توانند با تحلیل داده های بورس نسبت به اتخاذ تصمیم های به موقع اقدام کنند.

به گفته وی، بورس کالا بستری را فراهم می کند تا قیمت کالاها براساس عرضه و تقاضا و کشش بازار کشف شود براین اساس هر میزان هم که بازار یک محصول دچار نوسان باشد، باید با عتماد به این مکانیزم و تنظیم عرضه و تقاضا، بازار را به سمت تعادل هدایت کنیم.

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به افزایش قیمت ها کالاها ناشی از تحرک نرخ دلار اظهار داشت: برخی از کالاها همزمان با افزایش نرخ دلار برای مصرف کنندگان هزینه بر هستند اما در وهله نخست نظارت دقیق بر بازار است که می تواند مانع از ثبت قیمت های کاذب در بازار شود از این رو نظارت بر سمت تقاضا که خریداران واقعی متقاضی دریافت سهمیه از وزارت صمت باشند در اولویت است و در سمت دیگر نیز تولیدکنندگان بزرگ و بالادستی نیز باید نسبت به تامین نیاز خریداران اقدام کنند تا شاهد مدیریت صحیح در امر تنظیم بازار باشیم.

عناوین برگزیده