به گزارش می متالز، رضا رحمانی افزود: این طرح با ظرفیت تولید 300 هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایهگذاری بالغ بر 1.2 میلیارد دلار در شهرستان لامرد استان فارس (منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد) تکمیل شده است.
رحمانی تصریح کرد: سالکو به عنوان تنها واحد تولید کننده آلومینیوم کشور است که کلیه بخشهای تولیدی اعم از واحد رکتیفایر، واحد احیاء، واحد آند سازی، واحد ریخته گری، تاسیسات و یوتیلیتی و حتی تاسیسات تخلیه، انتقال و ذخیره سازی مواد اولیه در بندر را دارا است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تامین زیرساخت های مورد نیاز تخلیه و بارگیری، در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، با سرمایه گذاری حدود 170 میلیون دلاری یک پست اسکله اختصاصی احداث شده است.
رحمانی تصریح کرد: فناوری مورد استفاده در سالکو، مدرن ترین و بهینه ترین تکنولوژی تولید در کشور به شمار می آید و این واحد قابلیت تولید شمش آلومینیوم، بیلت و اسلب را دارد که امکان تامین برای واحدهای مصرف کننده داخلی و تنوع صادرات را فراهم آورده است.
وزیر صمت گفت: با راه اندازی این واحد بطور مستقیم 1500 نفر و بطور غیرمستقیم 5000 نفر مشغول به کار می شوند و عمده نیروهای جذب شده افراد بومی بوده و دوره های آموزشی مورد نیاز تخصصی جهت تولید برگزار شده است.
رحمانی افزود: صنعت آلومینیوم جزو معدود صنایع فلزی است که در تامین مواد اولیه نیازمند برنامه ریزی مناسبی در این خصوص است؛ چند اقدام اساسی در این زمینه در دستور کار می باشد که از جمله آنها می توان به اجرای طرح نفلین سینیت سراب با هدف تولید پودر آلومینا از نفلین سینیت و تعریف طرح توسعه آلومینا در جاجرم اشاره کرد.
رحمانی ادامه داد: با هدف تکمیل زنجیره ارزش آلومینیوم و عدم وابستگی کشور به کک سوزنی و کک اسفنجی، تفاهم نامه ای با وزارت نفت مبادله شده که آن وزارتخانه از طریق سرمایه گذاری در پالایشگاههای کشور اقدام به تولید کک سوزنی و کک اسفنجی نماید.
وزیر صمت در خصوص برنامه های مدنظر برای سال جهش تولید در صنعت آلومینیوم کشور، گفت: 2 طرح اصلی نفلین سینیت سراب و آلومینای آرال در سال جاری آغاز خواهند شد که مرتبط با تکمیل زنجیره تامین آلومینیوم می باشند و تولید شمش آلومینیوم کشور و آلومینا رشد تولید خواهند داشت.