تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۵۶
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۹۹۰۷۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد:

روند بازار سرمایه منطقی است/ استفاده از واژه حباب بدون آگاهی و دانش اشتباه است

می متالز - بازار سهام هفته گذشته یکی از بهترین عملکردها را نسبت به سایر بازارها از خود نشان داد که این رشد ناشی از ورود نقدینگی از سوی حقیقی‌ها و سرمایه‌های خرد به بدنه بازار بود. انتظار می‌رود این روند در بلندمدت و میان‌مدت ادامه‌دار باشد هر چند که باید در انتظار اصلاح درون کانالی شاخص هم وزن و شاخص کل باشیم. از سوی دیگر در بازار شاهد وجود برخی از سهام هستیم که بیشتر از ظرفیت خود در حال داد و ستد و رشد هستند اما برخی از دیگر از گروه‌ها از رشد فعلی بازار جا ماندند و می‌توانند سرمایه‌گذاری خوبی را برای سهامداران رقم بزنند.
روند بازار سرمایه منطقی است/ استفاده از واژه حباب بدون آگاهی و دانش اشتباه است

به گزارش می متالز، امیرعلی امیرباقری گفت: صنایع پالایشی، معدنی و پتروشیمی در وضعیت فعلی در قیمت مناسب‌تری در حال خرید و فروش هستند و همچنان جا برای رشد در این گروه‌ها وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این روزها برخی از افراد بدون آگاهی و دانش نسبت به واژه حباب و کلیت بازار اظهارنظرهایی را دارند که در پاسخ باید گفت بازار سرمایه از آنجایی که از تعداد زیادی شرکت و صنعت تشکیل شده در همه اوقات با چنین شرایطی همراه بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: همیشه در بازار شرکت‌هایی حضور داشتند که یا بیشتر از ارزش ذاتی خود یا مساوی با ارزش ذاتی یا کمتر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شدند بنابراین این پدیده، پدیده نوظهوری نیست.

وی اظهار داشت: اتفاقی که اکنون در بدنه بازار سرمایه در حال رخ دادن است این است که نقدینگی‌های سرگردان که با ورود به بازار ارز باعث رشد نرخ ارز می‌شدند یا عمدتا در ارقام بالاتر با ورود به بازار ملک باعث حبابی شدن قیمت ملک می‌شدند اکنون وارد بازار سرمایه شده‌اند، این اتفاق را باید به فال نیک گرفت و نکته حائز اهمیت اینجاست که اکنون بازار سرمایه در حال تبدیل شدن به رسالت اصلی خود یعنی تامین سرمایه برای بنگاه‌های اقتصادی است.

امیرباقری اظهار داشت: دولت قرار است باقی سهام خود را که ١٨ شرکت است در قالب صندوق‌های قابل معامله در بورس و فرابورس عرضه کند و هر کد ملی قادر به خرید این سهام تا رقم دو میلیون تومان است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تامین مالی مستقیم دولت از بازار سرمایه اتفاق مبارکی است که برای کسری بودجه و تامین هزینه‌های دولت به عنوان اقدامی موثر و مناسبی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در طی سالیان سال بازار سرمایه فقط به عنوان فضایی برای دادو ستد سهام تلقی می‌شد، گفت: وجه حاصل از معامله به جیب فروشنده سهام می‌رفت و وارد بدنه بنگاه اقتصادی نمی‌شد اما از چند سال گذشته با انتشار اوراق بدهی توسط بنگاه‌های دولت و تامین مالی با اوراق ثابت بازار به رسالت حقیقی خود که وضعیت کنونی است رسیده است.

امیرباقری به تقویت بازار ثانویه اشاره کرد و گفت: اگر فضای معاملاتی و دادو ستد از رونق برخوردار باشد  فضای اولیه که مکانی برای تامین مالی است پررونق خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کارشناسان نباید بدون اطلاع از وضعیت همه شرکت‌ها عنوان حباب را به کل بازار تلقی کنند، افزود: اکنون موقعیتی ایجاد شده تا سرمایه‌های خرد وارد بدنه اقتصادی کشور شوند تا این اقدام علاوه بر سپر بودن در برابر تحریم‌های ظالمانه  به عنوان تامین مالی برای دولت تلقی شود.

وی افزود: به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود به طور حتم تحلیل اقتصادی را مدنظر داشته باشند و  دیدگاه تحلیلی را به جای هیجان سرلوحه سرمایه‌گذاری قرار دهند تا از این طریق ورود سرمایه خرد به بازار ادامه‌دار باشد.

عناوین برگزیده