به گزارش می متالز، گمرک استان، اسماعیل الهدادی، تعداد پرونده کالای قاچاق تشکیل شده در سال گذشته این استان را ۳۳۹ فقره عنوان کرد و افزود: در راستای ماده ۴۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این تعداد پرونده در گمرک استان مورد بررسی و اعلام نظر قرار گرفت، که از لحاظ تعداد پرونده ۲۷ درصد افزایش داشته است.
وی، کالاهای ضبط شده را لوازم بهداشتی آرایشی، پوشاک، دستگاه ماینر، مواد خوراکی، پتو، پارچه، لوازم یدکی خودرو عنوان و تصریح کرد: این میزان محموله قاچاق کشفشده، پس از ارزیابی ،تحویل دستگاههای مرتبط و قضایی شده است.
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری، با اشاره به عملکرد این دستگاه افزود: سازمان جهانی گمرگ در سال ۲۰۲۰ شعاری تحت عنوان" گمرک تقویتکننده ثبات براسی مردم شکوفایی اقتصادی و محیط زیست" را مطرح کرده است و در همین راستا کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک(WCO) تحولاتی را در نحوه خدماترسانی خود انجام دادهاند و کمرگ جمهوری اسلامی ایران نیز با الکترونیکی کردن ۱۰۰ درصدی فرآیندهای ترخیص و تحویل کالا، هوشمندسازی گمرک و کاهش دخالت انسانی ،نصب دستگاههای پیشرفته X-RAY و Gate way و مجازیسازی گمرک با این نهضت جهانی همگام شده است.
وی، همچنین در ادامه به اهمیت طرحهای الکترونیکی و ارتقا خدمترسانی به وسیله طرح "گمرک مجازی و کارشناس مجازی" اشاره و خاطر نشان کرد: در این طرح صدور اسناد از گمرکهای مرزی که از مشغله کاری بالایی برخوردارند به دیگر مراکز کشور ارسال شده و تشریفات اداری آن به صورت مجازی توسط کارشناسان آن مرکز انجام میشود.
الهدادی افزود: این کار موجب تسریع و تسهیل در فرآیند صادرات و ترخیص کالا شده است.
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری در خصوص اقدامات گمرک استان در سال ۹۸ اظهار داشت: واحدهای تولیدی برتر استان شناسایی و به ستاد مرکزی گمرک کشور معرفی شدند، تا در صورت احراز شرایط از تسهیلات ۱۸ گانه از طرح فعالان مجاز اقتصادی بهرهمند شوند که تاکنون مجوز یکی از واحدهای تولیدی استان موفق به دریافت این مجوز شده است و این روند تودام خواهد داشت.
وی همچنین به مزایای ویژه این طرح از جمله هدایت اظهارنامه به مسیر سبز و انجام حداقل تشریفات اداری در ترخیص کالا، مشمولیت ماده ۴۲ قانون گمرک مبنی بر دریافت بخشی از کالا پیش از تشریفات گمرکی به منظور تامین مواد اولیه تولید، دریافت حداقل ضمانتها، دریافت مجوز انبار اختصاصی تحت نظارت گمرک، رسیدگی بدون نوبت برای اختلافات گمرکی و دریافت بسته کامل حمایتی صادرات و واردات برای واحدهای تولیدی که موفق به دریافت مجوز این طرح شوند، اشاره کرد.
الهدادی عنوان کرد: از سال گذشته به گمرک استان از سوی ستاد مرکزی گمرک کشور در حوزه اقدامات ماده ۵۱ قانون گمرک، مبنی بر ورود موقت، استرداد حقوق و عوارض، ایجاد انبار اختصاصی، رسیدگی به ارزش کالاهای وارداتی صادراتی و امور اداری نقل و انتقالات و ارتقای سطح کارکنان تفویض اختیار شده است.
چهارمحال و بختیاری اکنون در حوزه جادهای به یکی از مسیرهای ترانزیت کالا از فلات مرکزی به جنوب و برعکس تبدیل شده است.