به گزارش می متالز، محمد کشتی آرای، نایب رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با تایید این خبر گفت: خوشبختانه با رایزنیهای صورت گرفته و سیاستگذاری منطقی از سوی مسوولان احتمالا به زودی شاهد صدور مجوز صادرات مصنوعات طلا از ایران خواهیم بود که این خبر میتواند رونق تازهای در صنعت ایجاد کند.
کشتیآرا با اشاره به توانمندیهای بالای صنعت افزود: صنعتگران ایران با توجه به سابقه طولانی صنعت در کشورمان دارای نامی خوش و توانمندیهای بالایی هستند که میتواند سرمایهای قابل قبول در بازارهای هدف شناخته شود و برآورد میکنیم در مرحله اول بازار کشورهای همسایه را به خود متوجه کنیم و بعد از آن به سایر بازارها میپردازیم.
این مقام صنفی معتقد است آغاز صادرات مصنوعات طلا میتواند نقطه عطفی برای رونق صنعت طلا و جواهر در ایران باشد که با برنامهریزی و سیاستگذاریهای دقیق میتواند ارزش افزوده قابل توجهی در ایران ایجاد کند.
وی تصریح کرد: رفع موانع قانونی و همچنین تسهیل در روند صادرات مصنوعات طلایی این امکان را به فعالان با سابقه و آن گروه که علاقمند به صادرات هستند، میدهد که برای محصولاتشان بازاریابی کرده و سهم بازار بالاتری در این زمینه به دست آورند.
کشتیآرا درباره تجهیزات و مهارت مورد نیاز تولید مصنوعات طلایی به خبرنگار ما گفت: در این زمینه کمبود قابل ملاحظهای نداریم و در برخی موارد دارای پتانسیلهای مناسبی هستیم اما برای اینکه بتوانیم از دانش روز برای تولید مصنوعات طلایی استفاده کنیم قطعا تولید کنندگان نیازمند تامین و تهیه تجهیزات و دستگاههای جدید هستند که با استفاده از قوانین موجود میتوانند برای تهیه آنها اقدام کنند.
این مقام صنفی با تاکید بر اینکه طلا خام به هیچ عنوان اجازه صادرات ندارد اظهار کرد: سیاست ممنوعیت صادرات طلای خام کاملا منطقی و قابل قبول است چون مسوولان به دنبال خام فروشی و ایجاد بازارهای موازی برای این فلز گرانبها نیستند بلکه تنها با صدور مصنوعات طلایی قصد اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزود برای اقتصاد دارند.
وی درباره بازارهای هدف مصنوعات طلایی ایران نیز گفت: اصولا و بشکل سنتی تشابههای فرهنگی ایران با کشورهای همسایه زمینه مناسبی برای فعالیت تولیدکنندگان در این بازارها خواهد بود و قطعا خریداران خوبی هم داریم اما برای ورود به بازارهای دیگر باید برنامهریزی کنیم تا با شرکت در نمایشگاههای تخصصی و همچنین ایجاد نمایشگاههای دائمی در این بازارها توانمندیهای ایران را معرفی کرده و هنر ایرانی را به جهانیان بشناسانیم.
کشتیآرا در پایان تصریح کرد: از سرگیری صادرات مصنوعات طلایی میتواند مشکلات اقتصادی صنف و همچنین رکود فعلی را از بین برده و در نهایت رونق و اشتغالزایی بهتری در این زمینه ایجاد کند.َ