به گزارش می متالز، در طول هفته جاری رشد بالغ بر ۴/ ۲ درصدی طلا بهدلیل افزایش تنشهای تجاری، خرید مجدد طلای فیزیکی از سوی روسیه و ریزش بازارهای سهام رخ داد تا رکورد ۹۰ ماهه فلز گرانبها به ثبت برسد. اونس پس از عبور از خط مقاومتی ۱۷۲۸ دلاری توانست به این سطح صعود کند. همچنین دادههای ضعیف از اقتصاد آمریکا نیز مزید بر علت شد و فضا را برای رشد بهای اونس فراهمتر کرد.
قیمت اونس طلا در روز گذشته به بالاترین میزان از نوامبر سال ۲۰۱۲ رسید. همراه با ریزش شاخصها در بازارهای آتی و نقدی سرمایه و همزمان با کاهش ۳۳/ ۰ درصدی شاخص دلار، قیمت اونس طلا با عبور از خط مقاومتی ۱۷۲۸ دلاری قیمت ۱۷۴۵ دلار را به ثبت رساند. افزایش تنشها میان آمریکا و چین و همچنین خرید مجدد طلای فیزیکی توسط روسیه از عواملی هستند که به افزایش قیمت فلز گرانبها دامن زدهاند. علاوه بر این، به نظر میرسد اوضاع نابسامان اقتصاد آمریکا و افزایش بیش از انتظار بیکاری در این کشور در پی بحران کرونا به رشد قیمت طلا تکانه بیشتری داده است. اونس طلا دیروز با افزایشی ۷/ ۰ درصدی قیمت ۱۷۴۵ را ثبت کرد. این بالاترین قیمت اونس طلا در ۹۰ ماه اخیر است که پس از ماه نوامبر ۲۰۱۲ و افزایش قیمت طلا در پی بحران مالی ۲۰۰۸ بیسابقه بوده است. به این ترتیب اونس طلا در هفتهگذشته ۴/ ۲ درصد رشد قیمتی را تجربه کرده است. این درحالی است که پیک قبلی قیمت اونس طلا در ماه آوریل با قیمت ۱۷۴۰ دلار به ثبت رسیده بود.بهنظر میرسد که عوامل متعددی دست به دست هم دادهاند تا اونس طلا پس از حدود هفت سال دوباره رکوردشکنی کند. در بازارهای جایگزین، ریزش شاخصهای آتی والاستریت راه را برای صعود طلا باز کرد. اونس طلا درحالی بر قله ۹۰ ماهه تکیه زد که شاخص آتی داو جونز ۰۴/ ۰ درصد و شاخص آتی نزدک یک درصد نزول داشتند و شاخص آتی S&P۵۰۰ نیز نیم درصد کاهش یافت. با بازگشایی بازار نقدی والاستریت شاخصها به تبعیت از روند معاملات آتی خود در همان مسیر نزولی حرکت کردند. از سوی دیگر کاهش ۳۳/ ۰ درصدی شاخص دلار نیز عرصه را برای تاخت اونس طلا مساعدتر از پیش کرد. دلار آمریکا و اونس طلا دارای همبستگی منفی بوده و در اکثر موارد زمانی که شاخص دلار صعودی باشد، اونس طلا وارد مدار نزولی میشود و زمانی که فلز گرانبها درحال رشد باشد شاخص دلار بیشتر میل به نزول دارد.گذشته از بازارهای جایگزین، بالا گرفتن تنش سیاسی میان آمریکا و چین نیز تاثیر مضاعفی بر افزایش ارزش طلا داشت. بهنظر میرسد که اظهارات تهاجمی ترامپ علیه چین و تهدید به کاهش شدید مراودات تجاری با این کشور نوسانات بازار طلا را به سمت افزایش قیمت سوق داده است.
از سوی دیگر، روسیه نیز در ادامه سیاست افزایش ذخایر ارزی به منظور دلارزدایی و حذف وابستگی این کشور به دلار آمریکا، ذخایر ارزی خود را به ۵۶۶ میلیارد دلار رساند که افزایشی فراتر از پیشبینیها را رقم زد. ارزش ذخایر طلای این کشور در یک ماه گذشته و در پی کاهش شاخص دلار در روز گذشته به ۱۲۶ میلیارد دلار رسید که خود از عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت طلا بوده است. همچنین اوضاع اقتصادی آمریکا و افزایش نااطمینانی در پیشبینیها نیز به افزایش قیمت طلا کمک کرد. کاهش کل سفارشات کالاهای بادوام در آمریکا درحالی از ۱۶ درصد پیشی گرفت که پیشبینی میشد این کاهش در سفارش کالاهای بادوام نهایتا به ۱۲ درصد برسد. نرخ بیکاری آمریکا نیز در طول ماه میلادی جاری با پیشی گرفتن از پیشبینیها به ۱۵ درصد رسید. بهنظر میرسد که افزایش نااطمینانی در اقتصاد آمریکا به رشد قیمت اونس طلا شتاب بیشتری داده است.
با این حال، بهنظر میرسد اونس طلا پس از رسیدن به خط مقاومتی ۱۷۴۵ دلار به روند صعودی خود خاتمه دهد. تحلیلگران بر این باورند که رشد ناگهانی قیمت اونس طلا در روز گذشته روندی کاهشی در روزهای آینده را به دنبال خواهد داشت. درواقع از آنجا که اونس طلا در عرض چند روز از خط مقاومت ۱۷۲۸ عبور کرده و کانال ۱۷۳۰ تا ۱۷۴۰ را با سرعت پیموده است، بهنظر میرسد که برای عبور از خط مقاومتی ۱۷۴۵ دلاری با مشکل مواجه شود. در ماههای گذشته با شیوع جهانی کرونا و با توجه به شرایط نااطمینانی بازارها، استقبال از ذخایر امنی همچون طلا بهمنظور گریز از ریسک بالا از سوی برخی سرمایهگذاران افزایش یافته و از همینرو قیمت اونس طلا با رشد تقاضا روندی صعودی را در پیش گرفته است.