تاریخ: ۱۵ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۰۱
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۱۱۵۲۲۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد:

مردم سهام عدالت خود را نفروشند/ اعطای تسهیلات ویژه به دارندگان سهام عدالت

می متالز - جهانگیری با بیان اینکه اگر مردم نیاز ضروری ندارند سهام خود را نفروشند، ‌تصریح کرد: بانک‌ها هم آماده هستند به پشتوانه این سهام، ‌تسهیلاتی به مبلغ ۸۰ درصد ارزش سهام را پرداخت کنند تا بخشی از مشکلات اقتصادی مردم مرتفع شود و همچنان مالکیت سهام خود را حفظ کنند.
مردم سهام عدالت خود را نفروشند/ اعطای تسهیلات ویژه به دارندگان سهام عدالت

به گزارش می متالز، معاون اول رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» در نشست هم‌اندیشی با جمعی از علما و روحانیون ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع)، با یادآوری ‌نقش تاریخی روحانیت در تاریخ ایران، اظهار کرد: مهمترین عاملی که موجب ایجاد این نقش در نقاط عطف تاریخ این کشور شد و در ذهن و یاد ملت ایران یادگار ماند، نحوه ارتباط روحانیت با مردم و بدنه اجتماعی بوده است.

وی در این جلسه به مشکلات اقتصادی، معیشتی و فرهنگی مردم اشاره کرد و گفت: ما در شرایط خاص و ویژه ای قرار گرفته ایم و دولت نسبت به این مسائل واقف است و به دنبال راهکار و اتخاذ تصمیماتی است تا از دغدغه مردم بکاهد.

معاون اول رییس جمهوری در تبیین شرایط خاص کشور به همه‌گیری بیماری کرونا و آثار منفی آن بر اقتصاد جهانی اشاره کرد و گفت: کشورهای بزرگ که ادعا و توانمندی فراوانی در حوزه اقتصادی و پزشکی دارند دچار رکود و نزول اقتصادی شده اند که از رکود اقتصاد جهانی سال ۱۹۳۰ نیز بزرگتر است. در آمریکا که به تنهایی ۳۰ درصد تولید ناخالص دنیا را به خود اختصاص داده، ۴۰ میلیون نفر بیکار شده اند و البته هیچ کدام از مراکز پزشکی و درمانی دنیا تاکنون نتوانسته اند داروی خاصی برای مقابله با کرونا پیدا کنند.

جهانگیری ادامه داد: ایران نیز به طور طبیعی با پیامدهای منفی کرونا مواجه شده است و در مسائل اقتصادی و اجتماعی شاهد اتفاقاتی هستیم که البته تا حد زیادی در کنترل شرایط توفیق داشته ایم. در عین حال ایران با مساله تحریم نیز مواجه است، تحریم‌ها در دوره قبل که از سوی شورای امنیت سازمان ملل هم اعمال شد با این هدف انجام می‌گرفت که ایران پای میز مذاکره بیاید تا مسائل خود را حل و فصل کند اما این‌بار تحریم‌های آمریکا با این هدف انجام شد که جمهوری اسلامی جشن ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی را نبیند.

سهام عدالت، سهامی برای روزهای مبادای زندگی مردم

جهانگیری آزادسازی سهام عدالت را یکی از کارهای پراهمیت در کشور برشمرد و افزود: آزاد سازی سهام عدالت مهمترین طرح اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته است و امروز حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم کشور سهام دار مهمترین کارخانه ها نظیر فولاد مبارکه اصفهان و مس سرچشمه و غیره هستند.

معاون اول رییس جمهوری افزود: امروز ارزش سهام عدالت برای هر فرد که ۵۰۰ هزار تومان سرمایه گذاری کرده بود به حدود ۱۵ میلیون تومان رسیده و این افراد مالک شرعی و قانونی سهام خود در کارخانه های بزرگ کشور هستند.

جهانگیری با اشاره به اینکه در شرایط کرونا از مقام معظم رهبری درخواست کردیم که با آزاد سازی سهام عدالت موافقت کنند، افزود: ایشان با این موضوع موافقت کردند و تاکید فرمودند که مردم را به فروش سهام خود تشویق نکنید، زیرا می تواند برای روزهای مبادای زندگی مردم به کار آید.

وی با تاکید بر اینکه دولت همچنان توصیه می کند که اگر مردم نیاز ضروری ندارند سهام خود را نفروشند، ‌خاطر نشان کرد: بانک‌ها نیز اعلام کرده اند که آماده هستند به پشتوانه این سهام، ‌تسهیلاتی به مبلغ ۸۰ درصد ارزش سهام را به مردم پرداخت کنند تا بخشی از مشکلات اقتصادی مردم با این تسهیلات مرتفع شود و همچنان مالکیت سهام خود را حفظ کنند.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: دولت و هیچ نهاد دیگری حق ندارد بدون اجازه سهام داران، ‌سهام آنها را عوض کند. هیچکس حق ندارد در مالکیت مردم دخالت کند و اگر قرار است تغییری در سهام ایجاد شود حتماً‌ باید از سهام داران اجازه گرفته شود.

جهانگیری در ادامه به برخی مشکلات و بیماری‌های مزمن اقتصاد کشور در طول سال‌های گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: اقتصاد ایران از دوران نظام گذشته به درآمدهای نفتی وابسته بوده است و رهایی از اتکاء به درآمدهای نفت به زمان و برنامه نیاز دارد که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به دنبال آن هستیم.

معاون اول رییس جمهوری، دولتی بودن اقتصاد ایران را از دیگر ضعف های آن برشمرد و گفت: متاسفانه در طول سال‌های گذشته به بخش خصوصی اجازه فعالیت داده نشده و بعضاً‌ بخش خصوصی را افرادی «زالو صفت» معرفی کرده اند. باید حساب بخش خصوصی واقعی را از رانت جویان جدا کرده و از کسانی که به دنبال فعالیت سالم هستند، حمایت کنیم.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه دشمنی آمریکا با ملت ایران از ابتدای جمهوری اسلامی ایران وجود داشته، ‌گفت: البته این دشمنی‌ها گاهی با شدت و ضعف همراه بوده و امروز در بالاترین شدت قرار دارد. در کتاب جان بولتون مشاور سابق امنیتی کاخ سفید این موضوع مطرح شده که مهمترین دغدغه این فرد این بوده که بتواند رییس جمهور آمریکا را وادار به اقدام نظامی علیه ایران کند.

اقدامات دولت تدبیر و امید با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست

جهانگیری با بیان این که اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید با هیچ دوره ای در گذشته قابل مقایسه نیست، افزود: روزی که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد میزان واردات گندم ۶.۵ میلیون تن بود و اگر این روند واردات گندم ادامه یافته بود امروز که فشار سنگین تحریم‌ها بر کشور وارد شده است، دغدغه بزرگی برای تامین گندم و نان جامعه پیش روی دولت قرار می گرفت.

معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به اینکه در دوره تحریم‌های گذشته بخش عمده ای از مصرف بنزین کشور از طریق واردات تامین می شد، خاطر نشان کرد: برای تامین بنزین مورد نیاز از برخی از پتروشیمی‌ها که محصولات دیگری تولید می کردند خواسته شد خط تولید خود را تغییر دهند و بنزین تولید کنند که البته بعداً گفته شد که این بنزین می‌تواند مشکلات زیست محیطی داشته باشد.

جهانگیری تصریح کرد: به عنوان رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از سال ۹۲ و ۹۳ چند پروژه مهم را به عنوان دستور کار تعیین کردم چرا که پیش‌بینی می‌کردیم ممکن است مذاکرات به هم بخورد و یا آمریکا بخواهد بدعهدی کند. امروز با اتکاء به پروژه‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی نه تنها بنزین و گازوییل مورد نیاز کشور را تولید می‌کنیم بلکه جزو کشورهای صادر کننده این دو محصول هستیم که نمونه اخیر آن صادرات بنزین به کشور ونزوئلا بود.

معاون اول رییس جمهوری گفت: در شرایط جدید تلاش کردیم براساس سیاست های مقام معظم رهبری که راهبرد مقاومت برابر فشارهای آمریکا بود عمل کنیم و در کنار این راهبرد نیز قرار شد کاری کنیم که زندگی و معیشت مردم آسیب نبیند. اقداماتی که در این راستا انجام شده هر کدام در جای خود جزو دقیق ترین کارها بوده است.

وی خاطر نشان کرد: عده ای تصور می‌کنند که چند نرخی بودن قیمت ارز مختص این دولت است اما در تمام طول ۴۰ سال عمر جمهوری اسلامی ایران این روال وجود داشته و اتفاقاً‌ دولت تدبیر و امید همواره طرفدار این بوده که نباید در بازار مداخله کرد و اقتصاد باید براساس ساز و کارهای بازار رقم بخورد.

جهانگیری افزود: با توجه به سیاست هایی که آمریکا علیه ملت ایران طراحی کرده بود، باید به گونه ای برنامه ریزی می کردیم که نتوانند اقتصاد ایران را نابود کنند و به معیشت مردم ضربه بزنند و خوشبختانه با اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام به‌رغم همه پیش‌بینی‌ها که از نجومی شدن قیمت ارز به محض خروج آمریکا از برجام حکایت داشت، در آن مقطع اتفاق جدی در بازار ارز کشور نیفتاد و تا حد زیادی موفق شدیم از آثار نامطلوب این موضوع بر زندگی و معیشت مردم جلوگیری کنیم.

معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: در بخش مقابله با کرونا نیز دولت به‌رغم محدودیت‌های بودجه تلاش کرد راهکارهایی را در پیش گیرد که به طبقات ضعیف جامعه فشار وارد نشود. دولت ۷۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به مردم اختصاص داد که ۲۵ هزار میلیارد تومان به صورت وام قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارها پرداخت شد و ۵۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده برای بنگاه های اقتصادی آسیب دیده از شرایط کرونا اختصاص یافت و در کنار این برنامه ها، ۵ هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای افرادی که شغل و منبع درآمد خود را به دلیل شرایط کرونا از دست داده بودند پیش بینی شد.

عناوین برگزیده