به گزارش می متالز، حسن قالیباف اصل در ششمین مجمع سالانه انجمن مالی اسلامی با بیان اینکه این انجمن اقداماتی فراتر از یک انجمن علمی انجام داده به تنوع ابزارهای اسلامی در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بر اساس نیازهای مالی بنگاه های دولت، بازار سرمایه راه حلهای مختلفی دارد. این موضوع از موفقیتهای بزرگ بازارسرمایه بوده که آن را مرهون حضور کمیته فقهی در بررسی و تطبیق قوانین با فقه شیعه میدانیم.
وی افزود: دولت از ابتدای سال تاکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تامین مالی کرده و هفته گذشته مصوب شد تا شهریور نیز باید نسبت به تامین مالی ۳۷ هزار میلیارد تومانی از بورس اقدام کند. اکنون تامین مالیهای بزرگی با انتشار اوراق سلف در بورس کالا و انرژی انجام شده و به زودی شاهد تامین مالی ۱۷ هزار میلیارد تومانی بوسیله بورس انرژی و بر محور کالا و محصول خواهیم بود.
این مقام مسوول اوراق اجاره سهام را اوراق بینظیری برای تامین مالی بنگاهها و هلدینگهای بزرگ دانست و ادامه داد: هنوز فرهنگ استفاده از این ابزارها بطور کامل جا نیفتاده در حالی که استفاده از این ابزارها به سادگی امکانپذیر است.
قالیباف اصل ابزار تامین مالی در بازار سرمایه را منعطف دانست و عنوان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای این ابزارها، سرعت تامین مالی در بازارسرمایه است که در دیگر بازارها وجود ندارد. بر این اساس اگر ناشر، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار بگذارد تامین مالی به سرعت قابل انجام است.
وی یکی از موفقیتهای بزرگ بورس را ایجاد ابزار صکوک اعلام و اضافه کرد: اکنون صکوک در بازار سرمایه به جایگاهی رسیده که حتی بانک مرکزی هم میتواند برای انجام سیاستهای پولی و عملیات بازار باز از این ابزار استفاده کند. این ابزار می تواند به کشف نرخ سود در این بازار کمک کند.
به گفته قالیباف اصل، بازارسرمایه دارای خلاقیت و نوآوری است. به تازگی مصوبهای به نام صندوق تامین مالی ایجاد شده که به سهامدار کمک میکند تا چنانچه نمیتواند سهام را در بازار بفروشد، بخشی از سهام را در یک صندوق (بطور تک سهم) قرار دهد بطوری که سهامدار عمده سهام را بصورت ممتاز نگه دارد و واحدهای عادی را برای تامین مالی در بازار بفروشد. در واقع سهم ممتاز دارای حق رای انتخاب هیات مدیره بوده ولی یونیتهای صندوق فاقد حق رای انتخاب هیات مدیره هستند.