به گزارش می متالز، دکتر سیدحسن هاشمی در سیزدهمین همایش روسا و مدیران پلیس راهور ناجا که پیش از ظهر امروز در مقر مرکزی ناجا برگزار شد، گفت: طبق پیش بینیها و نتایج پژوهشهای انجام شده تا سال ۲۰۲۰ تصادفات سومین عامل مرگ و میر در دنیا خواهند بود و البته طبق برآوردهای انجام شده آمار تلفات رانندگی در کشور ما با نسبت تعداد خودرو و تعداد جانباخته حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.
هاشمی به کیفیت خودروهای داخلی اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰ سال است که چشم به راه خودروی استاندارد هستیم، اما کیفیت خودروها بهتر که نشده بدون تعارف در مواقعی بدتر هم شده است. جادههایمان نیز بهتر شدهاند اما با استانداردها همچنان فاصله دارد.
وی ادامه داد: حضور پلیس نیز خوب است، اما اگر حمایت شود حضورش بهتر خواهد شد. سازمانهای اورژانس، آتش نشانی، هلال احمر و ... نیز نسبت به سالهای قبل بهتر شدهاند اما همچنان تا رسیدن به استاندارد فاصله دارند.
هاشمی با بیان اینکه امیدوارم در حوزه فرهنگسازی ترافیکی بیشتر از آنچه که تا به حال با پلیس همراهی شده، همراهی صورت گیرد، گفت: من نمیدانم چرا دیگر انیمیشنی مانند «سیا ساکتی» ساخته نمیشود. آیا اعتبارش تامین نشده یا دیگر دل و دماغش نیست. اما این انیمیشنها تاثیر زیادی داشت و بین مردم اثرگذار بود.
وی با بیان اینکه آموزش با تکرار میسر میشود، گفت: من امیدوارم که همکاری میان پلیس راهور و وزارت بهداشت مستدام باشد و ما بتوانیم باعث کاهش آسیبها باشیم؛ چرا که ما نمیتوانیم نقش چندانی در کاهش تصادفات داشته باشیم و شاید تنها با استفاده از ظرفیت شورای عالی سلامت، دهیاران و ... برای فرهنگسازی استفاده کنیم.
هاشمی با بیان اینکه در دولتهای یازدهم و دوازدهم ۳۳ پایگاه هوایی به ناوگان هوایی اورژانس اضافه شده و ناوگان اورژانس نیز نوسازی شد، گفت: موتورلانسها نیز به میدان آمدهاند و طی روزهای آتی حدود ۴۰۰ پایگاه نیز به تعداد پایگاههای ما اضافه خواهد شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۱۹ تا ۲۰ درصد جانباختگان حوادث رانندگی کمتر از ۲۰ سال سن دارند، به چهارشنبه سوری نیز اشاره کرد و گفت: در چهارشنبه سوری نیز جوانان جزو بیشترین آسیب دیدگان هستند، امیدوارم چهارشنبه سوری کم حادثهای داشته باشیم و خانوادهها برای این شب برنامه جمعی گذاشته و فرزندان خود را رها نکنند. چهارشنبه سوری از نوع خوبش هم میشود داشت، اما باید همه خانوادهها در کنار فرزندانشان باشند تا کمترین آسیبها وارد شود.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش مجددا به مبحث ایمنی خودروها اشاره کرد و گفت: آنها که مسئول صنعت کشورند بیایند و تعارف را کنار بگذارند و اگر هم نمیتوانند، بگویند تا فکر دیگری کنیم. باید خودرویی بسازند که ایمنی بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: در موضوع جادهها نیز دولت و مجلس باید اقدام کنند. اینطور نیست که هر روز و هر سال در کشور ما تمدن، شهر و جاده جدیدی ساخته شود. تعداد جادهها و شهرها مشخص است و باید برای ایمن سازی آنها اقدام شود.