تاریخ: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۲۶
بازدید: ۲۸۱
کد خبر: ۱۳۰۸۷۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

قدردانی از 10 پیشنهاد برتر در همایش تجلیل از پیشنهادهای کارکنان فولاد خراسان

می متالز - در هشتمین همایش نظام پیشنهادهای مجتمع فولاد خراسان از 10 طرح برتر کارکنان شرکت که بیشترین امتیاز را در کارگروه داوری و نیز شورای عالی نظام بهپویی مجتمع کسب کرده بودند، قدردانی شد.
قدردانی از 10 پیشنهاد برتر در همایش تجلیل از پیشنهادهای کارکنان فولاد خراسان

به گزارش می متالز، در همایش تجلیل از پیشنهادهای برتر امسال کارکنان، که با حضور مدیرعامل، قائم مقام، معاونین، مدیران، روسا، سرپرستان و سایر افرادی که در این پیشنهاد ها نقش داشتند، روز 11 شهریور ماه 1399 در محل سالن اجتماعات برگزار شد، از یک طرح ممتاز و 9 طرح برتر قدردانی شد.
 این همایش که با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا، با رعایت پروتکل های بهداشتی و با حضور دکتر غفوری، مدیرعامل شرکت برگزار شد، با اهدای جوایز، لوح تقدیر و تندیس ها به نمایندگان هر پیشنهاد، از مشارکت مسئولانه کارکنان در اصلاح و بهبود فرایندها قدردانی شد.
همایش، با قدردانی از تلاش های روسا و دبیران کمیته ها و  کمیته و دبیر برتر، نمایندگان پیمانکاران  و دبیر خانه نظام بهپویی خاتمه یافت.
در این آیین قدردانی قائم مقام مدیرعامل شرکت از روحیه متعهدانه کارکنان شرکت سپاسگزاری و بر استفاده از خلاقیت و ابتکار و نیز مشارکت کارکنان در امر بهبود مستمر فعالیت ها و فرایندهای مجتمع فولاد خراسان تاکید کرد.
مهندس محمد زاده، در خصوص تسری نظام های مشارکتی، به ویژه «نظام پیشنهادها» در تمامی سطوح و حوزه های سازمان و نه صرفا حوزه تولید بلکه در فعالیت های ستادی تاکید ویژه کرد.
همچنین در ابتدای این همایش، معاون برنامه ریزی و فناوری و عضو شورای عالی نظام بهپویی با بیان تاریخچه استقرار نظام بهپویی در فولاد خراسان در سخنانی به لزوم وجود نظام های مشارکتی در هرچه بهره ور تر شدن سازمان ها پرداختند.
مهندس اسماعیلی افزود: نظام پیشنهادها در «فولاد خراسان» با بهینه کاوی از «فولاد خوزستان» که استقرار نظام پیشنهادها را از کوبه استیل ژاپن اقتباس کرده بود به عنوان بهترین منبع در سال 1388 با تدوین رویه ها و دستورالعمل های مربوطه، ایجاد شورای عالی نظام بهپویی، کمیته داوری نظام بهپویی، کمیته های تخصصی که در ابتدا 4 کمیته و پس از اجرای طرح های توسعه ای شرکت به 6 کمیته تخصصی افزایش و استقرار یافت.

 

فولادسازان؛ ارایه کنندگان پیشنهاد ممتاز سال

رتبه ممتاز نظام پیشنهادهای امسال، به پیشنهاد برتر ناحیه «فولادسازی» رسید. پیشنهاد برتر سال 1398 کمیته ناحیه فولادسازی، با عنوان «طراحی و ساخت سامانه موبایلی مدیریت نسوز»، توانست با رای شورای عالی نظام بهپویی، رتبه ممتاز امسال را به خود اختصاص دهد.
پس از رتبه ممتاز، 9 پیشنهاد هم به عنوان طرح های برتر دست یافتند که در میان آن ها کمیته «خدمات فنی و پشتیبانی» با طرح پیشنهاد «بهبود راندمان افزایش توان و دبی پمپ ها از طریق اصلاح وتغییر طرح سیکل هات ول سرامیکی» رتبه اول را به خود اختصاص داد.
8 پیشنهاد بعدی که در رتبه های دوم تا نهم قرار گرفتند، عبارت بودند از طرح های پیشنهادی کمیته های:

  • (رتبه دوم): فولادسازی با طرح پیشنهاد «بهبود عملکرد شارژ مواد در فولادسازی2 از طریق جایگزین کردن گریبکس معیوب نوار  نقاله ها  با گیربکس  جدید» 
  • (رتبه سوم): گندله سازی با طرح «حذف مسیر انتقال فاین خروجی ESP1,2 به سمت تیکنر و تخلیه فاین در باکس های زیر هر ESP»،
  • (رتبه چهارم): گندله سازی با طرح «افزایش بازده حرارتی رکوپراتور احیا و بالارفتن دمای گاز فیدگس بوسیله تغییر حجم فلوی هوای ورودی و اعمال افزایش ست پوینت جهت دمای هوا تیوب باندل ها»،
  • (رتبه پنجم): فولادسازی با طرح «تعویض بستر شبکه H1  با کابل شبکه معمولی در فولادسازی»،
  • (رتبه ششم): کمیته احیاء مستقیم با پیشنهاد «کاهش توقفات و خطرات ناشی از نشت گاز کوره از طریق  تغییر طرح سیستم آب¬بندی کلوخه شکن بالایی کوره احیا»،
  • (رتبه هفتم): کمیته نورد با پیشنهاد «ارتقای سیستم میز کنترل CCL و نصب کامپیوتر و  پانل لمسی برای نمایش وضعیت و عیب یابی گره زن ها»،
  • (رتبه هشتم): خدمات فنی و پشتیبانی با طرح «ارتقای سیستم کنترل  واحد svc01» و
  • (رتبه نهم): کمیته گندله سازی با طرح پیشنهاد «جلوگیری از سوختن کارت ها  و اپراتوری بهتر  از طریق  جابجایی تابلوهایBMS».

فرآیند شناخت و معرفی برگزیده ها

دبیر شورایعالی نظام بهپویی درباره فرایند انتخاب این 10 طرح عنوان نمود،  فرآیند برگزیدن پیشنهادها برتر، با فراخوان «دبیرخانه نظام بهپویی» از کمیته های تخصصی نواحی مختلف مبنی بر معرفی 10 درصد از پیشنهادهای اجراشده آن کمیته که بیشترین امتیازات را به خود اختصاص داده اند آغاز می شود و در ادامه پیشنهادها برای ارزیابی و بازدید میدانی از  هر طرح در کمیته داوری متشکل از معاونان «بهره برداری»، «برنامه ریزی و فناوری»، «فروش»، «مالی و اقتصادی» و «منابع انسانی» بر اساس معیارهای مشخص مطرح می شود.
مهندس رضائی افزود:  10 طرح برتر از بین موارد ارائه شده از رتبه ممتاز تا رتبه نهم اولویت بندی می گردند که جهت تصویب نهایی به شورای عالی نظام بهپویی ارجاع و  پس از آن از طرح های برگزیده در همایش تقدیر به عمل می آید.
به گفته رضایی، همه ساله از پیمانکارانی که در اجرای طرح های برتر مشارکت داشته باشند و  نیز از فعال ترین کمیته و برترین دبیر کمیته که بر اساس معیار مشخص، تعیین می گردند نیز تجلیل گردید.
در نهمین همایش تجلیل از پیشنهادهای برتر کارکنان، معرفی مختصری از هر طرح پیشنهادی، لزوم اجرای طرح ها، هزینه های اجرایی و منافع حاصله توسط نماینده هر پیشنهاد ارائه گردید.
گفتنی است در این همایش از کمیته «احیا مستقیم، کنترل کیفی و آزمایشگاه مربوطه» به ریاست مهندس فرشید فضیلتی و دبیری کمیته مهندس امین احمدیان به عنوان کمیته برتر تقدیر شد.
مهندس محمد آرمان، دبیرکمیته ناحیه «فولادسازی، کنترل کیفی و آزمایشگاه مربوطه» هم به عنوان دبیر برتر این دوره معرفی شد.
در میان پیمانکاران نیز، پیمانکاری های «اکبری»، «فناوران فولاد یار» و «گل فیروزه» مورد تجلیل قرار گرفتند.

 

چرایی استقرار نظام پیشنهادها

هم زمان با حضور فولاد خراسان در جایزه ملی تعالی سازمانی در سال 1387، و بر اساس شناسایی خلاء سیستم مدیریت مشارکتی، استقرار نظام بهپویی در دستور کار فولاد خراسان قرار گرفت.
نظام مشارکتی یکی از نظام های مدیریتی پویا است که نقش مهمی در توسعه منابع انسانی سازمان ایفا می کند. نظام پیشنهادهای کارکنان به عنوان یک ابزار اجرایی مدیریت مشارکتی، نظام همکاری فکری و عملی کلیه اعضای یک سازمان با سطوح مختلف مدیریتی آن است که هدف آن ایجاد بستر همفکری و هم اندیشی برای رسیدن به اهداف سازمان بوجود است. این نظام که مبتنی بر اصل انسان مداری است، برای افکار و خلاقیت های کلیه اعضای سازمان ارزش قائل است و به عنوان یک نظام مطلوب و کارآمد مدیریتی هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ عملی آزمون های موفق خود را گذرانده است.

عناوین برگزیده