به گزارش می متالز، محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به آثار مثبت طرح جهش تولید انبوه مسکن در کشور، گفت: قطعا تصویب و اجرای این طرح موجب شکوفایی در عرصه تولید مسکن خواهد شد، همچنین اجرای این طرح می تواند به میزان قابل توجهی نظام عرضه و تقاضا را تعدیل کرده و قیمت مسکن را کاهش دهد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس آمارها کشور به حدود 3 تا 4 میلیون مسکن جدید نیاز دارد، زیرا سالانه حدود 800 هزار تا یک میلیون واحد مسکونی جدید باید ساخته شود، اما متأسفانه به دلیل عدم برنامه ریزی های صورت گرفته، در سال های اخیر سالانه حدود 400 هزار واحد مسکونی ساخته شد که این مسئله موجب افزایش تقاضا در بازار مسکن شد.
وی گفت: طرح جهش تولید انبوه مسکن در کشور به تمام ابعاد و فرآیند ساخت و تولید مسکن توجه کرده است، یکی از مسائل مهم در تولید انبوه، بحث تأمین اراضی بود که خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته، دستگاه های اجرایی و دولتی بخشی از اراضی را به وزارت راه و شهرسازی واگذار کرده اند.
رضایی کوچی افزود: از طرف دیگر با توافق میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی در راستای طرح جهش تولید انبوه مسکن مقرر شد که تمامی اراضی حریم شهرها معادل ۲۵۰ هزار هکتار در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: یکی دیگر از محورهای اثرگذار در توسعه انبوه سازی مسکن در کشور، موضوع ارائه تسهیلات ساخت به سازندگان بود، در سال های گذشته سرجمع کل تسهیلات ارائه شده بانک ها به حوزه مسکن حدود 7 درصد بود که خوشبختانه در طرح مجلس مقرر شد که بانک ها در مجموع حدود 25 درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند، در این طرح جرایم و مجازات هایی نیز برای بانک ها در صورت تمرد از اجرای قانون در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: تأمین مصالح ساختمانی از دیگر مولفه های اساسی در تولید انبوه مسکن است، در شرایط فعلی قیمت مصالح به دلیل عرضه این محصولات در بازار بورس افزایش چشمگیری یافته و قیمت های فعلی سازندگان توان تولید مسکن را نخواهند داشت، از این رو در طرح جهش تولید انبوه مسکن مقرر شد که وزارت راه و شهرسازی پیش از عرضه مصالح به بازار بورس، محصولات و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار انبوهسازان قرار دهد تا قیمت تمام شده مسکن کاهش چشمگیری یابد.