تاریخ: ۰۸ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۱۳
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۱۳۳۱۵۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

۸ عامل برای چرخش بازار و اعمال سه اقدام برای بازگشت به شرایط قبل

می متالز - کارشناس بازار سرمایه با اعلام ۸ عامل موثر در چرخش وضعیت بازار گفت: با خصوصی‌سازی واقعی، عرضه باقی مانده سهام دولت و افزایش عمق بازار می‌توان به شرایط گذشته برگشت.
۸ عامل برای چرخش بازار و اعمال سه اقدام برای بازگشت به شرایط قبل

به گزارش می متالز، مصطفی صفاری با بیان اینکه نظام‌های اقتصادی حول دو محور بازار پول و سرمایه شکل می‌گیرند و اقتصاد کشورهای پیشرفته مبتنی بر بازار سرمایه است گفت: بورس بدون شک شفاف‌ترین نهاد اقتصادی و ساز و کار آن مانع ایجاد فساد می‌شود. در نظام‌های بانک‌ محور تخصیص منابع بهینه نیست و به رانت و فساد منجر می‌شود اکنون که دولت به بازار سرمایه نگاه جدیدی دارد باید از این فرصت با تمام توان استفاده کرد. در برخی موارد به جای بهره‌ برداری از این فرصت تاریخی و همدلی، شاهد اظهارنظرهای غیرمنطقی با هدف ایجاد ترس کاذب و دامن زدن به فضای هیجانی هستیم.

وی ادامه داد: نظام اقتصادی مبتنی بر بازار سرمایه به معنای آن است که جامعه در توسعه صنایع مهم به شکل مستقیم و غیر مستقیم مشارکت کند و این سرمایه‌گذاری به تامین هزینه‌های بخش مولد اقتصاد منجر شود. با چنین تعریفی ترغیب جامعه به خروج از بازار سرمایه با چه هدفی انجام می‌شود؟ فرض کنید دارایی را از بازار خارج کنیم اما آن را به کجا منتقل کنیم؟ منطقی باشیم! دامن زدن به فضای هیجانی، ایجاد ترس و ترغیب جامعه به خروج از بازار سرمایه حول محور منافع شخصی و دلالی در بازارهای غیر مولد شکل می‌گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: خروج سرمایه از بورس به معنای بازگشت به اقتصاد سنتی است. مطمئنا پیچیدن این نسخه با علم و تحلیل، اقتصادی نیست و نسخه ای سوداگرانه است. این نوع رفتار برای اقتصاد خطرناک است و اتفاقا قانون گذارها هم باید به این موضوع ورود کنند و انگیزه سوداگری و سفته بازی را از بازارها بگیرند.

صفاری با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در حال تغییر از بانک پایه بودن به سرمایه محور است، عنوان کرد: البته دولت نیز باید با سرعت باقی مانده سهام را واگذار کند. بر اساس اصل ۴۴ و تاکید رهبری باید وزن اقتصاد دولتی به ۲۰ درصد برسد اما هنوز ۷۰ درصد است. دولتی بودن یکی از مشکلات پیش‌روی اقتصاد مقاومتی نیز  محسوب می‌شود. دولت باید داور باشد و باقی مانده واگذاری‌ها سریع‌تر انجام شود.

چشم‌انداز مثبت پیش‌روی بازار سرمایه

وی تاکید کرد: زمان افزایش سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه فرا رسیده و  چشم‌انداز روشنی پیش‌روی سرمایه‌گذاران است. با توجه به حجم نقدینگی، افزایش قیمت‌های جهانی، سطح تورم، افزایش نرخ دلار، دستورالعمل‌های جدید بازار سرمایه شامل تقویت بازارگردانی، ممنوعیت معاملات الگوریتمی و محدود شدن سفته بازی و از همه مهمتر انتشار گزارش‌های مالی ماهانه شرکت‌ها باید شاهد چرخش شرایط بازار باشیم.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اثر مثبت انتشار گزارش‌های مالی ۶ ماهه شرکت‌ها بر بازار اضافه کرد: با انتشار گزارش‌ها و مشخص شدن فروش شرکت ها با توجه به نرخ دلار و تورم، بازار سرمایه به سمت فضای مثبت تغییر مسیر می‌دهد و در بدترین شرایط حداکثر طی ۳ تا ۶ ماه خود را با سایر بازارها منطبق می کند.

نهاد ناظر تصمیماتی منطقی گرفت

صفاری با اشاره به ممنوعیت معاملات الگوریتمی و نوسان گیری روزانه گفت: با هر دو تصمیم موافق هستم. توسعه معاملات الگوریتمی اقدام ارزشمندی است اما برای بازارهایی با عمق بالا مناسب است و هنوز بازار شرایط لازم برای این نوع معاملات را ندارد. باید این نوع معامله محدود شود و زمانی که به عمق لازم رسیدیم از این ابزار استفاده کرد.

وی ادامه داد: دومین بحثی که اتفاق افتاد محدودیت معاملات روزانه سهم است، برخی ساعت ۹ صبح سهام را می خریدند و ساعت ۱۲ می‌فروختند. این موضوع باعث شده بود مهمترین اصل بازار سرمایه یعنی سرمایه‌گذاری با افق حداقل یک ساله تهدید شود. برخی انتظار دارند هر روز پنج درصد سود بگیرند و این دقیقا با دید بازار سرمایه در تعارض است. این تصمیمات عامل ثبات و آرامش بازار است و در این شرایط منطقی به نظر می‌رسد. اگر شاهد خصوصی‌ سازی واقعی باشیم و دولت سهام باقی مانده را عرضه کند و عمق بازار افزایش داشته باشد، می‌توانیم به شرایط گذشته برگردیم.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده