به گزارش می متالز، داریوش اسماعیلی، در یک گفتوگوی تلویزیونی بااشاره به دستور رئیسجمهور مبنی بر تعیین تکلیف معادن حبس شده، تأکید کرد: مفهوم این امر این بود که وقتی معدنی قابلیت استخراج و نیز پروانه بهرهبرداری دارد اما تعطیل و راکد مانده، به چرخه تولید بازگردد.
وی افزود: حدود 11 هزار پروانه بهرهبرداری معدن صادر شده که حدود چهار هزار و پانصد مورد آن غیر فعال است.
معاون امور معادن و صنایع وزارت صمت درباره دلایل تعطیل ماندن این تعداد معدن توضیح داد: برخی از این معادن با مسائل مربوط به منابع طبیعی درگیرند و مثلا استخراج بخش اولیه معدن به پایان رسیده و برای ادامه کار، به اصطلاح به سینه کار جدید نیاز است که اخذ مجوز آن، تائیدیه منابع طبیعی را لازم دارد.
اسماعیلی یادآور شد: برخی از معادن تعطیل نیز با مشکلات زیست محیطی مواجه شدهاند، به این شکل که منطقهای که معدن در آن قرار دارند، منطقه حفاظت شده اعلام شده و معدن برای ادامه فعالیت خود به مجوز جدید نیاز دارد.
وی اضافه کرد: بخش دیگری از معادن به صنایع فراوری نیاز دارند، اما معدن توان ایجاد این بخش را ندارد و رو به تعطیلی گذاشته است.
این مسوول افزود: برخی از معادن نیز به این دلیل تعطیل شده که ماده معدنی آنها خریدار ندارد و یا قیمت فعلی مقرون به صرفه نیست.
اسماعیلی بیان کرد: گاهی نیز دارنده پروانه بهرهبرداری توان مالی برای ادامه کار را ندارد.
وی افزود: با تاکید رئیسجمهور و اهتمام وزیر صمت تمام این معادن که در اصطلاح حبس شدهاند تعیین تکلیف میشوند.
همچنین رئیسکمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در این برنامه با بیان اینکه بیش از 93 درصد سنگهای تزئینی در داخل کشور مصرف میشود و تنها پنج تا هفت درصد آن به صورت خام صادر میشود، عنوان کرد: کل صادرات ما به 350 میلیون دلار نمیرسد در حالی که صادرات ترکیه پنج میلیارد دلار بوده است.
بهرام شکوری، ادامه داد: ایتالیا به عنوان مهد سنگ فراوری شده، تجهیزات و سنگ خام 22 درصد سنگ خود را بصورت خام صادر میکند و ترکیه نیز 75 درصد سنگ تولیدی خود را صادر میکند.
رئیسکمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تصریح کرد: ما باید با توجه به میزان ذخایر خود، آینده ماده معدنی و شرایط خودمان درباره صادرات سنگ خام تصمیم بگیریم.