به گزارش می متالز، «پدارم سلطانی» در سیوپنجمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در واکنش به سخنان «محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که بانک مرکزی را عامل نوسانات نرخ ارز عنوان کرد، گفت: همه ما باید تقصیرهای خود را شناسایی کنیم که چقدر در شرایط به وجود آمده نقش داشته ایم.
وی اضافه کرد: برای گسترش روابط بانکی با دنیا همچنان نیازمند تصویب قانون اجرای اف.ای.تی.اف (FATF) در مجلس شورای اسلامی هستیم.
نایب رئیس اتاق ایران مهمترین عامل نوسانات نرخ ارز را بین المللی دانست و خطاب به پورابراهیمی، گفت: «شما نباید جلوی دولت بایستید؛ اینکه مشکلات را به گردن بانک مرکزی بیاندازید کاری را حل نمی کند.»
نایب رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: «نمایندگان مجلس باید برای یک سال، کرکره وضع قوانین را پایین بکشند و ساختار مجلس و کیفیت قوانین را اصلاح کنند.»
وی خطاب به «حمیدرضا فولادگر» رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی که بر ارتقای کیفیت کالاهای ایرانی تاکید داشت، گفت: فعالان اقتصادی باید تلاش کنند کیفیت کالاهای تولیدی خود را ارتقا دهند اما مجلس نیز باید کیفیت قوانین - به عنوان محصول خود - را افزایش دهد.
وی ادامه داد: شهروندان همانطور که از کالای بی کیفیت استقبال نمی کنند، قانون بد را نیز اجرا نمی کنند.
پدرام سلطانی با تاکید بر اینکه مجلس تبدیل به کارخانه تولید قوانین بی کیفیت شده است، اضافه کرد: کشور در شرایط گذشته وجود ندارد که قوانینی شعاری و بی محتوا تصویب شود و مجلس با تجدیدنظر در این روند، باید روند تصویب قوانین را اصلاح کند.
دولت از 21 فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار 4200 تومان کلید زد و در روزهای گذشته ضمن تهیه و تصویب دستورالعمل های تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوه های تخصیص ارز نیز از سوی بانک مرکزی اعلام شده است.
به گفته ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، ارز مورد نیاز برای فعالان اقتصادی و هموطنان تامین می شود و با توجه به تراز مثبت ارزی کشور مشکلی از این بابت وجود ندارد.
براساس اطلاعیه جدید بانک مرکزی که شامگاه جمعه منتشر شد، صرافی ها از این پس مجاز به انتقال ارز به دستور هر یک از بانک های دارای مجوز ارزی، خرید ارز ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی از صادرکنندگان و فروش ارز خریداری شده به متقاضیان از طریق سیستم بانکی هستند.
بر این اساس، همه صرافی ها تا اطلاع ثانوی مجاز به خرید و فروش اسکناس به صورت فیزیکی نبوده و این امر از طریق بانک ها انجام خواهد شد ضمن آنکه تامین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور فقط پس از انجام ثبت سفارش و ثبت خدمت امکان پذیر است.
همچنین از این پس انتقال ارز از طریق سیستم بانکی و یا صرافی های مجاز با تقاضای بانک عامل انجام خواهد شد.