تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۰۳
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۳۹۸۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صمت در بازدید از معاونت بازرگانی داخلی و مرکز توسعه تجارت الکترونیک:

سامانه جامع تجارت راهکاری برای مقابله با رانت و فساد است/به دنبال حذف امضاهای طلایی و کاهش بروکراسی اداری هستیم

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از مسیرهای مقابله با فساد، رانت خواری و حذف امضاهای طلایی، راه‌اندازی سامانه های الکترونیک به ویژه سامانه جامع تجارت است.
سامانه جامع تجارت راهکاری برای مقابله با رانت و فساد است/به دنبال حذف امضاهای طلایی و کاهش بروکراسی اداری هستیم

http://www.shatanews.ir//parameters/mimt/modules/cdk/upload/content/news/182084/image19625.jpg

به گزارش می متالز، علیرضا رزم حسینی در حاشیه بازدید از سامانه جامع تجارت در جمع خبرنگاران گفت: سامانه جامع تجارت یکی از اقدامات بسیار مهم دولت دوازدهم بوده است که در وزارت صمت راه اندازی شده، اما هنوز کامل نیست و مرتباً همه دستگاه های مرتبط، اطلاعات خود را برای تکمیل سامانه وارد می‌کنند؛ اما طبق دستور رییس جمهور نهم آذرماه امسال باید از سامانه جامع تجارت برای کل کشور رونمایی شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این سامانه در حال حاضر فعال است و متقاضیان خدماتی از جمله ثبت سفارش، بدون مراجعه حضوری می توانند کارهای خود را دنبال کنند.

 

مدیریت ثبت سفارش ها با وزارت صمت است

رزم حسینی با بیان اینکه به دلیل کمبود منابع ارزی تعداد کسانی که در صف ثبت سفارش و یا صف تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی هستند، قابل ملاحظه است، افزود: براساس سیاست‌های ستاد اقتصادی دولت، مصوب شده تا مدیریت ثبت سفارش ها در وزارت صمت انجام شود و این کار را انجام خواهیم داد.

 

ثبت سفارش ارز متقاضی از این هفته شروع می‌شود

وی با اعلام اینکه کالاهای اولویت دار و ضروری مورد نیاز مردم و مواد اولیه کارخانجات در اولویت ثبت سفارش قرار دارند، افزود: ثبت سفارش ارز متقاضی نیز از این هفته انجام می شود و واردات کالا توسط کسانی که ارز در خارج از کشور داشته و نیاز به تهیه ارز ندارند، مجاز اعلام خواهد شد.

 

ارائه مجوز واردات از محل تعهدات صادراتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچنین صادرکنندگانی که از سال 1398 به بعد تعهد ارزی داشته اند، مجوز واردات از محل تعهدات صادراتی خود می گیرند و می‌توانند کالاهای با اولویت مشخص شده از سوی وزارت صمت را وارد کنند.

رزم حسینی گفت: با اجرای این برنامه ها اتفاقات خوبی در اقتصاد کشور رخ خواهد داد، به ویژه صادرات افزایش می‌یابد و مواد اولیه کارخانجات نیز به خوبی تأمین می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: در این چند هفته با تشکل‌های بخش خصوصی ارتباط خوبی برقرار شد، ضمن اینکه تعامل خوبی با بانک مرکزی داریم که نشانگر فراهم شدن انسجام در بخش اقتصادی دولت است.

 

مقابله با فساد و رانت خواری با راه اندازی سامانه های جامع الکترونیک

رزم حسینی در ادامه تصریح کرد: سامانه جامع تجارت اتفاق بسیار خوبی در اقتصاد ایران است، یکی از مسیرهای مقابله با فساد، رانت خواری و امضاهای طلایی همین سامانه های جامع الکترونیک است. این سامانه‌ها مراجعه حضوری افراد را به دستگاه های دولتی کاهش می دهد.

وی با تأکید بر اینکه بروکراسی اداری مخل توسعه است، گفت: اراده ما بر این است تا بخشی از بروکراسی که مربوط به وزارت صمت است به تدریج حذف شود. همچنین به دنبال حذف امضاهای طلایی هستیم و امیدواریم بتوانیم تولید و تجارت را فارغ از دیوان سالاری دولتی رشد و ارتقاء دهیم.
وزیر صمت همچنین تصریح کرد: برای توسعه و اشتغال پایدار باید موانع پیش روی فعالان اقتصادی که مجاهدان اقتصادی هستند را برداریم و این مهم سرلوحه کار وزارت صمت قرار دارد.

رزم حسینی با اعلام اینکه به کمک همه دستگاه ها و تشکل های بخش خصوصی در این مسیر نیاز داریم، گفت: اگر تشکل ها و فعالان بخش خصوصی در مراحل سامانه و روند ثبت سفارش اشکالی می بینند به وزارت صمت جهت رسیدگی مراجعه نمایند. مطمئناً از نظرات تخصصی تشکل ها استفاده خواهیم کرد.

وزیر صمت در جریان این بازدید، با حضور در مقابل درب ورودی معاونت بازرگانی داخلی وزارتخانه، با ارباب رجوعی که برای پیگیری مسائل خود مراجعه کرده بودند، گفت‌وگو کرد و علت مراجعه حضوری آن‌ها را جویا شد.

گفتنی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدیدی سرزده از سامانه جامع تجارت ایران از نزدیک در جریان مراحل نهایی شدن و تکمیل این سامانه قرار گرفت.

عناوین برگزیده