تاریخ: ۰۸ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۱۴۵۴۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه خبر داد؛

کشف ۴۰ درصد جرایم بورسی از طریق گزارشگران حرفه ای/ سوت‌زن‌ها به نهادهای نظارتی گزارش کنند

می متالز - در کشورهای پیشرو بیش از ۴۰ درصد از جرایم و تخلفات در بازار سرمایه از طریق گزارش های عمومی که شامل کارکنان شرکت‌ها و عموم سرمایه گذاران است، کشف می شود.
کشف ۴۰ درصد جرایم بورسی از طریق گزارشگران حرفه ای/ سوت‌زن‌ها به نهادهای نظارتی گزارش کنند

به گزارش می متالز، محسن انصاری مهیاری، رییس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، با اعلام این مطلب گفت: وجود ناهنجاری‌ها در بازار سرمایه کشور علاوه بر ضررهای اقتصادی کلان، باعث نارضایتی و کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه می‌شود. مطابق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، یکی از مهمترین وظایف سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بر بازار سرمایه، اتخاذ تدابیر ضروری و انجام اقدامات لازم به منظور حمایت از حقوق و منافع سرمایه گذاران در بازار اوراق بهادار است.

وی افزود: از اصلی ترین روش های کشف جرم یا تخلف در بازارهای مالی مختلف ارسال گزارش از سوی گزارش گران حرفه ای یا سوت‌زن‌ها به نهادهای نظارتی است.

انصاری مهیاری ادامه داد: پس از بررسی تجارب موفقیت آمیز این کشورها درخصوص اهمیت گزارش گران حرفه ای در کشف تخلفات، تشکیل اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه با فعالیت در سه حوزه تخصصی بازار، ناشران و نهادهای مالی به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس رسید. از اهداف اصلی این اداره دریافت گزارش‌های حرفه‌ای پیرامون تخلف در بازار سرمایه، شناسایی خلاءهای قانونی، پیگیری، بررسی و رفع آن ها است.

رییس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه با دعوت از سهامداران برای گزارش موارد نقض قوانین و مقررات مرتبط با اوراق بهادار، تصریح کرد: سهامداران می‌توانند معاملات متکی بر اطلاعات نهانی، صورت های مالی غلط یا گمراه کننده، رفتار متقلبانه و هرگونه تخلفات مشاهده شده در حوزه بازار سرمایه را از طریق پایگاه اینترنتی سازمان بورس (www.seo.ir) و ورود به لینک سامانه دادشهر (دیده‌بان مردمی بازار سرمایه) گزارش کنند. همچنین علاوه بر ارسال گزارش از طریق سایت، می توان جهت ارتباط با دیده‌بان سلامت بازار سرمایه با شماره فکس ۸۸۶۷۹۴۶۰ یا ایمیل dideban@seo.ir گزارش ناهنجاری های مشاهده شده را اعلام کرد.

انصاری مهیاری در خصوص نحوه بررسی گزارش‌های دریافتی نیز عنوان داشت: فعالان بازار می توانند حسب تمایل خود، گزارش خود را به صورت ناشناس یا همراه با درج اطلاعات هویتی ارسال کنند. در صورت ارسال گزارش همراه با مشخصات هویتی، ما متعهد هستیم که از اطلاعات هویتی گزارشگر حرفه ای محافظت کرده و از افشای آن خودداری کنیم.

وی ابراز داشت: در فرآیند ارزیابی شکایات، هنگامی که همکاران ما تعیین کنند که یک شکایت یا گزارش، گزارش حرفه‌ای بوده و نیاز به بررسی بیشتری دارد بررسی تخصصی گزارش دریافتی توسط نیروهای متخصص آن حوزه (نظیر حوزه بازار، ناشران یا نهادهای مالی) در اداره دیده بان سلامت آغاز می شود و تا حصول نتیجه ادامه می‌یابد.

عناوین برگزیده