تاریخ: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۶
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۱۴۶۸۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تأخیر وزارت صمت در ارائه آمارهای صنعتی

می متالز - در شرایطی که آذرماه به نیمه­‌های خود رسیده، دفتر آمار وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) آمارهای شهریور ماه به بعد را منتشر نکرده است.
تأخیر وزارت صمت در ارائه آمارهای صنعتی

به گزارش می متالز، در شرایطی که بخش‌های مختلف کشور در تعطیلات کرونا به سر می‌برند، به نظر می‌رسد، دفتر آمار وزارت صنعت به تعطیلات طولانی‌تری رفته است، به طوری که آمار عملکرد وزارتخانه و بخش‌های زیرمجموعه آن به‌روز‌رسانی نشده و در حال حاضر آخرین آمار ارائه‌شده در این مورد مربوط به عملکرد شهریورماه است.

دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت، زیرمجموعه معاونت طرح و برنامه این وزارتخانه است و در حال حاضر سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت است. وی در عین حال با حفظ سمت، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت صنعت نیز هست که با حکم علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شده است.

این اولین بار نیست که ارائه آمار و اطلاعات وزارت صنعت با تأخیر روبه‌رو می‌شود و قبلاً نیز بارها این اتفاق تکرار شده است. آمار و اطلاعات وزارت صنعت علاوه ‌بر مشکل تأخیرهای طولانی، گاهی نیز با اشتباهات قابل توجهی همراه بوده است. به عنوان مثال در یکی از این اتفاقات، وزارت صنعت در محاسبه واریزی ‌اشخاص و شرکت‌ها جهت محصولات دخانی به حساب خزانه دچار اشتباه شد و کاهش 48 درصدی یکی از شاخص‌ها را رشد 105 درصدی اعلام کرد!

همچنین وزارت صنعت در ارائه آمار مربوط به تولید خودرو در کشور طی فروردین 98 نیز دچار مشکل شده، به طوری که بررسی اعداد و ارقام تولید نشان‌دهنده کاهش 30 درصدی کل تولیدات بود، اما طبق آمارگیری وزارت صنعت، رشد 42 درصدی برای تولید خودرو اعلام شده بود، این در حالی است که هر نوع برنامه‌ریزی به ویژه در بخش‌های اقتصادی با اتکاء به آمار و اطلاعات صحیح و به‌­روزشده صورت می‌گیرد و در این وضعیت، عدم دسترسی به داده‌های مربوطه مانعی برای برنامه‌ریزی دقیق خواهد بود.

گفتنی است، علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیرا در اظهاراتی گفته است: «سیاست وزارت صمت در عرضه و فراوانی کالاست، وقتی عرضه پاسخگوی تقاضا باشد قیمت‌ها کنترل می‌شود، ‌اما اگر کمبود باشد حضور بازرسان هم تاثیری نخواهد داشت. اخیرا هم در حوزه فولاد و خودرو شاهد کاهش قیمت و افزایش تولید لوازم خانگی بودیم و احتمالا با این سیاست فراوانی کالا و افزایش تولید، قیمت‌ها کنترل و متعادل خواهد شد.»

رزم‌حسینی همچنین ضمن اعلام مخالفت با قیمت‌گذاری و دستوری بودن قیمت‌ها، علت افزایش قیمت فولاد را به عنوان کالایی که با مواد اولیه داخلی تولید می‌شود حضور دلالان دانست و گفت که شیوه‌نامه تولید در راستای افزایش تولید و ایجاد شفافیت است.

سایت مشرق در این زمینه نوشته است: اظهارات رزم‌حسینی تکرار یک اعتقاد آدام اسمیتی در اقتصاد است. اعتقادی که می‌گوید نظارت بر بازار کار دولت و حاکمیت نیست زیرا همواره یک «دست نامرئی» وجود دارد که بر اساس نظامات عرضه و تقاضا، اقدام به کنترل قیمت‌ها می‌کند!

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین