به گزارش می متالز، بورس تهران امروز با افت ۵۵۲۶ واحدی، معاملات سه شنبه را به پایان رساند.
کیارش فاضل کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: بخشی از منفی های اخیر بازار سرمایه، دلیل تکنیکالی دارد. با نزدیک شدن به محدوده ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی که محدوده مقاومت بازار است؛ این رفتار بازار تا حدودی قابل توجیه بود. به لحاظ تکنیکالی، در صورت شکستن مقاومت ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی می توان گفت بطور کامل ترند نزولی بازار به پایان رسیده ولی هنوز داخل ترند نزولی هستیم و تا وقتی محدوده ۱میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی پس گرفته نشده، نمی توان گفت روند نزولی بازار به اتمام رسیده است.
وی افزود: اما در مجموع معتقدم بازار سرمایه در میان مدت، روند مثبتی خواهد داشت و به لمس مجدد سقف قبلی (کانال ۲ میلیون واحدی) تا پایان سال جاری خوشبین هستم. ریزشی که در ماه های قبل اتفاق افتاد، تا حدودی تعمدی و تحت تاثیر اظهار نظرهای غیر کارشناسی برخی اشخاص در مورد بازار سرمایه بود. اما شرایط کلی بازار مساعد بوده و "تورم" بعنوان محرک رشد بازار سرمایه هنوز پا برجاست. البته نباید انتظار رشد شارپ بازار سرمایه مثل چند ماه ابتدای سال را داشت، مسبب موج صعودی قبلی بازار، بیشتر تازه واردها بودند و مخصوصا سهم های بزرگ بازار که برای سرمایه گذاران تازه وارد شناخته شده تر بودند، بیشتر رشد کردند. ولی در شرایط فعلی انتظار رشد و مثبت های هر روزه تمام نمادها نمی رود.
فاضل در معرفی گروه های پیشرو بازار در ماه های پایانی سال گفت: فعلا گروه بانکی و سرمایه گذاری، و بعد از آن گروه پتروشیمی برای سرمایه گذاری جذاب هستند. سهم های گروه خودرویی هم اگرچه به لحاط بنیادی جذابیتی ندارند؛ ولی تکنیکالی جذاب هستند. از منظر تکنیکالی، سهم های گروه معدنی هم در محدوده بسیار مناسبی قرار دارند. بازی سهم های گروه پالایشی کمی متفاوت است، عوامل مختلفی روی این گروه تاثیرگذار هستند و باید تمام این عوامل(قیمت نفت، سیاست های شرکت پالایش و پخش، بازگشایی نماد "پالایش" و...) مد نظر قرار گیرد. فولادی ها هم همواره برای سرمایه گذاری میان مدت جذاب بوده اند. ولی با دید کوتاه مدت، سهم شرکت هایی که فروش داخلی دارند، (به شرط بررسی هر سهم) مناسب تر خواهد بود. فقط نکته اینجاست که نقدینگی در گروه های مختلف بازار سرمایه در گردش است و هر چند روز یکبار، نقدینگی به سمت یک صنعت رفته و آن صنعت رشد می کند و بعد با خروج نقدینگی از آن صنعت و ورود به صنعتی دیگر، صنعت قبلی وارد فاز اصلاح می گردد. در سنوات قبل هم همینطور بوده و نقدینگی در صنایع مختلف و یا تک سهم ها در گردش بوده؛ ولی با ورود سرمایه گذاران جدید به بازار سرمایه، مدتی شرایط بازار فرق کرده بود و حالا دوباره مثل سال های قبل، روند گردش نقدینگی در سهم های مختلف از سر گرفته شده است.
این کارشناس بازار سرمایه در توصیه به سهامدارانی که تجربه و دانش مالی کمتری داشته و متحمل زیان شده اند، گفت: نمی توان برای تمام سرمایه گذاران، یک نسخه واحد پیچید. به هر حال افراد مختلف، ویژگی های شخصیتی و انتظارات متفاوت و درجات ریسک پذیری متفاوتی هم دارند و به همین دلیل هم رفتارهای متفاوتی خواهند داشت. از این رو با وجود آنکه تجربه ثابت کرده بازدهی بازار سرمایه در بلندمدت بالاتر از بازدهی بازارهای موازی بوده است، ولی نمی توان به تمام سرمایه گذاران توصیه به سهامداری بلندمدت کرد. برخی سهم های بازار برای نگهداری و سرمایه گذاری بلند مدت ارزنده نیستند؛ اما در مورد سهم های ارزنده که پتانسیل رشد دارند، کم کردن میانگین در این روزها شاید راهکار مناسبی باشد. تنها توصیه ای که می توان به سهامداران کرد، توجه به اهمیت آموزش است. آموزش و بالا بردن دانش مالی، شاید مانع ضرر و زیان سرمایه گذاران نشود؛ اما حداقل موجب می شود سرمایه گذاران ضرر و زیان کمتری متحمل شوند.