تاریخ: ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۱۴۸۵۶
سرویس خبر : زمین شناسی
کرباسیان در نشست با کنسرسیوم اکتشاف و توسعه معادن فلزات مطرح کرد:

تشکیل کنسرسیوم اکتشاف با هدف دستیابی به اهداف کلان حوزه معدن و صنایع معدنی

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن تقدیر از تشکیل کنسرسیوم اکتشاف، حضور شرکت های بزرگ معدنی در این کنسرسیوم را نوید بخش دستیابی به اهداف کلان بخش معدن و صنایع معدنی دانست.
تشکیل کنسرسیوم اکتشاف با هدف دستیابی به اهداف کلان حوزه معدن و صنایع معدنی

به گزارش می متالز، مهدی کرباسیان در نشست با کنسرسیوم اکتشاف و توسعه معادن فلزات عنوان کرد: این کنسرسیوم هم افزایی بین شرکت ها ایجاد می کند و سرعت عمل آن در پیگیری امور اکتشاف؛ منشا اثرات خیر در بخش تامین مواد معدنی خواهد شد.

کرباسیان تعیین منابع مالی و ضرورت ادامه فعالیت در قالب مجموعه حقوقی را از الزامات این کنسرسیوم دانست.

مهدی کرباسیان افزود: عملیات اکتشاف و اجرای عملیات فازهای شناسایی ، پی جویی و اکتشاف عمومی با اقدامات وسیع و جهشی ایمیدرو از سال 93 در 21 استان در بیش از 250 هزارکیلومتر مربع و شناسایی بیش از 400 پهنه جدید انجام شده است. ضروری بود که شرکت های بزرگ و نیازمند به مواد معدنی به ویژه سنگ آهن به صورت گسترده وارد فعالیت های اکتشافی شوند.

کرباسیان با اشاره به اقدامات گسترده ایمیدرو در بخش اکتشاف؛ بر لزوم مشارکت شرکت های معدنی در اکتشاف تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه شرکت های فعال و بزرگ کشور در این کنسرسیوم به بحث اکتشاف به طور جدی ورود کرده اند جای امیدواری است و این حرکت منشا اثرات خیر و یک کار بزرگ ملی خواهد بود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن تقدیر از سرعت عمل شرکت ها در ورود به بحث اکتشاف و تشکیل جلسات هم اندیشی اعلام کرد: وسعت و اهمیت این کار بزرگ ملی آنقدر زیاد است که می توان مسائل مربوط به آن را در سطح نظام، دولت و مجلس مورد بررسی و پیگیری قرار داد.

وی با بیان اینکه فعالیت این کنسرسیوم باید شکل حقوقی داشته باشد، اعلام کرد: شکل حقوقی فعالیت ها، موضوع اولویت دار است که باید برای آن برنامه ریزی کنید. به طور حتم وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو حمایت لازم های لازم را از شما خواهد داشت تا فعالیت شرکت ها در کنار هم تداوم داشته باشد.

کرباسیان با تاکید بر اینکه کنسرسیوم اکتشاف پیشنهادات و درخواست خود را به ایمیدرو و دولت اعلام کند افزود: تعیین سرمایه مالی از سوی شرکت های حاضر در کنسرسیوم می تواند یکی از اولویت ها باشد تا در برنامه ریزی دچار مشکل نشوید.

وی با بیان اینکه تاکنون به 40 تن ذخایر طلا و500 میلیون تن سنگ آهن دست پیدا کردیم گفت: ما در ایمیدرو باور به واگذاری داریم و تا به امروز به این استراتژی جامه عمل پوشاندیم.

کرباسیان با بیان اینکه توجه به معادن زیر زمینی باید در شمار اولویت های بخش معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد اعلام کرد: نیازمند اقدامات جدید برای معادن زیرزمینی هستیم تا آینده تامین مواد معدنی تضمین شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: می توان زمینه واگذاری محدوده های پتانسیل دار را از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت به این کنسرسیوم در دستور کار قرار داد و ما به عنوان ایمیدرو حمایت های لازم را از شما داشته باشیم.

 

کنار زدن محدودیت ها با حمایت های ایمیدرو از کنسرسیوم

در ادامه علی شعله دبیر هیات اجرایی کنسرسیوم اکتشاف گفت: پیشنهاد هوشمندانه تشکیل کنسرسیوم اکتشاف از سوی رئیس هیات عامل ایمیدرو ، یکی از برنامه های قابل توجه کشور در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه فعالیت اکتشافی در مقیاس های بزرگ کشور نیاز به هماهنگی با مجموعه هایی همچون ایمیدرو و تهیه و تولید را دارد؛ ایجاد بستر همگرایی بین شرکت ها با مساعدت های ایمیدرو این امکان را فراهم کرد تا برخی محدودیت ها حذف شود.

شعله با اعلام اینکه این کنسرسیوم از توان مالی قابل قبولی برخوردار است، اعلام کرد: بدیهی است اکتشاف، ریسک هایی به همراه خواهد داشت و باید برنامه ها به صورتی تدوین شود که حضور شرکت ها در این کار اکتشافی تداوم داشته باشد.

 

مصوبات نشست

در این جلسه مقرر شد پس از بررسی های لازم؛ نامه ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت تنظیم شود تا کمیته ای متشکل از ایمیدرو، معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی به منظور واگذاری برخی پهنه ها به این کنسرسیوم در دستور کار قرار بگیرد. در این میان پیگیری این موضوع تا رسیدن به حصول نتیجه به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران محول شد.

در این جلسه همچنین اعلام شد؛ با توجه به آمادگی ایمیدرو برای ایجاد بستر حمایتی از شرکت های حاضر در این کنسرسیوم در بخش اکتشاف، در جلسات آتی شرکت ها پیشنهادات و درخواست های خود از ایمیدرو را اعلام کنند.

بنابر این گزارش، شرکت های گل گهر، گهر زمین، سرمایه گذاری امید، توسعه معادن و فلزات، فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه، چادرملو، صبا نور و سرمایه گذاری غدیر، در این کنسرسیوم حضور دارند.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده