به گزارش می متالز، به نقل از رویترز، باب دادلی رئیس شرکت بریتیش پترولیوم انگلیس اعلام کرد: پس از آنکه قیمت نفت این هفته به ۸۰ دلار در هر بشکه رسید، انتظار بر این است که نفت شیل آمریکا و نفت کشورهای عضو اوپک به شدت به بازارهای جهانی سرازیر شود.
وی افزود: روشن است که عقبنشینی ترامپ از برجام ناامنی و ابهام زیادی به بازار وارد کرده، بریتیش پترولیوم پیشبینی میکند میزان صادرات نفت خام ایران به عنوان سومین کشور بزرگ تولیدکننده نفت اوپک، احتمالاً ۳۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز به دلیل تحریمهای آمریکا کاهش یابد.زمانی که قیمت نفت به بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه میرسد،این قیمت برای رساندن بازار به قیمت پایدار در آینده مناسب نیست به ویژه اینکه آژانس بینالمللی انرژی این هفته چشمانداز رشد تقاضا در سال ۲۰۱۸ را به دلیل بالا رفتن قیمت نفت کاهش داد.
اما هنوز شرکت بریتیش پترولیوم انگلیس نظر متفاوتی دارد و میگوید میزان تقاضا برای نفت خام با افزایش رشد اقتصادی در جهان ۱.۷ میلیون بشکه بیشتر خواهد شد. جهان یک دهه عجیب رشد اقتصادی را تجربه کرده که حتی به رغم تحریمها و جنگهای تجاری بین آمریکا و چین نیز احتمالاً ادامه مییابد.تقریباً عوامل و شواهد ایجادکننده بنبستهای تجاری را میبینیم، تأثیر این جنگ تجاری برای برخی از کشورها وجود خواهد داشت اما روی هم رفته روی رشد اقتصاد جهانی تأثیر جدی نخواهد گذاشت.
براساس این گزارش، تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام و نیز کاهش تولید ونزوئلا باعث شد تا قیمت نفت به بیشترین میزان از سال ۲۰۱۴ تاکنون برسد اما در این میان بریتیش پترولیوم پیشبینی میکند که قیمت نفت با افزایش تولید نفت شیل و افزایش ظرفیت تولید سایر کشورهای عضو اوپک دوباره در محدوده ۵۰ تا ۶۵ دلار تثبیت شود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ماه جاری پیشبینی از رشد تولید نفت را در سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۱.۱۷ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بیشترین میزان تولید محسوب میشود و بیشتر به دلیل افزایش تعداد دکلهای نفتی آمریکا خواهد بود.
در حال حاضر افزایش تولید نفت آمریکا با طرح کاهش تولید نفت کشورهای عضو اوپک و همچنین روسیه خنثی میشود. پیش از این عربستان اعلام کرده بود در صورتی که به دلیل تحریمهای آمریکا عرضه بازار کم شود، نیاز بازار را تأمین خواهد کرد.
تاکنون بازار توانسته میزان افزایش تولید را بدون اینکه تأثیری در بازار داشته باشد تا حدود زیادی حذف کند اما دادلی معتقد است برای قیمت پایدار نفت، قیمت بالاتر از ۸۰ دلار مناسب نیست. دو سال پیش زمانی که قیمت ۲۷ دلار بود، این مسئله برای کشورهای تولیدکننده فاجعه اما برای کشورهای مصرفکننده یک حالت رؤیایی محسوب میشد.