تاریخ: ۱۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۳
بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۱۵۳۰۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد شاخص؛ روند عادی بازار یا عامل خارجی؟

می متالز - دیروز در آغاز معاملات، شاخص بورس رشد داشت. مساله‌ای که تا حدودی توجه گعده فعالان حوزه بورس و دیگر بازارهای سرمایه را به خود جلب کرد و باعث شد برای چند ساعتی آنها از موضوعاتی مثل آلودگی هوا، کرونا و دیگر خبرهای اقتصادی و سیاسی دور باشند.
رشد شاخص؛ روند عادی بازار یا عامل خارجی؟

به گزارش می متالز، در همان اوایل صبح دیروز به غیر از بحث رشد شاخص بورس، افزایش قیمت برخی از خودروها هم از جمله موضوعاتی بود که توجه کاربران را به خود جلب کرده بود.

 

حدس و گمان درباره عامل رشد شاخص بورس

بعد از چند روز، دیروز شاخص بورس رشد داشت و از فضای سرخ‌پوشی فاصله گرفت. این موضوع باعث شد  برخی از کاربران توییتر فارسی و افراد فعال در گروه‌های پیام‌رسان تلگرام درباره علت این ماجرا بنویسند. مساله‌ای که آنها در نوشته‌هایشان آن را عامل مثبت شدن شاخص بورس در نظر می‌گرفتند، احتمال تصویب FATF بود. هرچند گمانه‌زنی‌ها در این رابطه تقریبا زیاد بود و برخی‌ از افراد هم نزدیک شدن به زمان ترک کاخ سفید از سوی دونالد ترامپ را عامل این موضوع می‌دانستند اما نظری که خیلی طرفدار داشت و درباره آن صحبت می‌شد، همان بحث احتمال تصویب FATF بود. با این حال در گروه‌های تلگرامی برخی از افراد در مقابل نظر دیگر اعضای گروه که معتقد به این ماجرا و تاثیر آن در حوزه بورس بودند، گزارش روزنامه کیهان در رابطه با FATF را به اشتراک می‌گذاشتند. کیهان در گزارش خود به جلسه‌ای از سلسله جلسات استدلال مصلحت که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود، اشاره کرده است. جلسه‌ای که در آن مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور داشته است. او در این جلسه بیان کرده است که ما سالانه ۴۰ میلیارد دلار واردات و ۴۰ میلیارد دلار صادرات داریم. این موارد چطور انجام شده است؟ این موارد رسمی نیست. اما اگر به این دو کنوانسیون ملحق می‌شدیم دیگر هیچ کاری نمی‌توانستیم انجام دهیم و حتی این مبادلات هم انجام نمی‌شد. افرادی که این نظر را در مقابل دیدگاه کاربرانی که معتقد بودند زمزمه‌‌های تایید FATF باعث واکنش بازار شده است قرار می‌دادند، به این موضوع می‌پرداختند که با وجود این صحبت‌ها از سوی یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بعید است که این کنوانسیون تایید شود و عامل تاثیرگذار روی رشد شاخص بورس هرچه باشد، موضوع FATF نیست. برخی از آنها هم معتقد بودند  اتفاقی که دیروز در بازار افتاد، هیچ ربطی به موضوع خاصی نداشت و تنها روند عادی بازار بوده است و باید دید فضا تا آخر هفته چگونه پیش می‌رود.

 

واکنش‌ها به صحبت‌های بورسی وزیر صمت

چند وقتی است که حرف‌های علیرضا رزم حسینی، وزیر صمت جزو سوژه‌های کاربران توییتر است. از صحبت‌هایش درباره انحصار خودروسازی و رابطه آن با متعادل نبودن قیمت‌ها تا روز گذشته که در جلسه ستاد تنظیم بازار کشور گرانی‌ها را گردن بورس انداخت و گفت برخی از افزایش قیمت‌ها به خاطر قیمت پایه‌ای است که در بورس انجام شده است. اما این تنها وزیر از کابینه دولت دوازدهم نیست که این روزها حرف‌هایش در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و کاربران درباره‌ صحبت‌هایشان اظهارنظر می‌کنند. در روزهای گذشته هم صحبت‌های وزیر اقتصاد و معاون او که به ترتیب گفته بودند بورس در ریل مناسب قرار گرفته و مردم نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس افق بلند مدت داشته باشند نیز از دیگر صحبت‌های وزرای کابینه حسن روحانی بود که کاربران فعال در حوزه بورس نسبت به آن واکنش نشان دادند. اما یکی دیگر از بخش‌های صحبت‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت که مورد توجه کاربران توییتر فارسی قرار گرفت، جایی بود که او درباره عرضه فولاد و مواد پتروشیمی در بورس صحبت کرد. به گفته رزم حسینی، بورس در شرایط صلح یکی از ابزارهای بسیار خوب برای تنظیم بازار است و اکنون که در شرایط خاص قرار داریم باید درباره عرضه کالا در بورس نیز اقدامات خوبی انجام شود و لازم است شرایط ویژه‌ای در زمینه فولاد و مواد پتروشیمی در بورس ایجاد شود که در این زمینه با وزیر نفت صحبت خواهم کرد. در همین رابطه سعید درخشانی، فعال بازار سرمایه از جمله افرادی بود که در صفحه شخصی خود در شبکه‌اجتماعی توییتر نسبت به صحبت‌های علیرضا رزم حسینی، واکنش نشان داد. او در مطلبی نوشت: «وزیر صمت با ادعای آزاد‌سازی خودرو و کاهش قیمت بازار آزاد (مصرف‌کننده ) اومد ولی نه تنها اون کار نشد حتی دنبال قیمت‌گذاری کل کالاهای تولید داخل هستند. به تولید رحم کنید. الان ذوب آهن کک و زغال سنگ رو به قیمت ۲۰ درصد بالاتر از جهانی می‌خره محصولش رو ۲۰ درصد زیر قیمت جهانی می‌فروشه.»

عناوین برگزیده