به گزارش می متالز، حسین حسین زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه ممکن است ایران بهعنوان دومین دارنده منابع گازی جهان با کمبود گاز مواجه شود؟، توضیح داد: علل و عوامل متعددی همچون تولید پایین گاز، توسعه نیافتگی میادین گازی، عدم تامین منابع پروژهها و قرار گرفتن تولید گاز در سایه تولید نفت به دلیل درآمد بیشتر نفت، منجر به کمبود گاز در ایران با وجود دارا بودن منابع گازی فراوان شده است.
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 37 میدان گازی در نقاط مختلف کشف شده اما 77 درصد آنها توسعه نیافتهاند، افزود: اگرچه تمرکز وزارت نفت بر توسعه میدان گازی پارس جنوبی قابل دفاع است اما این مساله نباید سبب بیتوجهی به سایر میادین شود.
وی با بیان اینکه ایران پس از روسیه به عنوان دومین دارنده منابع گازی جهان شناخته شده است، ادامه داد: در حالی روسیه بزرگترین قراردادهای گازی دنیا را با اروپا و چین منعقد میکند که ایران نتوانسته نقش محوری خود را در حوزه گاز در جهان، آسیا و خاورمیانه ایفا کند و اصلیترین دلیل این مهم را باید عدم سرمایهگذاری در این زمینه دانست.
حسین زاده همچنین با یادآوری اینکه مصرف انرژی در ایران 4 برابر استاندارد جهانی است، اظهار کرد: همچنین از طرفی در ایران به مساله بهرهوری در تجهیزات و واحدهای مسکونی و تجاری اهمیت داده نمیشود و از طرف دیگر فرهنگ اشتباه مصرف گاز یکی دیگر از علل کمبود گاز در کشور است.
وی معتقد است یکی دیگر از دلایل مصرف بالای گاز به عدم اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف گاز توسط وزارت نفت و شورای عالی انرژی مربوط میشود.
این نماینده مجلس یکی از چالشهای جدی برای اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف گاز را مربوط به تامین مالی آنها دانست و گفت: اگرچه دولت نبود منابع مالی لازم را علت این مهم اعلام کردهاند اما با اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف گاز، ظرفیت مازاد گاز ایجاد میشود که میتوان با فروش آن، هم اصل سرمایهگذاری اولیه را پوشش داد و هم سود بسیاری را نصیب دولت کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش اختیارات شرکت ملی گاز با هدف خارج کردن این شرکت از زیر سایه شرکت نفت نیز ضروری است ضمن آنکه باید اساسنامه شرکت گاز را به تصویب رساند.