تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۱۱
بازدید: ۶۲
کد خبر: ۱۶۳۳۱۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد:

استفاده از تکنولوژی سطح۴ نیاز امروز توسعه و صادرات بخش معدن است

می متالز - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: استفاده از تکنولوژی سطح۴ نیاز امروز توسعه و صادرات بخش معدن است و برای توسعه صادرات ایران، در همه زنجیره فولاد باید اتفاقات جدید بیفتد.
استفاده از تکنولوژی سطح۴ نیاز امروز توسعه و صادرات بخش معدن است

به گزارش می متالز، “اسدالله فرشاد” امروز دوشنبه در جریان هفتمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس در محل هتل المپیک افزود: امروز ۵۵ سال از عمر فولاد ایران در دو بخش خصوصی و دولتی می گذرد، در حالی که در ابتدای کار در صنعت فولاد و معادن از تکنولوژی نسل ۲ آغاز کردیم.

وی، به اصالت انقلاب صنعتی در آلمان اشاره کرد که با به کارگیری هوش مصنوعی در صنعت همراه بوده و گفت: در پیش‌بینی آینده فناوری‌ها، در سال ۲۰۲۲ وضع قوانین رفتار انسانها و روباتها، سال ۲۰۲۴ اجباری شدن هوش کامپیوتر در خودروها و سال ۲۰۳۰ استفاده از نانو فناوری ها در صنعت و معدن هدف‌گذاری شده است.

فرشاد در ادامه به چالش‌های پیش‌روی انقلاب صنعتی نسل چهارم اشاره کرد و ادامه داد: در تکنولوژی سطح ۴ صنایع معدنی باید توجه ویژه‌ای به دیجیتالی کردن داشته باشیم.

وی یادآور شد: علت توقف صادرات سنگ آهن ایران تکنولوژی موج چهارم است، به طوری که در گذشته از کشتی های ۶۷ هزار تنی حمل سنگ آهن استفاده می‌شد اما امروز استرالیایی‌ها کشتی‌های ۴۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تنی به کارگیری کرده اند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: استفاده از این فناوری سبب شده حمل و نقل سنگ آهن، کنسانتره و مواد اولیه از ۱۷ دلار در هر تن به ۴ دلار کاهش یابد.

وی گفت: در حالی که در سال ۹۲ ، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات سنگ‌آهن داشتیم، در سال ۹۴ این صادرات متوقف شد.

فرشاد اظهار داشت: برای توسعه صادرات ایران، در همه زنجیره فولاد باید اتفاقات جدید بیفتد.

وی افزود: هنوز متوسط فروش فولاد ایران کمتر از ۵۰۰ دلار است و باید با ارتقای تکنولوژی به افزایش متوسط فروش برسیم، این در حالی است که در سوئد متوسط فروش بالای ۵ هزار یورو و در ترکیه متوسط فروش به بیش از یک هزار دلار رسیده است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد: امروز باید حداقل ۳۰ درصد تولید فولاد مبارکه و ۳۰ درصد تولید فولاد خوزستان باید به فولاد هایی که ارزش آن بیش از هزار دلار است اختصاص یابد، در حالی که متوسط قیمت ۳۰ میلیون تن فولاد تولیدی کشور کمتر از ۵۰۰ دلار است و ارتقای سطح تکنولوژی می‌تواند در شاخص قیمت فولاد خود را نشان دهد.

وی یادآور شد: همه پتانسیل معدنی ما هنوز به عمق‌های پنج تا ۶ هزار متر نرسیده و بخش زیادی از پتانسیل معدنی با کمتر از ۲ هزار متر است و هنوز از فناوری سطح چهار برای استخراج و اکتشاف استفاده نکرده ایم.

فرشاد تاکید کرد: اکتشافات با این وضعیت که در ایران داریم پاسخگو نیست و انتظار می‌رود پس از پنج دهه فعالیت موفق، راهکارهایی برای توسعه صنعت، معدن و فولاد ایران داشته باشیم.

وی با اشاره به جزیره قشم و برخورداری آن از معادن و نعمت گاز تاکید کرد: باید تلاش کنیم از فرصت‌های ویژه ای که تکنولوژی هوشمند سطح ۴ ایجاد می کند بهره مند شویم و توجه ویژه به مناطق استراتژیک داشته باشیم.

هفتمین دوره این کنفرانس با رعایت پروتکل های بهداشتی با نگاه ویژه به بازارهای مجازی فولاد، تولید فولادهای سبک و عصر آلیاژها برگزار شد.

در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه جانبی نیز پیش بینی شده است.

ایمیدرو، فولاد مبارکه، گل گهر، چادرملو، فولاد خوزستان‌، فولاد خراسان، صبانور، فولاد هرمزگان، انجمن تولیدکنندگان فولاد، فولاد آلیاژی ایران، میدکو، اپال پارسیان سنگان، آهن آنلاین، غدیر نی‌ریز، ذوب آهن، اپال کانی پارس و پارس فولاد سبزوار، اسپانسرهای این همایش بین المللی هستند.

منبع: معدن 24
عناوین برگزیده