تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۵۵
بازدید: ۴۹
کد خبر: ۱۶۳۳۴۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

پیشرفتهای چشمگیر شرکت ملی فولاد ایران در بومی سازی قطعات و تجهیزات

می متالز - وجیه‌‌الله جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو ضمن قدردانی از برگزار کنندگان نمایشگاه تخصصی بومی سازی قطعات و تجهیزات شرکت فولاد ایران گفت: با برگزاری نمایشگاه آثار و زحمات همکاران به جلوه کشیده شد.
پیشرفتهای چشمگیر شرکت ملی فولاد ایران در بومی سازی قطعات و تجهیزات

به گزارش می متالز، وجیه‌‌الله جعفری با تاکید بر اهمیت بومی سازی در کشور گفت، در تمام این سال ها مقام معظم رهبری تاکید بر تولید و توسعه بخش اقتصادی را در حوزه های مختلف داشته اند و با توجه به اینکه امسال هم سال جهش تولید است این ما هستیم که باید این اهداف را به نتیجه برسانیم.
وی در ادامه گفت تا به امروز تلاشهای بسیاری صورت گرفته است که بسیاری از آنها گفته شده و بخش از آنها ناگفته مانده است.اما هدف ومقصد ما رسیدن به نقطه ای است که در آن ما تمام تکنولوژی ها و ساخت هارا در کشور داشته باشیم وهیچ گونه وابستگی نداشته باشیم. ایشان با اشاره بر اینکه شرکت ملی فولاد برنامه بومی سازی را شروع کرده است، آن را اقدامی ارزشمند در این راستا دانستند. ایشان در ارتباط با سازمان توسعه ونوسازی کشور افزودند این سازمان یک سازمان ملی است که برای شرکت های داخلی وشرکتهای وابسته وتابع باید برنامه داشته باشد و با وزرات خانه هماهنگ شود. ایشان افزودند اولویت ما ساخت داخل، حمایت از آن و شناخت پتانسیل ها است.
جعفری با اشاره به بومی سازی ۸۵ درصدی قطعات و تجهیزات در صنعت سیمان گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد در زنجیره فولاد کشور نیز بومی‌سازی قطعات انجام شده است.
وی ادامه داد : ۹۱۷ میلیون دلار در سال ۹۹ برای بخش تامین و ساخت تجهیزات و قطعات در نظر گرفته شد و با یک نگاه بلندمدت باید در حوزه بومی‌سازی برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم
جعفری تاکید کرد: سامانه جامع بومی‌سازی در بخش فولاد راه اندازی شد که تاکنون ۲۳ هزار قطعه در آن ثبت شده است این سامانه به جمع آوری اطلاعات کمک می‌کند.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ابلاغیه سال گذشته برای حمایت از بومی سازی گفت: شرکت ها می بایستی در این زمینه سرعت بیشتری داشته باشند ضمن اینکه ما برای بومی‌سازی با برنامه حرکت می‌کنیم.شناخت پتانسیل‌ها و اینکه چگونگی این همبستگی ایجاد شود نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق است که ایمیدرو باید یک نقش اساسی در این زمینه داشته باشد و از پتانسیل سیاست‌گذاری و حاکمیتی استفاده کنیم.
خیلی از ما صنعت بزرگی را مثل صنعت فولاد مبارکه و فولاد خوزستان را میدانیم پس توقع اینه که بتوانیم برای بقیه اش بتوانیم تمام قطعات را برون سازی کنیم و تجهیزات را با تکنولوژی که به نوعی انجام شده و یا مهندسی معکوس کنیم به لطف خدا هم دانشش و هم افراد متخصص دانشگاهی وجود داره شما نیز با مشاهده اطراف خواهید دید که خیلی از کارهایی که امکان داشت انجام نشود امکان انجام شدن آن می باشد لذا سازمان ایمیدرو یک بستری را فراهم می کند و کمک کنه به این شرایط و حوزه بخش معدن و صنایع معدن که چه در الویت کمک به شرکت های وابسته ما هست و ورود کنند وکمک کنند به سازندگان تامینات در داخل کشور انجام شود و حتی خارج از کشور ها شرکت های وابسته و تابعه در صنعت بخش های صنایع معدنی و در وزارت صنایع هم این موضوع جدی گرفته شده در ارتباط با ثبت سفارش و امکان ساختش باشد که ما برسیم به درصد و بتوانیم به روز باشیم و همکاران در فولاد این کار رو انجام دادند و خیلی ها ترغیب شدند که قطعاتی رو ساختن که با مشخصات و کیفیت مناسب ارائه کردند به خاطر اینکه نتوستیم وارد کنیم رفتیم ساختیم ما تحت هر شرایط باید ببینیم این توسعه ساخت داخل را دنبال کنیم و کمک کنیم که میزان اشتغال زیاد خواهد کردو صرفه جویی ارزی خواهد شد.
تامین مواد اولیه به چه صورت می باشد :ما در کل زنجیره قطعاً بحث سنگ آهن را به عنوان مواد اولیه یکی از کلیدی ترین مباحثی هست که دنبال می کنیم برای اینکه ما بتوانیم در قدیم این مشکل را یه مقدار کمتر کنیم توسعه اکتشاف را در صدر کارهای خود قرارداده و توانستیم با ۷۰۰ هزار کیلومترمربع شناسایی کنیم البته صرف بحث کارهای خود فولاد نبود و مواد معدنی دیگری بود از طرفی ما اکتشافات را در اعماق دنبال کردیم شاید خبرش را شنیده باشیدیکی از ذخایری که در قم داریم شناسایی شده یکی از حفاری ها انجام شده و با استفاده از تکنولوژی های جدید و امکان تولید کنستانتره برای واحدهامون به روشهای مختلف با سنگ های کم عیار و سنگهایی که تا چند سال پیش به عنوان سنگهای باطله محسوب می شدند مخصوصا هماتیت ها ، امروز ما واحدی داریم در کرمان که داره این کار رو انجام میده این روشها رو دنبال کردیم بخشی از این مشکلات حل خواهد شد ولی قطعاً عمده بحث اکتشاف هستش اینکه بریم سراغ مواد آهن وارد کنیم جز برنامه های ما هستش امروز کل کسایی که دارند مصرف میکنند از معدن میاد و کنستانتره میشه و زنجیره بعدی رو خودشون دارند.

عناوین برگزیده