احسان دشتیانه معاون فروش و بازاریابی شرکت ذوب آهن اصفهان با اعلام مطلب فوق افزود: صادرات ذوب آهن اصفهان در سال 94 و 95 نسبت به 93 از رشد صددر صدی برخوردار بوده است و برنامه داریم صادرات محصولات فولادی طویل را در این شرکت از 700 هزار تن سال 95 به یک میلیون تن در سال 96 برسانیم.
وی تصریح کرد: در سال 96 سیاست ذوب آهن اصفهان بر صادرات متمرکز است. به طوری که خطوط تولید در خدمت صادرات خواهد بود و هم اکنون محصولات صادراتی این شرکت تا اواخر اردبیهشت امسال پیش فروش شده است.
معاون ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در سال 96 برنامه داریم تا حدود 40 درصد محصولات ذوب آهن اصفهان صادر شود وعراق، افغانستان، امارات، عمان، کویت و اردن بازارهدف صادراتی این شرکت هستند و به تازگی کشورهای سودان، ترکیه، تایوان و تایلند به سبد صادراتی اضافه شده اند.
دشتیانه از قرارداد جدید صادراتی ذوب آهن اصفهان با کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: آلمان، بلژیک و هلند مقصد جدید صادراتی محصولات طویل ذوب آهن اصفهان هستند.
وی افزود: قیمت محصولات صادراتی ذوب آهن اصفهان گران تر از داخل است اما ثابت بودن نرخ ارز با توجه به افزایش هزینه ها در داخل گاه سود صادرات را با مشکلاتی روبرو می کند و این باعث زیاندهی فروش خارجی در مقاطعی می شود.
دشتیانه تغییر نگاه دولت به صادرات فولاد را مثبت ارزیابی کرد و گفت: سیاست دولت در صادرات فولاد تغییر کرده است اما برای جهش صادراتی باید فولاد سازان از طرف دستگاه های دولتی مورد حمایت ویژه قرار گیرند، از سوی دیگر باید ایران مشکلات پایه ای را در مورد صادرات همانند ترکیه رفع کند.
معاون ذوب آهن اصفهان تخریب فولاد مبارکه اصفهان توسط برخی بنگاه ها در مورد ارزان فروشی فولاد را نادرست خواند و افزود: فولاد مبارکه اصفهان افتخار صنعت کشور است این شرکت به قلب بازار اروپا نفوذ کرد در صورتی که خارجی ها نمی خواستند محصولات این شرکت در اروپا عرضه شود.
وی گفت: کاهش صادرات محصولات فولاد مبارکه اصفهان اتفاقی تلخ بود که در سال گذشته اتفاق افتاد و نباید داخلی ها این شرکت را به ارزان فروشی متهم می کردند.
دشتیانه اظهار داشت: در سال 95 در شرکت ذوب آهن اصفهان حدود 2.1 میلیون تن فولاد تولید شد که از این رقم 700 هزار تن صادرات صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: با افزایش بهره وری و ورود تکنولوژی های جدید باید به کمک طرح های فولادی کشور بیاییم و چاره ای جز توسعه فناوری در این صنعت برای رسیدن به تولید اقتصادی نداریم.
معاون ذوب آهن اصفهان شرایط حاکم بر بازار فولاد در سال 95 را نسبت به 94 بهتر ارزیابی کرد و افزود: در سال 96 امیدواریم اقتصاد ایران از رکود خارج شود و علائم نشان می دهد بازار فولاد در سال جاری بهتر از سال 95 خواهد بود.
وی گفت: ایران در توسعه صنعت فولاد نباید برنامه چین را تکرار کند بلکه باید به سمت تولید و صادرات محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.
دشتیانه خاطر نشان کرد: هم اکنون در دنیا تبدیل سنگ آهن به فولاد اقدام دشواری نیست، از سوی دیگر دنیا با مشکلات آلایندگی و افزایش هزینه ها روبرو است. بنابراین در چنین شرایطی توصیه می شود به سمت تولید فولاد های خاص باید حرکت کنیم .
معاون ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: زنجیره تولید فولاد در کشور با نواقصی روبرو است و تصمیم گیران در سالهای گذشته باید فولاد را به سمت معدن سوق می دادند نه اینکه برعکس عمل کنند.
وی گفت: فولاد سازان کشور باید صاحب معدن باشند تا در جنگ صادرات فولاد مسیر را راحت تر طی کنند و اینکه سنگ آهنی ها به سمت احداث کارخانه فولاد بروند شاید سیاست خوبی نباشد.
دشتیانه افزایش قیمت زغال سنگ در اواخر سال جاری را به ضرر ذوب آهن اصفهان دانست و افزود: افزایش قیمت زغال سنگ از کیلویی 360 تا به 450 تومان در سال گذشته در شرایطی اتفاق افتاد که حباب رشد نرخ سنگ آهن در بازارهای جهانی ترکیده بود و این شرکت همواره در سال جدید به دنبال کاهش قیمت خرید زغال سنگ است.