تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۷:۵۱
بازدید: ۴۰۰
کد خبر: ۲۰۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تحلیل

نقش بورس کالا در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

می متالز - با جلوگیری از رانت‌های مالی و اطلاعاتی، بازار سرمایه می‌تواند نقش بی‌بدیلی در تحقق شعار امسال ایفا کند به‌عنوان مثال بورس کالا می‌تواند با ایجاد فضای رقابت سالم در عرضه کالای ایرانی، مانع واردات بی‌رویه به کشور شود تا محصول ایرانی با کیفیت خوب و قیمتی مناسب به مصرف‌کننده داخلی برسد.
نقش بورس کالا در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

یک استاد دانشگاه ایجاد رقابت سالم در فضای کسب و کار را از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با جلو‌گیری از رانت‌های مالی و اطلاعاتی، بازار سرمایه می‌تواند نقش بی‌بدیلی ایفا کند.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، مالک رحمتی، استاد دانشگاه با اشاره به شعار امسال گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یکی از اثر‌گذارترین نهادها برای تحقق عملی این استراتژی نظام بازار سرمایه کشور است که می‌تواند به‌عنوان موتور محرک اقتصاد کشور عمل کند.

وی ادامه داد: هر چند که بازار سرمایه دماسنج اقتصاد واقعی است ولی با نقش‌آفرینی که این بازار به ویژه در بورس کالا در شرایط فعلی اقتصاد ایران می‌تواند انجام بدهد، نتایج آن به رشد جهشی اقتصاد و رونق تولید ملی منجر خواهد شد. رحمتی با بیان اینکه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال باید هدف‌گذاری و دو برابر شدن حجم بازار سرمایه یک اولویت اساسی باشد، گفت: همه بازیگران و دست‌اندرکاران اقتصادی کشور باید به تحقق این مهم کمک کنند تا یکباره شاهد جهشی واقعی در مردمی کردن اقتصاد کشور باشیم یعنی بسیاری از شرکت‌های دولتی در سال جاری باید خصوصی‌سازی شده و به مردم واگذار شود. وقتی شرکتی واگذار می‌شود و مردم سهامدار می‌شوند آثار مثبتی را به همراه دارد که از جمله آن می‌توان به تعلق خاطر مردم برای استفاده از تولید و محصول آن بنگاه اقتصادی اشاره کرد.

وی افزود: این موضوع در حالی منجر به رونق تولید ملی و ایرانی خواهد شد که از محل درآمد حاصل از این واگذاری‌ها دولت می‌تواند بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام یا توسعه‌ای خود را اجرا کند و به نوعی تامین مالی ارزان انجام پذیرد. همچنین این موضوع شفافیت در عملکرد را نیز به همراه خواهد داشت که بهترین و آسان‌ترین راه برای مبارزه و جلوگیری از فسادهای مالی و رانتی است. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه عنوان کرد: بخش خصوصی و سایر نهاد‌های غیر‌دولتی و عمومی باید امسال در عرضه شرکت‌های خود در بازار سرمایه اقدام اساسی و اثر‌گذار انجام دهند تا ضمن استفاده از مزایای یاد شده در معرفی محصولات خود نقش اثر‌گذاری ایفا کنند؛ زیرا وقتی سهام شرکتی در بازار عرضه می‌شود به‌دلیل وجود بیش از 7 میلیون کد معاملاتی حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه ایران، بهترین معرفی و تبلیغات برای آن شرکت و محصولات تولیدی آن به وجود می‌آید. وی با اشاره به اینکه این شناخت در رونق تولید ملی و داخلی نقش بسزایی دارد، تاکید کرد: وقتی تولید داخلی رونق می‌گیرد به تبع آن اشتغال پایدار هم محقق می‌شود بنابراین یکی از اثر‌بخش‌ترین راهکارها برای فعال‌سازی شرکت‌ها و رونق تولید داخل و ایجاد و تقویت اشتغال پایدار سوق دادن شرکت‌ها و مردم به سمت بازار سرمایه است.

عناوین برگزیده