به گزارش می متالز، مروارید اسلامی - روز گذشته بازار سهام برای دومین روز پس از ریزشهای شدید مثبت بود اما امروز را دوباره با ریزش آغاز کرد؛ به طوری که تا سطح ۱۸۰ هزار و ۳۲۲.۵۹ واحد (بیش از ۲۵۰۰ واحد ریزش) پایین آمد اما پس از آن شروع به برگشت کرد و نهایتا در دقایق پایانی معاملات موفق به خروج از محدوده منفی شد و آخرین روز هفته را با ۹۵ واحد مثبت به پایان برد. شاخص کل بورس امروز در سطح ۱۸۲ هزار و ۹۲۹.۰۸ واحد ایستاد و ۹۵.۰۷ واحد رشد معادل ۰.۰۵ درصد را به ثبت رساند. اما شاخص کل هموزن امروز منفی بود و با ۳۲۱.۹۷ واحد معادل ۱.۱۱ درصد ریزش٬ به رقم ۲۸ هزار و ۶۸۴.۳۲ واحد رسید. به نظر میآید که از عوامل روانی اثرگذار بر ریزش ابتدای امروز شاخص٬ اعلام لیست شرکتهای تحریمشده از سوی آمریکا بود که با شفافسازی برخی از این شرکتها اعلام شد که پیشتر هم این تحریمها وجود داشته و این شرکتها از قبل اقدامات پیشنگرانه را انجام دادهاند و اکنون تغییری در وضعیت آنها ایجاد نمیشود. به همین دلیل و به دنبال آرام شدن جو٬ بازار تقریبا از ابتدای معاملات و حدود ساعت ۹:۳۰ دقیقه روند برگشتی را شروع کرد.
گفتنی است عصر روز گذشته دولت ایالات متحده آمریکا ۲۰ شرکت و بانک را در فهرست تحریم قرار داد؛ بانکهای ملت، سینا، پارسیان، گروه مالی مهر اقتصاد، بانک مهر اقتصاد و شرکتهای گروه صنعتی تراکتورسازی ایران، فولاد مبارکه اصفهان و توسعه معادن روی ایران از جمله شرکتهای تحریمشده اعلام شدند.
ارزش معاملات امروز بورس حدود 1304 میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نمادهای عادی بورس حدود 1196 میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بورس و فرابورس امروز حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود. گفتنی است که بیشترین ارزش معاملات امروز به نماد «فولاد» با ثبت بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان معامله اختصاص یافت.
امروز شرکت فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۲۱۸.۲۱ واحد ریزش بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشت و شرکتهای نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۱۳۸.۸۶ واحد٬ پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۱۲۹.۸۶ واحد٬ پتروشیمی مبین (مبین) با ۱۱۰.۹۵ واحد٬ گروه مپنا (رمپنا) با ۱۰۹.۰۴ واحد٬ مخابرات ایران (اخابر) با ۹۲.۷۹ واحد و پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۸۹.۴۹ واحد رشد٬ بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند.
امروز بیشترین ارزش معاملات به گروههای فلزات اساسی، فراوردههای نفتی٬ بانکها٬ شیمیایی٬ خودرو٬ کانههای فلزی و اطلاعات و ارتباطات اختصاص داشت.
امروز ۱۰ صنعت بازده مثبت و ۲۵ صنعت بازده منفی داشتند. امروز هیچ گروهی نتوانست متوسط بازده خود را به چهار درصد و بالاتر برساند. گروه خدمات فنی و مهندسی با ۳.۸۸ درصد بیشترین بازده امروز را داشت اما از دو شرکت زیرمجموعه این صنعت٬ «رمپنا» مثبت و «رتکو» منفی به روز خود پایان دادند. محصولات چوبی با تکسهم «چفیبر» و بازده ۳.۵۱ درصد٬ دومین گروه پربازده امروز بود. پس از آن گروه تامین آب٬ برق و گاز با بازده ۳.۴۸ درصد قرار داشت که فقط سهم «ونیرو» از این گروه منفی بود. گروه مخابرات با روند مثبت هر دو سهم «اخابر» و «همراه» امروز ۲.۱۴ درصد بازده داشت. گروه لاستیک و پلاستیک با بازده ۱.۹۳ درصد رتبه پنجم بازده امروز را داشت و از شرکتهای زیرمجموعه این گروه٬ «پلاسک»٬ «پاسا» و «پدرخش» منفی معامله شدند.
صنایع انبوهسازی و املاک (۶.۳۱ درصد زیان)٬ ساخت دستگاههای ارتباطی (۴.۸۱ درصد زیان)٬ انتشار٬ چاپ و تکثیر (۳.۹۷ درصد زیان)٬ استخراج زغالسنگ (۳.۸۳ درصد زیان) و استخراج سایر معادن (۳.۶۴ درصد زیان) در سوی دیگر طیف بازده قرار داشتند که امروز برای سهامداران شرکتهای زیرمجموعه خود زیان به جای گذاشتند.
بیشترین تقاضاهای خرید امروز مربوط به نمادهای «وبملت»٬ «داوه» «تاپیکو»٬ «رمپنا» و «ونفت» بود. بیشترین تقاضای فروش هم مربوط به نمادهای «غبشهر»٬ «ثمسکن»٬ «وسینا»٬ «سشرق» و «ونیرو» بود.
امروز بیشترین ورود حقوقیها به نمادهای «پارس»٬ «تاپیکو»٬ «پارسان»٬ «شپدیس»٬ «جم»٬ «زاگرس»٬ «پترول»٬ «مارون»٬ «شاراک» و «شفن» بود که تمامی این نمادها در گروه محصولات شیمیایی قرار دارند. بیشترین ورود حقیقیها هم به نمادهای «شخارک»٬ «شغدیر»٬ «فارس»٬ «شیراز»٬ «شپاکسا»٬ «شیران»٬ «شکربن»٬ «شاملا» و «شسینا» بود که تمامی این شرکتها هم در گروه محصولات شیمیایی هستند. پتروشیمیها همچنان مورد استقبال بازار هستند.
آیفکس امروز با ۷.۱۱ واحد (۰.۳۵ درصد) ریزش٬ بر پله ۲۰۲۰.۴۴ واحد ایستاد. نمادهای »ذوب» و «ارفع» بیشترین تاثیر منفی و «دماوند»٬ «مارون»٬ «شراز»٬ «بمپنا» و «سمگا» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. امروز ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نمادهای عادی فرابورس حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود.