تاریخ: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۰۴
بازدید: ۲۴۰
کد خبر: ۲۰۹۷۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر گفت:

امید به بازگشت اعتماد قدرت گرفت

امید به بازگشت اعتماد قدرت گرفت
‌می‌متالز - فرهنگ حسینی ضمن تحلیل تحولات بازارسرمایه طی چند وقت اخیر به تشریح اقدامات انجام شده در راستای بهبود بازار پرداخت.

به گزارش می‌متالز، سید فرهنگ حسینی مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر، با بررسی بازارسرمایه در چند وقت اخیر و تحلیل تحولات آن اظهار کرد: بازار سرمایه طی ماه‌های گذشته تحت تاثیر بی‌اعتمادی و بی‌عملی‌هایی قرار گرفته بود. در نظر داشته باشید که تغییرات در قیمت‌گذاری محصولات در کنار افزایش قیمت‌های نهاده‌های تولید و انرژی سبب تحمیل ریسک به بازار سرمایه شد.

وی افزود: این جریان سبب شد تا از اعتماد سرمایه‌گذاران به شدت کاسته شود، در این میان، اما با پیگیری‌های سازمان بورس، گام مثبتی در جهت بازگشت اعتماد و حمایت از بازار سرمایه برداشته شد. همچنین، بررسی موضوع بازار سرمایه در جلسه سران قوا گواه این مدعا است که بازار سرمایه ابعاد کلان یافته و یک موضوع ملی است.


تصمیمات مناسب در حوزه مالیات


حسینی با اشاره به اتخاذ تصمیمات مناسب در حوزه مالیات، بیان کرد: تخفیف و معافیت مالیاتی سود انباشته، گام مهمی در سرمایه‌گذاری در تولید و جهش تولید است. امهال مالیاتی شرکت‌هایی که از سهام خود با خرید و بازارگردانی، حمایت کردند، می‌تواند انگیزه مناسبی برای بازارگردانی باشد؛ همچنین اختصاص بخشی از کارمزد معاملات برای حمایت از بازار می‌تواند از خروج نقدینگی از بازار جلوگیری کند. این موارد می‌تواند پیامدهی مناسب سران قوا به بازار باشد با این مضمون که نگاه به بازار صرفا در جهت کسب درآمد نیست و با تخفیف و حمایت‌های مالیاتی راه برای بهبود شرایط بازار هموار می‌شود.


گام مثبتِ تزریق منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار


این کارشناس بازارسرمایه، نهایی شدن تزریق منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه را گام مهمی در مسیر بهبود بازار دانست و افزود: ورود این پول و تخصیص آن به سهم‌های بنیادی با P/E مناسب از جمله پرتفوی سهام عدالت می‌تواند به افزایش رویکرد تحلیل محوری و رشد شاخص کمک کند.

حسینی ادامه داد: همچنین تضمین انتشار اوراق توسط این صندوق می‌تواند به تامین منابع حمایت از بازار کمک کند و عملا پول افرادی که به دلیل ریسک‌ها حاضر به ورود به بورس نیستند و عمدتا اوراق خریداری یا سپرده گذاری کردند را جذب و صرف خرید سهام کند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه گذاری برای قریب به یک دهه از اخذ تسهیلات بانکی محروم بودند که با رفع آن گام مهمی در افزایش اهرم مالی این شرکت‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و توجیه‌پذیر فراهم می‌شود.

حسینی اضافه کرد: راهکار ترکیبی به کار گرفته شده، ارایه معافیت مالیاتی برای خرید سهام توسط بانک‌ها است، که این موضوع می‌تواند تسهیلگر حضور بانک‌ها برای سرمایه گذاری در بورس باشد، زیرا بازده بورس در شرایط فعلی در افق میان مدت و بلندمدت بهتر از پرداخت تسهیلات است.


یک برآورد


مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر تاکید کرد: برآورد می‌شود بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و در همین حدود از محل انتشار اوراق صندوق توسعه بازار و بیش از همین رقم نیز از محل تسهیلات دریافتی سرمایه‌گذاری‌ها و ورود منابع بانک‌ها به بازار تزریق شود و بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان از طریق تخفیف مالیاتی به سود شرکت‌ها افزوده شود؛ با لحاظ تزریق سهام به پالایش یکم، در مجموع آثار این مصوبات در بدبینانه‌ترین حالت بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان و در یک برآورد معقول تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ورود منابع و عدم خروج نقدینگی از بازار به همراه خواهد داشت.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده