تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۵۳
بازدید: ۴۶۶
کد خبر: ۲۱۰۱۸۰
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

خرید و فروش خودرو‌های گذرموقت ممنوع و مشمول مقررات قاچاق است

خرید و فروش خودرو‌های گذرموقت ممنوع و مشمول مقررات قاچاق است
‌می‌متالز - معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با اشاره به اعلام جرم قاچاق برای بیش از ۳۵۰ خودروی گذرموقت به دلیل عدم تحویل به گمرک، گفت:خرید و فروش خودرو‌های گذرموقت ممنوع و مشمول مقررات قاچاق است.

به گزارش می‌متالز، حساسیت و اهمیت موضوع ورود موقت خودرو‌های سواری مکرراً طی بخشنامه‌های مختلف به دفاتر ستادی، حوزه‌های نظارت و کلیۀ گمرکات اجرایی کشور ابلاغ و تأکید شده و موضوع توسط تمامی گمرکات کشور رصد و پیگیری می‌شود.

مهرداد جمال ارونقی گفت: مسافران غیرمقیم ایران که با وسایل نقلیۀ شخصی خود وارد کشور می‌شوند، هرگاه برای وسایل یادشده، جواز عبور (کارنه دوپاساژ) از کانون‌های جهانگردی کشور‌های ملحق به قرارداد گمرکی ورود موقت وسایل نقلیه شخصی، در دست داشته و به گمرک ورودی ارایه دهند، می‌توانند تا سه ماه، با توجه به مدت اعتبار کارنه دوپاساژ، بدون الزام به تسلیم اظهارنامه یا تأدیۀ وجه الضمانی به گمرک، از وسیلۀ نقلیۀ خود، در کشور استفاده نمایند و یا در مدت مذکور چندین بار با وسیلۀ خود از راه‌های مجاز وارد و خارج شوند.

این مقام مسوول تصریح کرد: گمرک ایران می‌تواند به درخواست متقاضی، درصورت داشتن عذر موجه، مدت استفاده از وسیلۀ نقلیه در داخل کشور را حداکثر تا پایان مدت اعتبار جواز تمدید نماید. باید توجه داشت ایرانیان مقیم خارج از کشور به شرطی می‌توانند از مقررات این ماده استفاده نمایند که قبل از ورود به ایران حداقل سه ماه متوالی درخارج اقامت داشته باشند.

ارونقی خاطرنشان کرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته و آمار واصله از حوزه‌های نظارت و گمرکات اجرایی کشور درخصوص ورود موقت خودرو‌های سواری، درحال حاضر بیش از ۳۳۰ دستگاه خودروی سواری، بصورت ورود موقت (با پلاک گذرموقت) در کشور بصورت قانونی درحال تردد می‌باشد؛ همچنین تعداد ۳۶۰ دستگاه خودروی سواری بدلیل پایان یافتن مهلت مجاز تردد در کشور و عدم امکان خروج از کشور بدلیل بسته بودن برخی از مرز‌های زمینی کشور به جهت شرایط حاصل از کرونا، تحویل مراجع تحویل گیرنده در گمرکات کشور شده و برای آن‌ها قبض انبار صادر شده است.

معاون امور گمرکی گمرک ایران ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون برای بیش از ۳۵۰ دستگاه خودروی سواری گذرموقت بدلیل عدم تحویل خودروی سواری به گمرک اجرایی، گزارش وقوع جرم «قاچاق» تنظیم و به مراجع ذیصلاح از جمله سازمان تعزیرات حکومتی منعکس شده است. از خودرو‌هایی که دارای پروندۀ قضایی قاچاق می‌باشند می‌توان به حدود ۱۶۰ دستگاه انواع Benz؛ ۴۰ دستگاه انواع B.M.W؛ ۴۰ دستگاه Lexus؛ ۲۵ دستگاه Land Cruiser؛ ۲۰ دستگاه انواع Toyota؛ ۱۰ دستگاه Range Rover؛ ۸ دستگاه Audi و ۵ دستگاه Nissan اشاره نمود. البته باید توجه داشت ممکن است بعد از اعلام جرم قاچاق، بعضی مالکین خودرو‌های سواری نسبت به تحویل خودروی خود به گمرکات اقدام نموده باشند، اما ختم پرونده منوط به صدور رأی از سوی مرجع رسیدگی کننده خواهد بود.

ارونقی گفت: از گمرکاتی که بیشترین پروندۀ قاچاق برای خودرو‌های گذرموقت طی سال‌های ۱۳۹۷ تا اردیبهشت سالجاری را داشته اند می‌توان به: آستارا (۹۷ فقره پرونده)؛ بیله سوار (۹۷ فقره پرونده)؛ دوغارون (۶۴ فقره پرونده) و بازرگان (۲۷ فقره پرونده) اشاره کرد.

معا‌ون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در خاتمه با اشاره به این موضوع مهم که هرگونه خرید و فروش خودرو‌های دارای پلاک گذرموقت ممنوع بوده و در صورت احراز موضوع، مشمول مقررات قاچاق می‌گردد تصریح کرد: صاحبان خودرو‌های سواری که از تسهیلات ورود موقت خودرو استفاده می‌کنند لازم است قبل از پایان مهلت تردد نسبت به تحویل خودرو به گمرک یا خروج خودرو از کشور و یا تمدید مهلت تردد این خودرو‌ها اقدام کنند، در غیر این صورت مطابق مقررات قاچاق با این موارد برخورد خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده