به گزارش میمتالز، هدف از اجرای این قرارداد، دستیابی به برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز غنی (۲۸ میلیون مترمکعب) در مدتزمان ۵ سال است. گاز تولیدی این میدان برای فرآورش به تأسیسات خشکی منطقه پارس ۲ کنگان در استان بوشهر منتقل میشود.
در تأسیسات خشکی بدواً میعانات گازی از گاز ترش تفکیک شده و جهت تثبیت به پالایشگاه فازهای ۱۲ و ۱۹ پارس جنوبی منتقل میشود. گاز خروجی از تأسیسات خشکی طرح فرزاد «ب» نیز جهت فرآورش بین ۵ پالایشگاه موجود در منطقه پارس ۲ توزیع میشود.
مطابق این قرارداد که با سرمایهای معادل ۱میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار در قالب بیع متقابل به امضا رسید، شرکت پتروپارس موظف است در مرحله اول توسعه، حفاری ۸ حلقه چاه توسعهای، احداث و نصب یک عرشه اصلی با تأسیسات جدایش مایع، احداث و نصب یک عرشه سرچاهی با تأسیسات حداقلی را انجام دهد.
در بخش خطوط لوله دریایی نیز، در شرح کار پیمانکار طرح، احداث یک خط لوله دریایی ۲۰ اینچ به طول تقریبی سه کیلومتر جهت اتصال عرشه سرچاهی به عرشه اصلی، یک خط لوله دریایی ۳۶ اینچ به طول تقریبی ۲۳۰ کیلومتر جهت انتقال سیال ترش از سکوی اصلی به تأسیسات خشکی و یک خط لوله دریایی ۱۰ اینچ به طول تقریبی ۲۳۰ کیلومتر جهت انتقال میعانات به خشکی دیده شده است.
تأسیسات ساحلی طرح نیز شامل تجهیزات دریافت سیال ترش تولیدی بخش فراساحل و جداسازی میعانات به همراه تأسیسات جانبی و خطوط لوله خشکی برای انتقال و توزیع گاز ترش و میعانات به پالایشگاههای مستقر در منطقه پارس ۲ است.
شرکت پتروپارس براساس این قرارداد موظف است نسبت به استفاده حداکثری از ظرفیتها و توانمندی پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی با نظارت و تایید کامل کارفرما اقدام کند.
با اجرای این طرح، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید گاز، بستر ایجاد اشتغال گسترده در کشور ایجاد میشود و بازار کسب و کار مناسبی برای پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی به وجود خواهد آمد.
بر اساس این گزارش، میدان مشترک گازی فرزاد «ب» در محدوده بلوک فارسی در نوار مرزی ایران و عربستان سعودی و در فاصله نزدیک ۲۰ کیلومتری جزیره فارسی واقع شده است.
میزان گاز درجای میدان مشترک فرزاد «ب» در حدود ۲۳ هزار میلیارد فوت مکعب برآورد شده است که میزان میعانات گازی آن حدود ۵ هزار بشکه در ازای هر میلیارد فوت مکعب گاز تخمین زده میشود.
منبع: ایران پترونت