به گزارش میمتالز، حمیدرضا مسعودی، روز (دوشنبه،۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) در آیین امضای قرارداد میدان مشترک گازی «فرزاد ب» با اشاره به جایگاه امروز شرکت پتروپارس گفت: آنچه که امروز شرکت پتروپارس به آن رسیده است حاصل توان مدیریتی و انجام وظیفه مدیران این شرکت است.
مسعودی با اشاره به پیچیدگی عملیات حفاری میدان مشترک گازی «فرزاد ب» گفت: این میدان دارای فشار مخزن ۹ هزار PSI و دمای مخزن ۱۲۸ درجه سانتیگراد است و دارای ساختار پیچیده جغرافیایی است. تخمین زده میشود که ۲۹ PSI حجم گار دریایی این میدان است که ۲۳ PSI از آن در کشومان و ۳ PSI آن در عربستان قرار دارد.
وی با بیان اینکه شرکت پتروپارس موظف به انجام مطالعات اکتشافی و توسعه میدان مشترک گازی «فرزاد ب» است، تاکید کرد: مهمترین فعالیت پتروپارس مطالعه ژئومکانیک سهبعدی روی میدان فرزاد ب است که این اقدام برای برای نخستین بار در کشور توسط شرکت پتروپارس و کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران صورت گرفته است.
به گفته این مسئول این موفقعیت با همکاری دقیق گروه پتروپارس و دانشگاهها انجام شده است و با جمع آوری اطلاعات دقیق، برای اولین بار انجام مطالعه ژئومکانیک سهبعدی بر میدان فرزاد ب صورت گرفته است.
مسعودی حاصل مطالعات ژئومکانیک سهبعدی بر میدان گازی فرزاد ب را کمک به حفاری بهینه در این میدان گازی عنوان کرد و گفت: با کمک این مدل میتوان بهینهترین حفاری با کمترین مخاطرات را در این میدان گازی انجام داد.
مسعودی با بیان اینکه میدان گازی فرزاد ب مخاطرات بسیاری دارد، گفت: پتروپارس با مطالعات انجام شده اطلاعات کافی از میدان گازی «فرزاد ب» دارد و امیدواریم در توسعه این میدان ریسکها را کاهش دهیم و آن را در حداقل زمان ممکن به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل گروه پتروپارس با بیان اینکه هدف از این قرارداد دستیابی به تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش است، گفت: میدان گازی فرزاد به روش بیع متقابل و با سرمایه ۱.۷۸ میلیارد دلار و طی پنج سال توسعه مییابد.
منبع: ایران پترونت