تاریخ: ۰۵ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۳۱
بازدید: ۲۵۰
کد خبر: ۲۱۵۵۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ابوالفضل شهرآبادی:

بازار سرمایه آینه رفتار دولت‌ها است

بازار سرمایه آینه رفتار دولت‌ها است
‌می‌متالز - درکشور‌هایی با اقتصاد دولتی نمی‌توان انتظار عدم حضور دولت در بازار سرمایه را داشت، چون حتی در کشور‌هایی با اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد رد پای حضور دولت‌ها در بورس‌ها دیده می‌شود.

به گزارش می‌متالز، ابوالفضل شهرآبادی مدیر عامل شرکت سبدگردان داریک پارس با بیان اینکه سال ۹۹ به عنوان یک سال خاص در تاریخ بازار سرمایه ثبت شد، گفت: از فروردین تا مرداد سال ۹۹ شاهد رشد بسیار بالای بازار سرمایه بودیم که عمده آن به ورود نقدینگی هیجانی و حجیمی بر می‌گشت که علت اصلی آن تشویق دولت برای ورود سرمایه گذاران قدیمی و جدید به بازار بوده است.

وی با بیان اینکه ورود دولت به بازار سرمایه جهت تامین منابع مالی و کسری بودجه باعث شد تا بازار بزرگ‌تر و عمیق‌تر شود، گفت: با آمدن بازیگری بزرگی به نام دولت در بازار سرمایه، بدون شک بورس عمیق‌تر شد، چون دولت در بسیاری از شرکت‌های بورسی سهام دار است. به عبارتی سهامدار بزرگی به نام دولت داریم که در مرداد ماه شاهد کنار رفتن آن از بازار بودیم و آن چیزی که انتظار نمی‌رفت، اتفاق افتاد.

شهرآبادی تصریح کرد: بورس کشور ما به حمایت‌های دولت نیاز دارد و با این حمایت‌ها بزرگ شده است بنابراین زمانی که چتر حمایتی برداشته می‌شود، نقدینگی‌ها به یک باره قطع و سهامداران هر چه سود کرده بودند، تبدیل به ضرر و زیان می‌شود.

مدیرعامل شرکت سبدگردان داریک پارس با بیان اینکه چنانچه دولت در میانه راه و پس از تامین منابع مالی و کسری بودجه بازار را رها نمی‌کرد شاید این اتفاقات رخ نمی‌داد، افزود: در سال گذشته انتظارات سودی که می‌توانست محقق شود جای خود را به بی اعتمادی داد بطوریکه تاثیر منفی مدت‌ها طول می‌کشد تا از ذهن سرمایه گذاران تازه وارد پاک شود.

کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب که دولت قبل از رها کردن بازار بایستی یکسری دستورالعمل‌ها را صادر و فرایند‌های افزایش سرمایه و انتشار اوراق و ... را کوتاه می‌کرد، بیان داشت: بودن دولت در بازار سرمایه اگر به صورت متعارف و علمی باشد، بسیار خوب است به ویژه در کشور ما که هشتاد در صد اقتصاد آن دولتی است.

شهرآبادی با بیان اینکه اگر دولت به طور صحیح وارد بازار شود، شرکت‌های بزرگ افراد بسیاری را می‌توانند جذب بازار کنند، عنوان کرد: بازار کشور ما حساس است و در این میان افرادی حرفه‌ای بازار وجود دارند که به صورت مدام نرخ بهره را کنترل می‌کنند. چنانچه نرخ بهره بالا باشد، پول به سمت بازار پول و اگر نرخ بهره پایین باشد، پول به سمت بازار سرمایه حرکت خواهد کرد.

به گفته این کارشناس ارشد بازار سرمایه؛ وقتی دولت‌ها دچار کسری بودجه می‌شوند یا از بانک مرکزی قرض می‌گیرد یا از بازار سرمایه که روش دوم از بهترین روش‌ها به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت سبدگردان داریک پارس در این باره توضیح داد: چنانچه دولت بتواند تامین مالی خود را از طریق بازار سرمایه انجام دهد، به جذب نقدینگی و عمق بخشی به بازار کمک بزرگی خواهد کرد و این موضوع در کشور‌های پیشرفته دنیا در حال انجام است.

وی خاطر نشان کرد: دولت بایستی در بازار سرمایه با دیگر ارکان بازار هماهنگ باشد تا ضمن ایجاد حرکت گسترده، پول‌های بسیاری جذب صندوق‌های سرمایه‌گذاری شود.

شهرآبادی در بخش پایانی گفتگو یادآور شد: تیم اقتصادی جدید بایستی قوی و با برنامه باشد تا بتواند در جهت بهبود بازار بورس و سرمایه، ثبات مدیریت بازار، توسعه ابزار‌ها و جلوگیری از دخالت‌های ناهماهنگ قدم بردارد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) 

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت