به گزارش میمتالز، بازار سرمایه در سه ماهه ابتدایی سال در شرایطی که همچنان فضای هیجانی و پُرریسک بر روند معاملات قرار داشت، در نهایت با افت ۱۳۹ هزار واحدی شاخص کل بورس در ایستگاه پایانی بهار ۱۴۰۰ همراه شد. هر چند در روزهای اخیر، شاهد روند صعودی نماگر کل هستیم.
مجتبی بهرامی؛ کارشناس بازار سرمایه در این باره معتقد است: بازار سرمایه بعد از یک سری ریزشها و ریسکهای سیاسی، سه ماهه اول سال را شروع کرد. بهرامی در ادامه اظهار داشت: با شروع سال جدید، کم کم فضای غبارآلود موجود در معاملات بیشتر شد و در شرایطی که کشورمان در مبارزه با تحریمها و جنگ اقتصادی قرار داشت، شاهد بودیم که صنایع تولیدی روند خوبی را در داخل تجربه کردند و همانگونه که پیش بینی میکردیم در نهایت روند خوبی را در شرکتها و گزارشهای ماهانه دیدیم که این موضوع در گزارشهای سه ماهه شرکتها به خوبی نشان داده شد.
وی افزود: هر چقدر از ابتدای امسال به پایان بهار آمدیم، فعالان بازار سرمایه با اطمینان بیشتری نسبت به عملکرد شرکتها نگاه کردند. به بیان دیگر بعد از اتفاقاتی که در شش ماهه دوم سال گذشته داشتیم، مقداری از ناامیدیها پوشش داده شد و امیدواری نسبت به بازار بیشتر شد. اما به هر حال باید توجه داشت که برخی از سرمایه گذاران در این مدت بدون دانش و رفتار هیجانی وارد بازار شده بودند و در این بین، روند بازار را به خوبی رصد نمیکردند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: تحلیل بنده این است که شرکتها شرایط خوبی دارند و در بازار حدود ۸۰ درصد شرکت ها، از لحاظ ارزش سنجی و ارزش گذاری به شدت ارزنده و قابل سرمایه گذاری هستند. از این جهت وقتی وارد تحلیل بنیادین بازار میشویم، شرکتها ارزنده هستند. هر چند هنوز هم شرکتهایی را داریم که پُرریسک هستند و ارزنده نیستند.
بهرامی در ادامه با اشاره به شرایط کنونی بازار سرمایه اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ برخی از افرادی که به بازار سرمایه وارد شدند، نسبت به بازار و شرایط آن، شناختی نداشتند و بنده این مساله را بزرگترین خطری میدانم که در برابر هر فردی (که قصد ورود به بازارهای سرمایه گذاری همچون بورس را دارد)، وجود دارد.
توصیه مهم به سهامداران بورسی
هر چند در مدت اخیر، یک سری از افراد متضرر در بازار، آموزشهایی را دیده اند. اما اولین چیزی که به هر کسی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارد توصیه میکنم این است که ابتدا در معرض آموزش قرار بگیرد و سپس اقدام به معامله در بازار سرمایه کند؛ بنابراین اول به صورت تخصصی آموزش ببینند و حداقل به مبانی اولیه اصول بازار سرمایه و مبانی اولیه تحلیل فاندامنتال و تکنیکال آشنا شوند و بعد وارد بازار شوند.
وی تاکید کرد: اگر این شرایط را ندارند، توصیه میشود که از صندوق و یا سبدگردانها استفاده کنند. بر این اساس، آنهایی که شرایط و توصیه گفته شده را میپذیرند، از سبدگردانها استفاده کنند و آنهایی که این میزان ریسک را هم نمیپذیرند، از صندوقهای با درآمد ثبات استفاده بکنند، تا در نهایت خودشان به بلوغ معامله گری در بورس برسند. به نظر من در سالهای آینده، در حوزه بازار سرمایه با توجه به روند اخیر و جذب افراد به بازار، تحلیل گرهای بسیار خوبی در حوزه بازار سرمایه خواهیم داشت.
بهرامی خاطرنشان کرد: در این شرایط اگر نهادهای دولتی هم در جهت فرهنگ سازی افراد برای ورود به بازار سرمایه کمک کنند، شاهد چشم انداز مثبتی از توسعه بازار سرمایه خواهیم بود.
وی در خصوص آینده بورس با توجه به تشکیل دولت جدید در هفتههای آینده اظهار داشت: به نظر من بازار سرمایه به بلوغی رسیده که خودش را وابسته به تاثیرات سیاسی نمیداند. آن چیزی که در بازار سرمایه مهم است، عملکرد شرکتها است. اینکه یک شرکت سود بسازد و یک روند رو به رشدی را داشته باشند. خداروشکر در دو تا سه سال اخیر، در بسیاری از شرکتها این روند ایجاد شده و این قابل اعتماد است. زیرا ما در صورتهای مالی گردش وجوه نقد در شرکتها را میبینیم و این باعث شده تا خیلی از شرکتها به ایجاد طرح توسعه و گسترش فعالیت هایشان اقدام کنند و از جذب سرمایه به بازار سرمایه استفاده کنند؛ بنابراین در این شرایط، هم بازار سرمایه و هم صنعت منتفع میشود.
پیش بینی بازار تا پایان سال
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مدیریت خوب و روند منطقی بسیاری از شرکتهای بازار سرمایه، اظهار داشت: به همین دلیل تا پایان امسال روند بازار سرمایه را مثبت پیش بینی میکنم. زیرا عملکرد سه ماهه اول امسال نشان میدهد که روند افزایشی eps در برخی از شرکت ها، هنوز وجود دارد و این نرخِ رشد، نوید کاهش p/e بازار را در ادامه سال جاری را میدهد.