تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۴۸
بازدید: ۴۵۹
کد خبر: ۲۱۶۴۰۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

وضعیت بورس در دولت رئیسی چه می‌شود؟ / زیان سهامداران جبران خواهد شد؟

وضعیت بورس در دولت رئیسی چه می‌شود؟ / زیان سهامداران جبران خواهد شد؟
‌می‌متالز - بازار سرمایه پس از مدت‌های مدید بالاخره روی خوش به سهامداران نشان داده و پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع ابراهیم رئیسی صعودی شده است، اما این صعود تا کجا ادامه دارد و آیا می‌تواند زیان سهامداران را جبران کند؟

به گزارش می‌متالز، شاخص بورس از نیمه مرداد سال گذشته شروع به ریزش کرد و در حالی که تا پیش از آن دو میلیون واحد را رد کرده بود به ابتدای کانال یک میلیون واحد رسید.

شاخص کل بورس که در خرداد ماه امسال به نیمه کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد رسیده بود پس از اعلام نتیجه انتخابات به نفع ابراهیم رئیسی دوباره صعودی شد و حالا از نیمه کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد گذشته است، اما آیا بورس با شروع به کار کابینه سیزدهم همچنان صعودی می‌ماند؟

شاهین چراغی، کارشناس بازار سرمایه که سابقه عضویت در شورای عالی بورس را در کارنامه خود دارد، در یک نشست به بهبود وضعیت شاخص بازار سرمایه در روز‌های پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کرده و گفته است: من فکر می‌کنم مردم معتقد هستند یک تیم واحد و منسجم اقتصادی در دولت آینده حضور خواهد داشت.

البته اینکه چه افرادی برای حضور در کابینه انتخاب می‌شوند در رده دوم اهمیت قرار دارد و در مرحله اول مردم معتقدند یکدستی حاصل شده است و به دلیل همین ثباتی که تصور می‌کنند ایجاد شده، اقبال به بازار سرمایه بالا رفته و نقدینگی به این سمت هدایت شده است.

حمید میرمعینی، دیگر کارشناس بازار سرمایه هم با اشاره به روند مثبت بورس در روز‌های اخیر، به خبرآنلاین گفته است: تداوم این روند بستگی به رویکرد دولت آینده دارد و ترکیب تیم اقتصادی و حتی سیاسی دولت آینده می‌تواند بر مسیر حرکت بورس تاثیرگذار باشد.

او البته می‌گوید: برخی بازدید آقای رییسی از تالار بورس را مهم می‌دانند، اما ورود یک فرد به تالار بورس از نظر من مهم نیست. قبل از ورود به تبلیغات، تمام کاندیدا‌ها و تیم‌های تبلیغاتی آن‌ها می‌دانستند ضریب نفوذ بازار سرمایه در خانوار‌های کشور افزایش یافته و تبلیغ روی این محور می‌تواند جذابیت ایجاد کند. پس بسیاری از صحبت‌ها می‌تواند در قالب تبلیغ ارزیابی شود.

میرمعینی تاکید می‌کند: اگر معتقد به اثرگذاری بازار سرمایه در اقتصاد هستیم، باید حقوق سرمایه‌گذار را حفظ کنیم و بگذاریم طبق مکانیزم بازار آزاد در کشور عمل شود و رقابت اقتصادی رخ دهد.

او تاکید می‌کند: اگر قرار است بازار سرمایه رشد کند، نقدینگی ورودی به بازار نباید صرف سفته‌بازی و بازی با اعداد و ارقام شود. لازم است برای برنامه‌ریزی بهتر جایگاه ویژه‌ای در دولت برای رییس سازمان بورس تعریف شود تا این فرد بتواند در دولت حضور داشته باشد و از بازار سرمایه دفاع کند و رییس‌جمهور نیز به نظرم باید خواستار تدوین دو برنامه ۵ ساله و یا دو ۱۰ ساله شود تا روشن شود در جهت توسعه بورس چکار می‌توانیم بکنیم.

شایان کرمی، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه هم اعتقاد دارد که مهم‌ترین عاملی که باعث شده بورس در چند روز گذشته رشد کند، قیمت دلار است.

او توضیح داده است: سهامداران و فعالان حوزه بورس، وقتی می‌بینند با به سرانجام رسیدن انتخابات ریاست‌جمهوری، قیمت دلار ریزش یا افزایش پیدا نکرده است به بازار سهام اطمینان پیدا کرده‌اند و البته این اطمینان تمام آن مسائلی نیست که بر افزایش شاخص بورس در روز‌های گذشته تاثیرگذار بوده است، اما در کوتاه‌مدت در جلب اطمینان خاطر سهامداران تاثیرگذار بوده است.

کرمی تاکید می‌کند: به جز این حجم معاملات در بورس نسبت به ماه گذشته بهبود پیدا کرده و این موضوع خیلی مهم است.

به عقیده این کارشناس بازار سرمایه تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات بین‌المللی برجام و روی کار آمدن رسمی دولت جدید و سیاست‌هایش در حوزه اقتصاد، فعلا در کوتاه‌مدت وضعیت بورس رو به بهبود است، اما درباره فضای میان‌مدت و بلندمدت، نمی‌توان پیش‌بینی قطعی داشت و همه چیز بستگی به روند قیمت ارز، سیاست‌های داخلی و خارجی دولت جدید و مذاکرات بین‌المللی برجام دارد.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده