به گزارش میمتالز، از مارس ۲۰۲۰ تاکنون قیمت فولاد در امریکا به طرز حیرت انگیزی تا ۲۱۵ درصد افزایش یافته است. شاخص قیمت ورق سیاه در امریکا هفته گذشته رکورد جدیدی ثبت کرد و به ۱۸۲۵ دلار رسید. در حالی که قبل از همه گیری کرونا، این شاخص قیمت در محدوده ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار بود.
حال باید ببینیم چه اتفاقی در حال وقوع است؟ در ماههای ابتدایی سال ۲۰۲۰ زمان تعطیلیهای گسترده، بسیاری از کارخانههای تولید فولاد از ترس اینکه دچار رکود جدی شوند تولید را متوقف کردند. اما این افت تقاضا برای مدت زیادی طول نکشید. در اوایل همه گیری، قرنطینه اجباری در خانه، موجب شد آمریکاییها به محل زندگی خود اهمیت بیشتری دهند و محصولاتی که پایه فولادی داشتند مانند گریلها و یخچال و فریزر تقاضای زیادی پیدا کردند. این برگشت سریع کارخانههای فولاد را از حالت محافظه کارانه قبلی خارج کرد.
آنچه اتفاق افتاده، که مشابه بازار چوب و الوار است این بود که تقاضا در طی همه گیری کرونا به دلیل تغییر در الگوی مصرف، از آنچه پیش بینی شده بود، بالاتر بود. آنها به جای پرداخت هزینههای مربوط به تعطیلات و کسب تجارب جدید، ماشین چمن زنی جدید خریدند، خودرو جدید یا لوازم برقی میخریدند.
کالاهایی مانند لوازم خانگی که نیاز به فولاد دارند. به تدریج با روند بازگشایی کسب و کارها پس از پاندمی حال تقاضا در این بخشها رو به کاهش است و به عنوان نمونه در بازار چوب شاهد افت قیمت بوده ایم، ولی در مورد فولاد تصحیح قیمت مشابهای رویت نشده است. مسلما فولادسازان هم این کاهش تقاضا را احساس کرده اند، ولی بر خلاف محصولات چوبی در حقیقت، بسیاری از صنایع وابسته به فولاد، مانند نفت و گاز، در حال حاضر با بازگشایی و آغاز روند بهبود اقتصاد شاهد افزایش تقاضای فولاد خود هستند. تولیدکنندگان و پالایشگاههای نفت در ماههای آینده با بازگشت آمریکاییها به سفرهای هوایی و رفت و آمد روزانه خود فقط به فولاد بیشتری نیاز خواهند داشت.
برخی از تحلیلگران معتقدند قیمت فولاد هنوز به اوج نرسیده و در سه ماهه سوم سال منتظر بهبود بیشترند و برخی دیگر معتقدند در بخش خرید شاید تا سال ۲۰۲۲ بهبود بیشتری شاهد نباشیم.
همچنین سال گذشته دو ادغام بزرگ در صنعت فولاد امریکا مشاهده شد که انگیزه را برای افزایش تولید پایین آورد. چرا که افزایش عرضه به معنای کاهش قیمت هایشان بود. مسائل مربوط به زنجیره تامین جهانی نیز مطرح است. به طور خاص، کمبود تراشه که مانع تولید خودروهای جدید میشود و به محض رفع کمبود تراشه، انتظار میرود صنعت خودرو رونق یابد. وقتی تعداد بیشتری خودرو از خطوط تولید خارج شوند، این به معنای تقاضای بیشتر برای فولاد است.
منبع: ایفنا