به گزارش میمتالز، جلسه هماندیشی فعالان صنعت فولاد کشور با بسیج کارگری و کارخانجات امروز در محل سالن شهید قاسم سلیمانی در بسیج اقشار برگزار شد. علیحسین رعیتیفرد مسوول بسیج کارگری با بیان اینکه صنعت فولاد ظرفیتهای زیادی در کشور دارد، گفت: امسال طبق برنامه ۳۷ میلیون تن فولاد در کشور تولید میشود، در حالی که طی برنامه دهسالهای که در سال ۹۳ تهیه شد باید به ۵۵ میلیون تن فولاد برسد که نسبت به این برنامه عقب هستیم.
وی با بیان اینکه ستاد فولاد در وزارت صنعت تشکیل شده است، گفت: در عین حال خروجی مشخصی از این ستاد مشاهده نشده است و بعد از پنج سال به ۳۷ میلیون تن فولاد رسیدیم.
رعیتی فرد در مورد چالشهای صنعت فولاد گفت: یکی از مهمترین چالشها تأمین مواد اولیه برای تولید فولاد است که باید سالانه ۱۶۰ میلیون تن مواد استخراج شود و در این زمینه نیاز به اکتشافات جدید داریم و اگر با این روند جلو برویم، در استخراج سنگآهن دچار مشکل میشویم.
مسوول بسیج کارگری و کارخانجات، یکی دیگر از چالشهای صنعت فولاد را تأمین آب و برق برای این صنعت دانست و گفت: ایران کشوری خشک و نیمهخشک با میانگین ۲۵۰ میلیمتر بارندگی در سال است که هر سال ۱۲۰ میلیارد مترمکعب آب استحصالی در کشور وجود دارد که ۹۵ میلیارد مترمکعب آن مصرف میشود و صنایع فولاد از صنایعآببر است که باید در کنار دریا احداث شود. البته صنعت گندلهسازی و آهن اسفنجی آب کمتری نیاز دارد که میتواند در مناطق خشک هم ایجاد شود.
وی چالش دیگر صنعت فولاد را حمل و نقل محصولات فولادی دانست و گفت: در حال حاضر ۹۳ درصد محصولات فولادی از طریق جاده و ۷ درصد از طریق ریل جابجا میشود. باید تا افق ۱۴۰۴ به جایی برسیم که دستکم ۳۰ درصد محصولات فولادی و مواد اولیه از طریق ریلی جابجا شود که نیاز به زیرساخت و برنامهریزی دارد.
رعیتیفرد همچنین گفت: بعد از تحریمهای ظالمانه، برخی شرکتهای خارجی مشارکتی مانند دانیللی و اوسموس از ایران رفتند و ما باید از نظر تکنولوژی، صنایع خود را روزآمد کنیم.
در این مراسم، عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز حضور دارد.
منبع: خبرگزاری فارس